Crunck Napisano 22 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2019 (edytowany) Witam Jest to mój pierwszy post na tym forum, witam Was bardzo serdecznie Bije się z myślami jaki amplituner wybrać do tych głośników. Chce sobie zbudować kino domowe w konfiguracji 5.1.4 lub 7.1.2. Ze względu na dzieciaki nie jestem w stanie postawić dużych kolumn dlatego też wybrałem Polk Audio TL-1700 po przeczytaniu pozytywnych opinii w sieci... Chciałbym je jeszcze osłuchać Kolumny frontowe chciałbym wymienić na coś wielkości Polk Audio Signature S20. Fronty z zestawu powędrują na głośniki górne, potem dokupię coś na górne tylne. Docelowa konfiguracja kina: TV + Projektor + 7.1.4 (z dodatkową końcówką mocy za jakiś rok...) TV to LG 55SM8600 bez eARC, projektora na razie nie mam ale będzie to jakiś BENQ. Do tego zastanawiam się jaki amplituner wybrać. Moi faworyci są ze stajni Denona (budżet około 4500zł): 1. AVR-X3600H 2. AVR-X4300H 3, AVR-X4400H Czy jest sens ładować tyle $ w amplituner przy takich głośnikach ? Czy lepiej kupić na razie coś z serii 2600 i zadowolić się systemem 5.1.2 ? Do amplitunera będzie podłąćzona konsola PS4, Dekdoer SAT, odtwarzacz Bluray, PC i TV UPC Ci+ Z góry dziękuję za odpowiedzi i życzę Wam Wesołych Świąt Ps. Na zdjęciu wrzucam fotkę jak w przyszłym roku będzie wyglądał salon i czemu takie głośniki wybrałem między innymi PDF to rzut salonu z wymiarami 02 RZUT.pdf Edytowano 22 grudnia 2019 przez Crunck Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crunck Napisano 26 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 26 grudnia 2019 Ktoś coś ? Ps. Nie ma moderatora żeby wywalić ten chiński spam ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 26 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2019 Święta są to normalne,czekaj cierpliwie do piątku,zapewne branża się odezwie i swoje rady i propozycje dorzuci w temacie. A tak tylko zapytam,salon sam projekt robiłeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 26 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2019 Zrób rzut z góry tego salonu (z wymiarami) bo z tego renderu wygląda jakby tv miał nie być na wprost miejsce odsłuchu/oglądania filmów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crunck Napisano 26 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 26 grudnia 2019 (edytowany) Dzięki Rzut jest w drugim pliczku, pdf. Tv będzie na środku ten render prawie odzwierciedla efekt końcowy. przed szafkami na górze będzie wyjeżdżał ekran do projektora z sufitu. Zastanawiam się tylko jeszcze gdzie umieścić projektor żeby żona nie krzyczała PS. Czy do oglądania lepiej będzie przesunąć kanapę do przodu dla lepszych efektów ? Edytowano 26 grudnia 2019 przez Crunck Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2019 Cześć, do tych kolumn zdecydowanie wystarczy Ci X3500/3600 Ma świetną kalibrację a mocy po prostu przy nich nie potrzebujesz. Seria 2600 ma znacznie gorsza kalibrację więc moim zdaniem zwłaszcza w Atmosie i dużej ilości kanałów lepiej iść w Audyssey XT32 ze wsparcie dla suba. Jeśli jeszcze masz jakieś pytania służę pomocą. Pozdrawiam i zapraszam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts