ziele_37 Napisano 26 listopada 2019 Udostępnij Napisano 26 listopada 2019 Witam. Ile wolniej przestrzeni nad sobą potrzebuje amplituner ( w moim przypadku Onkyo TX-NR686 ) żeby wentylacja przebiegala prawidłowo ? W moim przypadku, gdybym umieścił go w moiej szafce RTV miałbym nad nim około 4-5 centymetrów. Czy tyle wystarczy ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 26 listopada 2019 Udostępnij Napisano 26 listopada 2019 Raczej za mało jak masz zamiar katować amplituner wysokim poziomem głośności. Rozsądnie byłoby też odsłonić tył szafki lub przynajmniej wyciąć w nim wentylację. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziele_37 Napisano 27 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 27 listopada 2019 Katowania amplitunera raczej nie będzie. Na razie działa na 55-65 %, myślę że w rzadkich przypadkach będzie dochodziło do 75%. To chyba nie jest katowanie ? Jeżeli chodzi o tylną ściankę to oczywiście w tym miejscu półki już jej nie ma zastanawiałem się też nad jakimś małym wiatraczkiem pod USB co by trochę ciepłego powietrza z nad ampli na tył półki wyrzucał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 27 listopada 2019 Udostępnij Napisano 27 listopada 2019 Jak nie ma ścianki to głowy sobie nie zawracaj Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 listopada 2019 Udostępnij Napisano 27 listopada 2019 Zdecydowanie za mało. W przypadku Onkyo to pewniak że ci siądzie. Moim zdaniem tylna ścianka czy jest czy nie nic tu nie zmieni. Nie pakuj go tam. Montowałem kilka razy Onkyo w takich miejscach żywotność 1/3. Stąd się później biorą właśnie plotki o Ich awaryjnosci. One nie są awaryjne tylko ludzie tak je używają. Sam miałem Onkyo i tobie go nie polecam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziele_37 Napisano 27 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 27 listopada 2019 No dobra. To jaka powinna być minimalna odległość od półki nad ampli żeby mógł sobie spokojnie pracować ? 15 cm ? 30 cm ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 listopada 2019 Udostępnij Napisano 27 listopada 2019 Minimalnie taka jaką ma wysokość sam ampli. Ale to absolutne minimum. Ja bym Onkyo wogole nie stawiał w półce. U mnie stał na i grał wiele, wiele lat Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts