macxde Napisano 16 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2019 Witam, Chciałbym zakupić kino domowe do salonu, układ pomieszczenia jak na załączonym rzucie. Czerwone prostokąty to planowany układ głośników. W 75% zestaw będzie służył do oglądania filmów, 25% muzyka. Z często polecanych na forum sprzętów wybrałem coś dla siebie: Zestaw 1: Taga Harmony TAV-606 v.3 + Yamaha MusicCast RX-V485 + Magnat 302A Zestaw 2: Taga Harmony TAV-606 v.3 + Denon AVR-X2500H + w późniejszym czasie Magnat 302A Pytanie który zestaw będzie lepszy, czy zakupić całość (zestaw 1) czy w częściach (zestaw2)? Będzie duża różnica pomiędzy RX-V485 a AVR-X2500H, a może jest jakiś inny amplituner który będzie lepszy do tych wymagań. Przyznam szczerze, że myślałem jeszcze o Onkyo TX-NR686, ale naczytałem się że niektóre egzemplarze mają jakieś wady z płytą główną i padają po gwarancji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 17 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2019 Witaj, prawdziwe kino domowe to system, zbudowany na 5 kolumnach i całość wspomagana subwooferem. Moja propozycja jest jednak trochę inna. Jeśli chcesz zbudować docelowy system, który będzie sprawiał Ci dużo przyjemności przy odsłuchu, proponuję w podanym budżecie zbudować zestaw z amplitunerem i 5 kolumnami, a w przyszłości dokupisz sobie dobry subwoofer. Moja propozycja to Yamaha RX-V485 z Indiana Line Nota 550X Set. W zestawie masz nowoczesny, dobrze wyposażony amplituner oraz zestaw porządnych 5 kolumn, który sprawdzi się dobrze tak w projekcjach filmów, jak i odsłuchu muzyki. Przyjrzyj się proszę mojej propozycji, jeśli tylko masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2019 Opcja numer dwa jest lepsza. Gdybyś w pierwszej podmienił na Yamahę 685 to wtedy opcja 1. To dobry uniwersalny sprzęt. Nic tylko brać i testować. Zapraszam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macxde Napisano 17 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 grudnia 2019 1 godzinę temu, S4Home napisał: Opcja numer dwa jest lepsza. Gdybyś w pierwszej podmienił na Yamahę 685 to wtedy opcja 1. To dobry uniwersalny sprzęt. Nic tylko brać i testować. Zapraszam Czyli rozumiem, że Yamaha 685 będzie do filmów lepsza od Denona AVR-X2500H, a jak do tych dwóch ma się Onkyo TX-NR686? I jak z awaryjnością, prawda czy mity? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 17 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2019 (edytowany) Onkyo to taki złoty środek między Yamaha a Denonem. Ja na Twoim miejscu brałbym Yamahę bądź Onkyo bo te amplitunery pozostawiają Ci otwarta furtke na przyszłość do rozbudowy zestawu o wzmacniacz stereo. Edytowano 17 grudnia 2019 przez seba3002 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 17 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2019 Onkyo 686 nie ma wyjścia preout na fronty, więc ta furtka taka zamurowana trochę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 17 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2019 Oj słuchałem ostatnio u znajomego jakiegoś Onkyo z tej półki cenowej i wydawało mi się, że to ten model. Przepraszam za wprowadzenie w błąd 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 17 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2019 następca w postaci 696 dostał tą funkcjonalność, stąd może to zamieszanie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 17 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2019 No właśnie. Już o tym wspomniałem w innym poście 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2019 22 godziny temu, macxde napisał: Czyli rozumiem, że Yamaha 685 będzie do filmów lepsza od Denona AVR-X2500H, a jak do tych dwóch ma się Onkyo TX-NR686? I jak z awaryjnością, prawda czy mity? Teraz już kity. Kwestie HDMI w Onkyo to kilka lat w tył. Na plus Denona to lepsza kalibracja, dobra ma także Yamaha dlatego ja polecam jako złoty środek. Onkyo ma przeciętna ale ma lepszy dźwięk od Denona. Bardziej ściągający. Model 696 dodatkowo już nie "pyka" 😛 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts