Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
38 minut temu, Jarosław Walkiewicz napisał:

Wasze zdanie czy warto kupic yamahe ??

A RX-A3030 może być , bo akurat cóś takiego mam od pięciu lat ? _Powiem tak , po za tym , że pewnego pięknego dnia wyłączyli mi radio internetowe reszta jest ok.

Działa bez zarzutu , system kalibracji ośmiopunktowy ,więc w porządku , Atmosu nie mam ,ale też go nie potrzebuję , w KD jest dobrze w muzyce ..... to już kwestia upodobań , dla mnie słabo. Aha , przez pięć lat, od wycierania kurzu miękką ściereczką starła się farba na obudowie / nic , nigdy na tym amp. nie stało/ , obok stoi 32 letnia końcówka mocy, także Yamahy na której stał i tuner i pre i inne różne klocki i nie ma nawet ryski :)   

Napisano

Ja 3030 nie testowałem ale od końcówek 70 tak. 

Mało awaryjne sprzęty. Mało się grzeją. Jeśli masz sprawdzone źródło to można brać używkę. Przestrzenny , jasny bardzo swobodny dźwięk. W kinie robi bardzo dobre wrażenie. W stereo jest delikatnie mówiąc podrasowany. Ale na tle innych ampli AV nie odstaje. 

Pozdrawiam

Napisano
Dnia 29.10.2019 o 15:19, tomek4446 napisał:

A RX-A3030 może być , bo akurat cóś takiego mam od pięciu lat ? _Powiem tak , po za tym , że pewnego pięknego dnia wyłączyli mi radio internetowe reszta jest ok.

Działa bez zarzutu , system kalibracji ośmiopunktowy ,więc w porządku , Atmosu nie mam ,ale też go nie potrzebuję , w KD jest dobrze w muzyce ..... to już kwestia upodobań , dla mnie słabo. Aha , przez pięć lat, od wycierania kurzu miękką ściereczką starła się farba na obudowie / nic , nigdy na tym amp. nie stało/ , obok stoi 32 letnia końcówka mocy, także Yamahy na której stał i tuner i pre i inne różne klocki i nie ma nawet ryski :)   

to troche nie możliwe że sprzęt za ładnych parę tysiecy zł i lakier nie wytrzymał próby czasu... A może to poprostu dzisiejsze czasy, gdzie wszystko ma wytrzymać do końca gwarancji ....

Jaki masz sprzet w posiadaniu jeśli można wiedzieć, tylko Yamaha ??? 

1 godzinę temu, Repugnant napisał:

mam polacam bez problemow jak na razie.

Jak długo ?? masz od nowości ?? Czy masz problemy z lakierem jak kolega wyżej ??? 

Dnia 30.10.2019 o 08:15, S4Home napisał:

Mało awaryjne sprzęty. Mało się grzeją. Jeśli masz sprawdzone źródło to można brać używkę. Przestrzenny , jasny bardzo swobodny dźwięk. W kinie robi bardzo dobre wrażenie. W stereo jest delikatnie mówiąc podrasowany. Ale na tle innych ampli AV nie odstaje. 

Pozdrawiam

Zatem co zasugerował byś w tej klasie  ?? Denon, Onkyo TX NR 1010 ?? Luxman 

Dnia 29.10.2019 o 15:19, tomek4446 napisał:

I dlaczego akurat spośród wielu marek akurat Yamaha ?? 

Napisano
13 minut temu, Jarosław Walkiewicz napisał:

to troche nie możliwe że sprzęt za ładnych parę tysiecy zł i lakier nie wytrzymał próby czasu...

Dokładnie za 8k., choć na początku kosztował 10 k. , na obudowie jest cieniutka warstwa lakieru proszkowego więc nic dziwnego że się ściera.

Mało awaryjne sprzęty. Mało się grzeją. Jeśli masz sprawdzone źródło to można brać używkę. Przestrzenny , jasny bardzo swobodny dźwięk. W kinie robi bardzo dobre wrażenie. W stereo jest delikatnie mówiąc podrasowany.

Potwierdzam .

17 minut temu, Jarosław Walkiewicz napisał:

Jaki masz sprzet w posiadaniu jeśli można wiedzieć, tylko Yamaha ??? 

Reszta moich klocków w opisie poniżej.

Dodam , że do Pre Out RX-A3030 podpięte mam dwie końcówki mocy jedna na fronty , druga centralny. Jak by powiedzieć , jest trochę lepiej niż z samego amp. :) 

Napisano
1 godzinę temu, tomek4446 napisał:

Dokładnie za 8k., choć na początku kosztował 10 k. , na obudowie jest cieniutka warstwa lakieru proszkowego więc nic dziwnego że się ściera.

Potwierdzam .

Reszta moich klocków w opisie poniżej.

Dodam , że do Pre Out RX-A3030 podpięte mam dwie końcówki mocy jedna na fronty , druga centralny. Jak by powiedzieć , jest trochę lepiej niż z samego amp. :) 

I dlaczego akurat Yamaha, spośród wielu marek dostepnych  ?? 

tuba Mivoc SW 1500 a nie np Yamaha NS-SW 700 ?? 

Napisano
20 godzin temu, Repugnant napisał:

Jak długo ?? masz od nowości ?? Czy masz problemy z lakierem jak kolega wyżej ??? 

Pozdrawiam

Zatem co zasugerował byś w tej klasie  ?? Denon, Onkyo TX NR 1010 ?? Luxman 

20 godzin temu, Repugnant napisał: