Przemus Napisano 22 listopada 2019 Udostępnij Napisano 22 listopada 2019 Witam Proszę o pomoc w doborze subwoofera. W tej chwili zestaw stereo: HARMAN KARDON AVR 161S oraz STX Electrino 250 + . Pokój ma powierzchnię ok 25 m^2 (dodatkowo jest on otwarty z jadalnią ok 10 m^2). Wyjściowo kwota jaką chciałbym na to przeznaczyć to 1600 zł (oczywiście jeśli będzie to uzasadnione to mogę nieco tę kwotę przekroczyć). Sprzęt służy głównie do słuchania muzyki (każdego rodzaju) ale również zdarza się, że do oglądania filmów. Po lekturach forów uznałem, że wybiorę coś ze stajni KLIPSCH. Wstępnie wybrałem: - Klipsch R 120 SW Taniej można kupić: - Klipsch R 12 SW- z tego co czytałem gra tak samo jak "120" a jest tańszy- czy więc jest sens dokładać te ok 300 zł? Czy te modele będą wystarczające do tej powierzchni pomieszczenia? Kuszą mnie również modele SPL-120 CE oraz R-112SW, jednak wolałbym nie przeznaczać na ten zakup ok 2500 zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 22 listopada 2019 Udostępnij Napisano 22 listopada 2019 3 godziny temu, Przemus napisał: Sprzęt służy głównie do słuchania muzyki (każdego rodzaju) ale również zdarza się, że do oglądania filmów. Dobre do muzyki sa subwoofery Rel i Velodyne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 listopada 2019 Udostępnij Napisano 22 listopada 2019 To dokładnie ten sam sub. Więc jak masz wziąć klipscha to pewnie że r12. Ale to suby do kina domowego. Do muzyki jest rel, velodyne, svs seria SB. W tym budżecie szukaj używanego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 23 listopada 2019 Udostępnij Napisano 23 listopada 2019 Witaj, jeśli możesz minimalnie zwiększyć budżet, to masz dwie moim zdaniem zdecydowanie najlepsze propozycje - SVS SB-1000 (https://www.q21.pl/svs-sb-1000.html) teraz w ofercie Black Friday o 500 zł. tańszy oraz jeszcze potężniejszy, większy i mocniejszy SVS SB12-NSD (https://www.q21.pl/svs-sb12-nsd-czarny.html). Model SB12-NSD to poprzednik modelu SB-2000. Obydwa modele to konstrukcje zamknięte, oferujące szybkość, bardzo dużą dokładność, kontrolę. To subwoofery dedykowane do muzyki. Zapraszam serdeczne, obydwa modele mamy od ręki w salonie w dużej ilości, zapraszamy na odsłuchy, ewentualna dostawa 24h. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 23 listopada 2019 Udostępnij Napisano 23 listopada 2019 Polać przedmówcy warto zwiększyć budżet i zainwestować w subwoofer SVSa których jestem fanem, i w muzyce i w kinie spisują się na medal. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemus Napisano 23 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 listopada 2019 Rozumiem, że SVS SB12-NSD w tej wielkości pomieszczeniu zrobi robotę. Jeśli rzeczywiście poprzedni wybór był nietrafiony a ten spełni wszystkie moje wymagania to zwiększenie budżetu jest do przyjęcia. "Dedykowany do muzyki"- do filmów również spełni swoją funkcję? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemus Napisano 10 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 grudnia 2019 Kupiłem SVS SB12-NSD, wczoraj odebrałem. Jeszcze nie jest ustawiony jak należy, ale wszystkie znaki na ziemi i niebie mówią, że wybór był trafiony. Dziękuję za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 10 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2019 Super jak wszystko ustawisz i wygrzejesz to dopiero będzie efekt. Miłej zabawy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2019 Daj znać jak zgrywa się z frontami. Jak go dobrze ustawisz to powinno być na prawdę TO Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts