Fafniak Napisano 3 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2020 Czy jest gdzieś jakoś przystępnie wytłumaczone jak wymienić laser w CD ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 3 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2020 Jaki odtwarzacz? Jaki laser? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 3 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 stycznia 2020 MF E61 laser...kas 210A teoretycznie oryginalny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 3 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2020 27 minut temu, Fafniak napisał: laser...kas 210A teoretycznie oryginalny raczej KSS-210A ... Sama głowica - czy komplet? Wrzuć w wyszukiwarkę hasło wymiana lasera, było to omawiane m.in. na elektrodzie czy na audiostereo, poza tym są filmy na YT. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 4 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 stycznia 2020 10 godzin temu, RoRo napisał: raczej KSS-210A ... Tak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 4 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 stycznia 2020 (edytowany) Znalazłem jeden sensowny materiał video. Nie mogę dojść jednak do tego jak zbudowany jest przód szuflady. Wygląda jakby mógł przejsć przez przednią ściankę ale jeżeli nie to ja tam nie widze żadnych zatrzasków Druga sprawa - usunięcie tego lutu zabezpieczającego na video które znalazłem nie widac tego dokładnie jak już będę rozbierał to chyba przydałoby się poczyścić "wszystko" a potem położyć smar/oleum jakieś? Jakie ? @Audio Autonomy ? Edytowano 4 stycznia 2020 przez Fafniak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 5 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2020 Nie wiem jak tam się wyciąga szufladę, ale jej przedni panel na 99% trzeba zdjąć żeby móc wysunąć cały napęd. Żeby go zdjąć trzeba wysunąć go do góry lub odgiąć na zatrzaskach. Zerknij od spodu jak to wygląda. Może coś uda Ci się zauważyć. Jeżeli chodzi o usunięcie lutu zabezpieczającego, to zauważysz go jak porównasz stary laser z nowym. Zobaczysz od razu gdzie jest ten lut. Trzeba go delikatnie rozgrzać i zdjąć odsysarką. Powodzenia! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Bąk Napisano 15 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2020 Ja dołączę do wątku z pytaniem czy możecie polecić serwis w Warszawie, który mógłby zrobić przegląd CD (Marantz CD-67SE) i wymianę lasera, bo sam na pewno sobie z tym nie poradzę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts