Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

i serce rośnie, że kolejny temat doprowadził do konkretnego zakupu, a nie ciągłego mnożenia pytań ;) 

Jest miło, schludnie i przytulnie, ale akurat ja osobiście "zabiłbym" za kwiatki na kolumnach 😁 "dawno, dawno temu..." przelał mi się taki jeden stojący na moich pierwszych STX'ach kupowanych jeszcze na Volumenie i niestety kolumna spuchła i trochę się rozwarstwiła. Od tamtej pory żadnych ustrojów akustycznych na samych instrumentach.

Dwie rzeczy - zastanowiłbym się (na pewno bym spróbował) skręcić surround'y mocniej w stronę miejsca odsłuchowego. Doczytaj w instrukcji, czy z frontami nie powinieneś zrobić tego samego. Poza tym nic, tylko zanurzać się w świecie filmów i smakować wszystko raz jeszcze, na nowo. Niech służy i cieszy uszy jak najdłużej. 

3 godziny temu, greenadine napisał:

Interstellar i Incepcją

Bardzo dobry wybór 👍

Napisano

Niestety, mocniejszy skręt surroundów nie wchodzi w grę- polki mają na plecach power port, który zmniejsza pole manewru. Już teraz opierają się nim o ścianę. 

Może w przyszłości zmienię uchwyty na coś bardziej wysuniętego, o ile się coś takiego pojawi co jest w stanie udźwignąć prawie 3kg i nie opadać pod tym ciężarem. 

Tonsili mi nie szkoda, jak się kwiatek przeleje to będę miał argument żeby zainwestować w polki s55 i wtedy nic na nich nie stawiać 😁

Może ktoś z Was będzie mi w stanie podpowiedzieć- w instrukcji jak i w internecie przy opisie tego amplitunera była mowa o wirtualizacji atmosa, wiem że w stanach dostał już tą aktualizację, ale ja takiej opcji w ogólę nie widzę. Co prawda podaje mi z kompatybilnych filmów atmosa na amplituner, jednak jestem przekonany że wirtualizacja nie działa. Czy europa też już dostała tą aktualizację? Może ktoś ma podobny model i jest w stanie się wypowiedzieć?

Napisano

O dociążaniu playerów czy to cd czy blu ray słyszałem, ale dociążanie kolumn..?:D 

Amplituner tak jak już wspominałem ma około 10cm wolnej przestrzeni nad sobą i trochę mniej z tyłu. Dodatkowa wentylacja szafki od spodu i z tyłu  wykonana otwornicą. Więcej się już zrobić nie dało. Będę obserwował jego temperaturę przy dłuższych sesjach, ale tak jak już wspomniałem wcześniej na razie się nie przegrzewa.

• 3 months later...
  • 1 year later...