Dranzi Napisano 1 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 1 grudnia 2019 Cześć, chciałbym zakupić do mojego nad'a przetwornik dac i wybór padł na pro ject pre box s2, ale chciałbym uniknąć sterowania głośnością z dwóch miejsc bo rozumiem przy wpięciu w nad'a pod np aux albo mp regulacja będzie w dacu i wzmacniaczu? Pewnie można by podłączyć pod main in czyli bezpośrednio końcówki mocy i głośności jest wtedy z poziomu dac'a ale mam wtedy drugi problem bo po wzmacniacza mam podłączony subwoofer na pre out i to by nie działało. A jak by wtedy subwoofer podpiąć pod wejście słuchawkowe jackem w dac? Czy on jednocześnie nadaje na jacku i rca? Proszę o pomóc dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2019 Oi ke dobrze pamiętam bo miałem ten przetowrniki z tym że nie testowałem go tak dokładnie pod tym kątem. Ale chyba złącze słuchawkowe względem pre out w wzmaku to poczujesz stratę na jakości. Zwłaszcza podłączając tylko niskie tony. Jak chcesz to mogę ci go pożyczyć to sam przetestujesz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 3 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2019 Dnia 1.12.2019 o 12:59, Dranzi napisał: ale chciałbym uniknąć sterowania głośnością z dwóch miejsc Ale to zasadniczo w niczym nie przeszkadza. Ustaw sobie na stałe głośność w NADdzie np. na 12,00 i steruj tylko z poziomu pre boxa. Zdecydowanie lepsza precyzja ustawianie głośności. Ja przynajmniej tak mam ustawione. Próbowałme z boxem jak preamp i brzmiało mi to gorzej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kukocz Napisano 3 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2019 8 minut temu, slaw0001 napisał: Ale to zasadniczo w niczym nie przeszkadza. Ustaw sobie na stałe głośność w NADdzie np. na 12,00 i steruj tylko z poziomu pre boxa. Zdecydowanie lepsza precyzja ustawianie głośności. Ja przynajmniej tak mam ustawione. Próbowałme z boxem jak preamp i brzmiało mi to gorzej. To ciekawe spostrzeżenie. Chyba jesteś pierwszą osobą, która chwali pre wbudowane w C356. Ja używałem DX3 pro w funkcji pre do nada i brzmiało to dużo lepiej niż z wbudowany. Teraz używam zewnętrznej pasywki, żeby pomijać regulację cyfrową i nie zamierzam wracać do wbudowanego przedwzmacniacza Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2019 On wcale taki tragiczny nie jest. Po prostu w tych NADAch końcówki mocy są nad wyraz dobre. Stąd pre "obniża" jakość w cudzysłowu! Ale jak weźmiemy inne wzmaki pod uwagę to i tak jest dobry. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 5 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2019 Kup wewnętrzną kartę z przetwornikiem DAC. za 1000zł nie dostaniesz lepszej jakości dźwięku i masz sterowanie z jednego pilota Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2019 Wolał bym używanego arcama rdac. Ale co kto woli jak mówią koledzy masz wtedy wygodę. To prawda. Nie zajmuje to dodatkowego miejsca. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts