Patryk Gozdecki Napisano 7 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2020 Witam, muszę wymienić swoje kolumny ze względu na zmianę pokoju odsłuchowego/KD. Obecnie sprzęt jest w pokoju jak na załączniku (380cm x 294cm). Na dzis tor: STEREO: Volumio na Pi4 --> Wireworld Ultraviolet7 -> Topping DX3s -> Bridge Elite RCA -> Marantz PM7004 -> Melodkika PurpleRain ->Taga Harmony 606F v3 KD: Marantz NR1608 -> fronty pre-out RCA do main-in PM7004, reszta z ampli wychodzi na zestaw 5.0 Taga Harmony 606 v3 + sub Roth KH2 Te podłogówki Tagi do tego pomieszczenia są za duże, poza tym chciałbym trochę lepsze stereo uzyskać. Lubię lekko ocieplone granie, z przyzwoitą sceną i dobrym, kontrolowanym basem + porządna średnica (słuchawki jakie mam to AKG 7xx). Nie lubię chudego, niedociążonego grania albo mocnej "V"ki. Muzyka jakiej słucham to dość duży przekrój (pop, indie, elektronika, r'n'b)- raczej bez ciężkich gatunków typu metal/hard rock. Jakie kolumny dobrać pod ten metraż i Marantza PM7004? Kolumny będą dość blisko ściany, a odległość pomiędzy membranami a miejscem odsłuchowym to 230-240cm. Czy znajdę jakieś małe podłogówki do tego metrażu? Boję się trochę wstawiać podstawki z racji na dzieci. Kolumny muszą się też jakoś odnaleźć w kinie domowym, ale to jest na drugim planie. PS. Wszelakie uwagi co do reszty toru czy też ustawienia sprzętu mile widziane 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2020 Elac uni fi bs Studio 16 Hz canto one Pmc gold Magnat humidor Wszystkie paczki przy tym zestawieniu zagrają klasowo. Zapraszam po wypożyczenie abyś samym mógł się przekonać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Gozdecki Napisano 7 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 stycznia 2020 28 minut temu, S4Home napisał: Wszystkie paczki przy tym zestawieniu zagrają klasowo. Mea culpa, bo nie napisałem w pierwszym poście o budżecie... Te wszystkie kolumny kosztują za szt co chcę wydać na parę :) Używki jak najbardziej wchodzą w rachubę, a nawet bym powiedział, że na nie jestem skazany z budżetem moim Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2020 Możemy ci zrobić rewelacyjna cenę na ekspo z pmc i humidora Strikte używanego popatrz jeszcze za heco celan GT 302. Aż tanich a dobrych tannoy M2. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Gozdecki Napisano 10 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 stycznia 2020 Tannoy'e M2 są na moim radarze Pytanie czy warto w moim przypadku zainteresować się Missionami 701? Jak grają B&W 602 S2 lub S3? Czy B&W CM1 to duży upgrade w stosunku do 602? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2020 Każde bowersy grają jasno i dość twardo. Wyższe serie prezentują równiejszy dźwięk bardziej spójny ale nadal jasny. Jeśli to lubisz to ok. Mission nie pamiętam tej serii raczej bliżej mi do niższej M Tannoy M1 i M2 wciąż są u moich znajomych. Mam kontakt z tymi produktami. No i je lubię Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Gozdecki Napisano 15 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 15 stycznia 2020 Dnia 10.01.2020 o 10:32, S4Home napisał: Tannoy M1 i M2 wciąż są u moich znajomych. Mam kontakt z tymi produktami. No i je lubię Tannoy jest dosc wysoko u mnie na liscie. Pytanie czy M1 czy M2? Czy Mercury F1 Custom to też poziom M1? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 15 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2020 Zważywszy na warunki odsłuchowe oraz Twoje preferencje optymalnym wyborem byłyby Indiana Line Nota 550X . Są to niewielkich rozmiarów kolumny podłogowe z bas refleksem umiejscowionym z przodu. Brzmienie jest cieplejsze, góra jest łagodna więc powinny Ci się spodobać. Cenę zawsze możemy zmienić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 15 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2020 Dźwiękowo pod twoje preferencje bardziej od missionow będą pasowały indiana line. Ciepło miękko grające kolumny nota 550x wspomniane wyżej przez q21 to dobry wybór. Zwłaszcza fajnie spisują się w mniejszych pomieszczeniach najlepiej wcześniej umów się na jakiś odsłuch. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 15 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2020 Najlepszą opcją byłoby je posłuchać przed kupnem. Jeśli byłaby taka możliwość to oczywiście zapraszamy na odsłuch w naszym salonie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Gozdecki Napisano 16 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 16 stycznia 2020 21 godzin temu, Q21 napisał: Najlepszą opcją byłoby je posłuchać przed kupnem. Jeśli byłaby taka możliwość to oczywiście zapraszamy na odsłuch w naszym salonie. Dziękuję za zaproszenie, ale z Białegostoku dość daleko a czasu ostatnio brakuje Wiem, że to pytanie o porównania mocno subiektywne są, ale... Czy takie Indiany badź Tannoye to będzie zauważalny skok w porówaniu do Taga 606 v3? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 16 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2020 Faktycznie jest to kawałek drogi, który jakiś czas temu musiałem pokonać w celu kupna samochodu Indiana Line Nota 550x zagra muzykalniej i zyskasz na prezentacji sceny dźwiękowej. Różnica powinna być na plus, dodatkowo kolumny nie będą się dusiły w takim pomieszczeniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2020 Nie no M2 i szczerze? Tak między nami mimo że oczywiście nie mam ich już w sprzedaży. To lepszy wybór niż 550x Na prawdę zacny produkt. Oczywiście jak chcesz podłogowe to indiana jest ok .także dobrze wyceniona. Ale mamy już w tej cenie M4 czy F4. No którym nie podskoczy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Gozdecki Napisano 28 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 stycznia 2020 OK, będę szukał M2 lub Indiana Line/Castle Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Gozdecki Napisano 12 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 lutego 2020 Jednak zaryzykowałem z małymi podłogowymi. Stanęło na Mission 702e. Rozumiem, że to to samo co 701 tylko z 'nogą' do podłogi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 lutego 2020 Udostępnij Napisano 13 lutego 2020 No i jak? Kto nie ryzykuje ten nie pije szampana? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Gozdecki Napisano 3 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 marca 2020 Dnia 13.02.2020 o 08:20, S4Home napisał: No i jak? Kto nie ryzykuje ten nie pije szampana? Zmiana na plus bardzo zauważalna. Pojawiła się w końcu scena, dźwięk odkleił się w końcu od kolumn. Całkiem fajna stereofonia, trochę brakuje separacji przy większym 'tłoku' w utworze. Bardzo solidny bas, pierwszy raz momentami mam wrażenie, że mógłbym go trochę odjąć. Fakt, że teraz muszę popracować nad akustyką pomieszczenia. Jak na wydatek 500zł uważam, że value to money jest bardzo dobry. Ciekaw jestem jak te Mission wypadłyby w zestawieniu z M3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 marca 2020 Udostępnij Napisano 4 marca 2020 Na razie słuchaj a nie zaprzątaj sobie głowy co by było gdyby ...... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts