Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć,  chciałbym zakupić do mojego nad'a przetwornik dac i wybór padł na pro ject pre box s2, ale chciałbym uniknąć sterowania głośnością z dwóch miejsc bo rozumiem przy wpięciu w nad'a pod np aux albo mp regulacja będzie w dacu i wzmacniaczu? Pewnie można by podłączyć pod main in czyli bezpośrednio końcówki mocy i głośności jest wtedy z poziomu dac'a ale mam wtedy drugi problem bo po wzmacniacza mam podłączony subwoofer na pre out i to by nie działało. A jak by wtedy subwoofer podpiąć pod wejście słuchawkowe jackem w dac? Czy on jednocześnie nadaje na jacku i rca? Proszę o pomóc dzięki 

Napisano

Oi ke dobrze pamiętam bo miałem ten przetowrniki z tym że nie testowałem go tak dokładnie pod tym kątem. Ale chyba złącze słuchawkowe względem pre out w wzmaku to poczujesz stratę na jakości. Zwłaszcza podłączając tylko niskie tony. Jak chcesz to mogę ci go pożyczyć to sam przetestujesz.

Napisano
Dnia 1.12.2019 o 12:59, Dranzi napisał:

ale chciałbym uniknąć sterowania głośnością z dwóch miejsc

Ale to zasadniczo w niczym nie przeszkadza. Ustaw sobie na stałe głośność w NADdzie np. na 12,00 i steruj tylko z poziomu pre boxa. Zdecydowanie lepsza precyzja ustawianie głośności. Ja przynajmniej tak mam ustawione. Próbowałme z boxem jak preamp i brzmiało mi to gorzej. 

Napisano
8 minut temu, slaw0001 napisał:

Ale to zasadniczo w niczym nie przeszkadza. Ustaw sobie na stałe głośność w NADdzie np. na 12,00 i steruj tylko z poziomu pre boxa. Zdecydowanie lepsza precyzja ustawianie głośności. Ja przynajmniej tak mam ustawione. Próbowałme z boxem jak preamp i brzmiało mi to gorzej. 

To ciekawe spostrzeżenie. Chyba jesteś pierwszą osobą, która chwali pre wbudowane w C356.

Ja używałem DX3 pro w funkcji pre do nada i brzmiało to dużo lepiej niż z wbudowany. Teraz używam zewnętrznej pasywki, żeby pomijać regulację cyfrową i nie zamierzam wracać do wbudowanego przedwzmacniacza :)