Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

A co zmienilbys w dźwięku w porównaniu z tymi Dali ?  W tej cenie masz multum opcji. Ja bym osłuchał oprócz Aria 906 też Audiovector QR1, Dynaudio X18,ATC sc7, KefR300, Kef LS50, Buchardt , coś z PMC czy Studio 16hz, żebyś wiedział czy wolisz cieplejszy czy dokładniejszy dźwięk.Jakie miasto ? Słuchałeś już innych kolumn ? Masz podstawki ?

Napisano

Witaj,

na pewno posłuchaj świetną polską konstrukcje Audio Academy Dione II oraz Kef R3, to dwa monitory, które swietnie sprawują się w połączeniu z elektroniką Atoll. Do listy można jeszcze ewentualnie dopisać kolumny Buchardt Audio model S300 MK, ewentualnie jeszcze lepsze ale trochę ponad budżet S400. Na koniec chyba najciekawsza propozycja - Gato FM-15.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz oczywiście indywidualne wyceny dla forumowicza.

Napisano

Co bym zmienił nie wiem bo nie mam odniesienia, oprócz tych Dali Ikon 1 mam Dali Ikon 7 i Tannoy M1 więc z innej bajki, mam do tego podłączony sub SVS Sb 1000 więc na basie może być lżej, tylko czy coś zagra faktycznie dużo lepiej w kwestii detaliczności i przestrzeni niż ten mały Ikon ze wstęgowym głośnikiem?

Te PMC super. jakby były w budżecie brałbym w ciemno, pewnie wystarczyłyby twenty 5.21, a co myślicie o B&W 606?