pawelos211pl Napisano 2 lutego 2020 Udostępnij Napisano 2 lutego 2020 Witam jako że jestem zielony w sprawach kina domowego chciałem skorzystać z waszych opini . Jakiś czas temu wylicytowałem zestaw kina domowego Yamaha YHT-4940 (HTR-4071 + NS-P40) czy można pod ten amplituner podłączyć jakieś lepsze głośniki i sub ?Chodzi mi przede wszystkim o uniwersalność głośników (muzyka ,film) nie jestem zbyt wymagający ale lubię trochę więcej basu . Czy trzeba zestaw wymienić na zupełnie co innego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaliGdynia Napisano 2 lutego 2020 Udostępnij Napisano 2 lutego 2020 Możesz przednie monitory zastąpić dużymi kolumnami. A czy po za kupię zrobiłeś kalibrację systemu? Bo może zostały stare ustawienia gdzie u Ciebie mogą się nie sprawdzać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelos211pl Napisano 2 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 lutego 2020 Zestaw był nowy ,nie używany.Kalibracji nie przeprowadzałem,ale jest system automatycznej kalibracji YPAO .Myślisz żeby z niego skorzystać? Zestaw ustawiałem w opcjach amplitunera .Jeśli chodzi o te kolumny to jakiej firmy i model polecacie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaliGdynia Napisano 2 lutego 2020 Udostępnij Napisano 2 lutego 2020 No zawsze trzeba kalibrację przeprowadzić względem miejsca odsłuchowego, po to ona jest by pomóc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz38 Napisano 2 lutego 2020 Udostępnij Napisano 2 lutego 2020 Z tyłu masz wyjście - pre out subwoofer tam podłączasz subwoofer aktywny (z wbudowanym wzmacniaczem) z nim potem trzeba przeprowadzić autokalibrację YAPAO Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelos211pl Napisano 3 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 lutego 2020 Kalibracje przeprowadziłem tak jak jest podane w instrukcji ,ale nie wiem dlaczego skręciło głośność sub do 0 i dźwięk stał się płaski bez głębi ,lepiej grały jak ustawiałem ręcznie .Proszę o dobranie głośników pod mój amplituner i subwoffera ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 3 lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 lutego 2020 Myślę że powinieneś określić limit cenowy na ten sprzęt. Bez tego trudno coś doradzić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 lutego 2020 To odpowiednik modelu 483/485 i tak możesz do niego podłączyć lepsze kolumny niż te Yamahy. Pytanie jaki masz na to budżet? z subem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 3 lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 lutego 2020 Oprócz podania budżetu fajnie jakbyś wspomniał jaka jest wielkość pomieszczenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelos211pl Napisano 3 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 lutego 2020 Więc tak pomieszczenie to jakieś 20m2 .Chciałbym przeznaczyć na system 5.1 2000 zł(napiszcie czy wystarczy jeśli nie to coś jeszcze dorzucę do tego) jeśli bym się nie zmieścił w tych pieniądzach to wystarczą 2 kolumny wolnostojące w tym samym budżecie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 3 lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 lutego 2020 np. Kolumny na fronty Magnat Quantum 675 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 3 lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 lutego 2020 Przy takim budżecie lepiej pójść w 2 lepsze kolumny możesz zwrócić uwagę na indiana line 550x bądź pylon audio Pearl 25. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 lutego 2020 Udostępnij Napisano 4 lutego 2020 W cenie 2k nie dostaniesz nowego zestawu 5.1 Szukamy wśród używanego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts