tanielinie Napisano 17 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2020 To jest lista oficjalnie wspieranych NUCNUC5i3xxx NUC5i5xxx NUC6i3SYx NUC6i5SYx NUC7i3BNx NUC7i5BNx NUC7i7BNx NUC7i3DNx NUC7i5DNx NUC7i7DNx NUC8i3BEx NUC8i5BEx NUC8i5BEx NUC8i7BEx NUC10i3FNx NUC10i5FNx NUC10i7FNx Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2020 No właśnie, to było chyba w linku który dałem wyżej. Późno już i padam. Jutro poczytam więcej. Dziękuję wszystkim. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanielinie Napisano 17 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2020 Amazon to dobry pomysł. Intel NUC8I5BEK Mini PC Core i5 8259U 2,3 GHz 0 MB 0 GB https://www.amazon.de/dp/B07JBM1CFH/ref=cm_sw_r_cp_api_fabc_tK92FbAVKYPDS Bedzie troche drożej z polskim Vatem, ale taniej niz u nas. Po nowym roku moze byc taniej 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snach Napisano 17 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2020 https://www.amazon.de/dp/B07JBM1CFH/ref=cm_sw_r_cp_apa_fabc_rO92FbRTY5HFFDo tego uzywka ram i uzywka dysk ssd m 2. Wysłane z mojego LM-V405 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanielinie Napisano 17 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2020 Szkoda ze jest tak mało Nuców z drugiej ręki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snach Napisano 17 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2020 Szkoda ze jest tak mało Nuców z drugiej rękiSensownych mało. Jakis czas przeglądałem OLX i trafiłem na mega okazję. Wysłane z mojego LM-V405 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanielinie Napisano 17 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2020 Co i za ile kupiłeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 17 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2020 1 godzinę temu, snach napisał: na wifi 5 ghz Ja niestety nie jestem zwolennikiem WiFi, stabilniej jednak po miedzi 1GBit. Te nowe NUC’i powinny przecież mieć dobrą sieciówkę i omijasz WiFi sąsiadów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snach Napisano 18 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2020 Nie do końca. Nikt tu nie ma u mnie sieci 5 ghz. Skanowanie kanałów i wybierasz co chcesz. U mnie pusta droga. Moje wifi pokazuje mi na NUC 250 Mb/s ping 3. Przyznasz że to powinnno wystarczyć. Wysłane z mojego LM-V405 przy użyciu Tapatalka Co i za ile kupiłeś?NUC7I7DNKE juz dokladnie nie pamiętam ale chyba za 1300 bez ramu i dysku. Wysłane z mojego LM-V405 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki Napisano 18 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2020 8 godzin temu, Inferno napisał: @mareckiAle masz Roon Core na tym Synology, czy zainstalowałeś ROCK? Mam zainstalowany Roon Core. Nie ma innej możliwości, jest dostępna tylko taka wersja instalacji. https://roononnas.org/en/synology/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 18 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2020 Przeczytałem cały wątek i dalej nie mam pojęcia do czego ten Roon ? Qrcze to chyba starość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanielinie Napisano 18 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2020 Nie do końca. Nikt tu nie ma u mnie sieci 5 ghz. Skanowanie kanałów i wybierasz co chcesz. U mnie pusta droga. Moje wifi pokazuje mi na NUC 250 Mb/s ping 3. Przyznasz że to powinnno wystarczyć. Wysłane z mojego LM-V405 przy użyciu Tapatalka NUC7I7DNKE juz dokladnie nie pamiętam ale chyba za 1300 bez ramu i dysku. Wysłane z mojego LM-V405 przy użyciu Tapatalka Dobra cena, dobra okazja. Ktore Synology masz? Przeczytałem cały wątek i dalej nie mam pojęcia do czego ten Roon ? Qrcze to chyba starość Do sluchania muzyki:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki Napisano 18 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2020 15 minut temu, tanielinie napisał: Ktore Synology masz? Nie wiem, czy to pytanie jest do mnie? Jeśli tak, to mam DS720+. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanielinie Napisano 18 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2020 Nie do końca. Nikt tu nie ma u mnie sieci 5 ghz. Skanowanie kanałów i wybierasz co chcesz. U mnie pusta droga. Moje wifi pokazuje mi na NUC 250 Mb/s ping 3. Przyznasz że to powinnno wystarczyć. Wysłane z mojego LM-V405 przy użyciu Tapatalka NUC7I7DNKE juz dokladnie nie pamiętam ale chyba za 1300 bez ramu i dysku. Wysłane z mojego LM-V405 przy użyciu Tapatalka Ktore Synology masz? Nie wiem, czy to pytanie jest do mnie? Jeśli tak, to mam DS720+.Nie, nie do ciebie tylko to że do sluchania muzyki:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 18 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2020 4 godziny temu, snach napisał: Przyznasz że to powinnno wystarczyć. Też mam po WiFi 3ms i tak mam podpięte po miedzi 🤷 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanielinie Napisano 18 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2020 Też mam po WiFi 3ms i tak mam podpięte po miedzi Ale macie szybkie internety Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 18 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2020 FTTH, ale nie zawsze tak miałem. Przez długi okres czekałem jak na zbawienie mając 16/4. Z tym że WiFi nie jest stabilne zobacz siedzę w tym samym miejscu i drugi pomiar: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 18 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2020 czym robicie te pomiary? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 18 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2020 Różnica 60MBit - interferencje innych sieci, szeroko ustawione kanały na routerach jakie kupujesz brak możliwości sterowania mocą anteny itd. Jak ktoś mieszka w Puszczy Białowieskiej i nie ma sąsiada to WiFi jest super. A w domu mam naprawdę dobre routery! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanielinie Napisano 18 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2020 FTTH, ale nie zawsze tak miałem. Przez długi okres czekałem jak na zbawienie mając 16/4. Z tym że WiFi nie jest stabilne zobacz siedzę w tym samym miejscu i drugi pomiar: Ja mam 40Mb/s szkoda mi kasy na więcej:)Roon zaleca kabel, bo jest bardziej stabilny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 18 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2020 HTTP://www.Speedtest.net Jest na iOS’a aplikacja Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanielinie Napisano 18 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2020 HTTP://www.Speedtest.netWersja pro speedtest jest fajna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 18 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2020 6 minut temu, tanielinie napisał: Ja mam 40Mb/s szkoda mi kasy na więcej:) Płace 9dyszek miesięcznie wiec cena nie urywa tyłka, wcześniej za 16/4 płaciłem sporo więcej 120 4 godziny temu, marecki napisał: Mam zainstalowany Roon Core. Nie ma innej możliwości, jest dostępna tylko taka wersja instalacji. Ok spoko myślałem że coś kombinowałeś z Linuxem i łamałeś pliki ROCK’a😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanielinie Napisano 18 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2020 HTTP://www.Speedtest.netWersja pro speedtest jest fajna. Ok spoko myślałem że coś kombinowałeś z Linuxem i łamałeś pliki ROCK’aJa 39, więc proporcjonalnie drogo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2020 (edytowany) 2 godziny temu, Marek Muszyński napisał: Przeczytałem cały wątek i dalej nie mam pojęcia do czego ten Roon ? Qrcze to chyba starość Do streamowania muzyki w sieci lokalnej z lokalnych zasobów, razem z zewnętrznymi streamingami typu Tidal. Płacisz za all-in-one. Edytowano 18 grudnia 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts