ThCcr Napisano 10 października 2019 Udostępnij Napisano 10 października 2019 Cześć, Ostatnio postanowiłem kupić zestaw kina domowego. Zaopatrzyłem się w amplituner Denon AVR-S950H oraz zestaw głośników Dali Spektor 6/1/vokal. Teraz nadszedł czas na dokupienie subwoofera. Jestem zielony w temacie. Zastanawiałem się nad KLIPSCH R-120SW. Budżet max 2500 zł. Pokój w którym stoi zestaw ma 15m2. Dodam że mieszkam w bloku i nie chciałbym denerwować sąsiadów. Jaki subwoofer polecacie kupić aby uzupełnić ww. zestaw? Pozdrawiam, Grzegorz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 października 2019 Udostępnij Napisano 15 października 2019 2x magnat 302a. Zgniecie tego klipscha w pył. Dwa suby zapewnia ci znakomity bas przy niskim poziomie głośności. Jeśli jeden to dobra opcja to heco sub od linii Aurora albo tannoy ze swoim świetnym modelem ts 2.12. ten będzie także dobry w stereo. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 15 października 2019 Udostępnij Napisano 15 października 2019 Witaj, jeśli szczególnie do kina domowego, na pewno polecam jeden z modeli subwooferów Klipsch. W Twoim pomieszczeniu jednak moim zdaniem znacznie lepiej sprawdzi się model z wyższej serii SPL, a dokładnie SPL-120. Taka konfiguracja zapewni Ci bardzo mocny, szybki, energiczny bas z bardzo dobrym zejściem. Ewentualnie jako alternatywa spójrz proszę na ofertę subwooferów SVS. Tutaj mamy do wyboru dwa modele - wersja otwarta PB-1000 oraz wersja zamknięta SB-1000. Wersja otwarta jest trochę bardziej skuteczna, potrafi minimalnie niżej zejść z basem, natomiast w stosunku do wersji zamkniętej ma minimalnie bardziej rozluźniony bas. Reasumując jeśli szukasz subwoofera także do muzyki, zdecydowanie polecam SVS SB-1000, natomiast jeśli głównym wykorzystanie będzie film, kino, wybieraj pomiędzy SVS PB-1000 a Klipsch SPL-120. Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz oczywiście indywidualne wyceny dla forumowicza. Jeśli będziesz miał wątpliwości, u nas masz także możliwość wypożyczenia subwoofera do testów we własnym systemie w domu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ThCcr Napisano 15 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 października 2019 Zastanawiam się teraz co będzie lepszym rozwiązaniem, 2 tańsze subwoofery, czy 1 lepszy. Przy dwóch wziąłbym pewnie magnata 302a, a przy jednym wybierałbym pomiędzy tannoyem ts 2.12 a SVS BP-1000, ewentualnie ten Klipsch SPL-120. Niestety jedyny sklep w moim mieście który wypożycza sprzęt nie posiada wymienionych subwooferów. Troche się obawiam czy Tannoy/SVS nie będzie za mocny jak na powierzchnie 15m2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 października 2019 Udostępnij Napisano 16 października 2019 Nie chodzi o moc. Zapas mocy jest potrzebny. Więc ustawiając mocniejszego suba na połowę zagra on lepiej jakościowo od takiego słabszego danego na 3/4 Z tym że dwa suby to już przeskok jakościowy. Na prawdę takie rozwiązanie prowadzi do znacznie lepszych rezultatów co poczytasz na poważnych forach. Wiem Zet o zajmuje miejsce ale uderzenie kiedy trzeba jest zdecydowanie lepsze. Bez ograniczeń. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 16 października 2019 Udostępnij Napisano 16 października 2019 Dwa subwoofery są lepszym rozwiązaniem, ale jeśli masz ograniczony budżet oraz naprawdę nieduże pomieszczenie, wybierz jeden ale lepszy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ThCcr Napisano 16 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 października 2019 Dzięki za pomoc. Zdecydowałem że kupie SVS SB-1000. Teraz pytanie jakim kablem połączyć go z amplitunerem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 16 października 2019 Udostępnij Napisano 16 października 2019 (edytowany) RTFM Tu masz link z opisem gdzie wpiać:http://manuals.denon.com/AVRS950H/NA/EN/DRDZSYdcvbtfwy.php Tylko nie zapomnij o ponownym skalibrowaniu Audyssey. Edytowano 16 października 2019 przez Stolarz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 października 2019 Udostępnij Napisano 17 października 2019 Kable do subwoofera. Dobry a niedrogi Wireworld albo Melodika. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts