thedrustanus@gmail.com Napisano 23 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2019 Witam Po sporym czasie spędzonym na szukaniu i wyszukiwaniu przeglądaniu nabyłem cax80 i heco aurora 700, miało to stać w moim gabinecie ok 16m2 i wszystko było pięknie ale jak tylko to podłączyłem okazało się że gra na tyle fajnie że padła propozycja nie do odrzucenia by umieścić zestaw w salonie, Trudno dyskutować z argumentacją że tam też się przyda i że wszyscy skorzystają wiec w ostatecznym rozrachunku w gabinecie susza. Potrzebny wiec zestaw do gabinetu ale absolutnie budżetowy ok 2000 mask 2500 , wzmacniacz myślę o jakimś używanym + kolumny tu raczej nowe , muzyka słuchana głównie filmowa , klasyczna , jazz , rock , folk znaczy się miks wszystkiego. Gabinet jest kwadratem 4x4 kolumny maja stanąć w rogu , preferuje podłogowe i proszę o sugestie, mam daca i myślę ze to będzie główne źródło dźwięku wiec funkcje sieciowe nie są zbyt istotne. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franc Mauerski Napisano 23 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2019 Ja widzę jedyne wyjście wygonić z domu żonę zabrać sprzęt no chyba że dobrze gotuje to warto oszczędzić . Wesołych Świąt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedek14 Napisano 23 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2019 A tak serio to znaczy, że zrobiłeś super robotę i jakość dźwięku zrobiła na niej takie wrażenie, że chce pokazać gością którzy napewno ten salon odwiedzają, więc... Porozmawiajcie bo może lepiej ten zestaw zatwierdź w gabinecie, A do salonu wybierzesz lepszy , lepiej grający w dedykowanym miejscu😅 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 23 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2019 (edytowany) @fiedek - nie obraź się, ale w celowniku liczby mnogiej używa sie OM a nie Ą i powinno byc ,,gościom,,. Słowo ,,gością,, nie istnieje w języku polskim. Pozdrawiam. Edytowano 23 grudnia 2019 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedek14 Napisano 23 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2019 Żadnej obrazy, przepraszam za swoją dysleksję od urodzenia, ale za ignorantów nie rozumiejących mojej choroby nie zamierzam, są ograniczeni 😉 będą pisać o słownikach, czytaniu książek itd. Trochę jakby choremu na łuszczycę kazali jeść większe dawki witaminy C 😅 Przepraszam, jeżeli swoją wypowiedzią zaśmieciłem wątek - nie miałem takiego zamiaru . Moderatora proszę o ewentualne usunięcie wpisu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 23 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2019 No, nie o to mi chodziło! Jeśli Cie uraziłem to przepraszam. Ale lubię kiedy pisze się poprawnie. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 23 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2019 Z kolumn mogę polecić niedużą kolumnę podłogową indiana linę 550x do tego na przykład nad 316. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thedrustanus@gmail.com Napisano 24 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 grudnia 2019 Dzięki za pierwszą konkretną podpowiedź , doprecyzuję pytanie, czy mogę prosić o polecenie używanego wzmacniacza do 1000 + para kolumn do maks 2500 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 24 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2019 Poczytaj o akustyce. Do pomieszczeń w kształcie kwadratu, najlepsze jest ustawienie diagonalne. Wszystko znajdziesz w linku. https://www.audiofanatyk.pl/podstawy-akustyki-i-rozmieszczania-glosnikow-stereo/ Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
5k7 Napisano 25 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2019 Dnia 23.12.2019 o 19:09, fiedek14 napisał: Żadnej obrazy, przepraszam za swoją dysleksję od urodzenia, ale za ignorantów nie rozumiejących mojej choroby nie zamierzam, są ograniczeni 😉 będą pisać o słownikach, czytaniu książek itd. Trochę jakby choremu na łuszczycę kazali jeść większe dawki witaminy C 😅 Przepraszam, jeżeli swoją wypowiedzią zaśmieciłem wątek - nie miałem takiego zamiaru . Moderatora proszę o ewentualne usunięcie wpisu. W ramach żartu świątecznego dodam od siebie ze kiedyś tego typu choroby leczyli pasem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts