Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Raz że nie czytasz i autor już kupił drugi markowy QED a dwa wiesz do czego jest podłączenie Y? do podłączenia wzmacniaczy/amplitunerów stereo, kino domowe łączy się kanałem LFE pojedynczym kablem RCA.

Edytowano przez Jasiek88
Napisano
16 minut temu, Jasiek88 napisał:

Raz że nie czytasz i autor już kupił drugi markowy QED a dwa wiesz do czego jest podłączenie Y? do podłączenia wzmacniaczy/amplitunerów stereo, kino domowe łączy się kanałem LFE pojedynczym kablem RCA.

fakt , przeoczyłem pierwszą stronę :) . Natomiast o tym że do kina nie należy podłączać y-ka nie wiedziałem . 

Napisano

Można użyć ale to nie jest jego zastosowanie podłączenie takim kablem wzmacnia sygnał nie jest to nic złego, ale jednak przyjęło się że podłączamy pojedynczym RCA, mówią o tym wszystkie instrukcję amplitunerów kina domowego jak i samych subwooferów.

Napisano

Kabel typu Y można użyć do podłączenia dwóch wejść do jednego wyjścia ( odwrotnie już nie ). Pojedynczy RCA powinien wystarczyć. Subwoofery dość często sobie buczą bez powodu i często nie da się temu zapobiec. Jeśli to komuś przeszkadza, musi wybrać taki który to będzie robił możliwie cicho lub prawie wcale. Taka jest prawda :/ .