zero79 Napisano 3 lutego 2020 Napisano 3 lutego 2020 (edytowany) Dzień dobry wieczór 2. Kwota za całość 3k 3. Sprzęt używany 4. ma to być wzmacniacz/amplituner i kolumny podstawkowe 7. najlepiej wzmacniacz z DAC ,USB 5. 16m2 - sprzęt między telewizorem na krótszej ścianie ok 1,5 -1,7m między kolumnami . (3x5 - takie mniej więcej proporcje pokoju) Poszukuje jakiegoś miłego zestawu dla rodziców - 3 dni poczytałem co tam teraz jest polecane - no, ale czym więcej się czyta tym większy mętlik i więcej sprzętu do sprawdzenia, więc postanowiłem dopytać. Kwota niewielka wiec sprzęt używany. To moje znaleziska ze znanych portali aukcyjnych. 1. Najczęściej polecana jest YAMAHA R-N602 + np Dali Zensor 3 - czy to będzie najlepszy zestaw? 2. Kolejnym rozważanym i ciekawym ( dla mnie) wzmacniaczem jest Advance Acoustic X-i90 + tylko z jakimi kolumnami podstawkowymi to połączyć by nie było zbyt "słodko, " żeby średnica całkowicie nie dominowała ale właśnie by dźwięk był taki ocieplony ( może Acoustic Energy AE 301??) - na plus wzmacniacza oprócz DACa jest niby całkiem dobry moduł WTX-500 - i byłby z pewnością wykorzystywany przy puszczaniu muzyki z telefon/tabletu. 3. Kolejny Pioneer A-30-K + N-30-K + ponownie Dali Zensor 3 ? Jest oczywiście jeszcze dużo innych zestawień np. Rotel RA05/6 + ?? + później jakiś DAC Wybór bardzo ciężki bo poza yamahą R-N602 niczego nie słyszałem i opieram się tylko na znalezionych recenzjach i opiniach. Jeżeli chodzi o muzykę to polskie zespoły typu Budka Suflera, Dżem i ogólnie rozumiany POP. Często będzie to tylko telewizor. Nie oczekuję, że ktoś da mi gotowe rozwiązanie ( ale można ) tylko podpowie z czym najlepiej połączyć Yamahę, Advance Acoustic czy Pioniera, Rotela. Z monitorów które wyszukałem oprócz AE 301, Dali Zensor 3 zaciekawiły mnie jeszcze Focal Chorus 707, Epos M12, Avance Aplha 220i, ale niewiele o nich się dowiedziałem. Na przewody raczej kwota niewielka i zmierzam to połączyć Melodiką MDC2250G. Edytowano 3 lutego 2020 przez zero79 Odpisz, cytując
S4Home Napisano 4 lutego 2020 Napisano 4 lutego 2020 Jeśli znajdziesz A30 + N30 i Zensory w tej cenie używane to ja bym w to szedł. To lepiej grający zestaw od Yamahy RN602. Chodź ta używana może być tańsza i mógłbyś dobrać lepsze kolumny. Masz jakiś komis pod ręką? Słuchałeś już czegoś? Odpisz, cytując
zero79 Napisano 4 lutego 2020 Autor Napisano 4 lutego 2020 Dziękuję za odpowiedź. Oprócz Yamahy niczego z tego co wyszukałem nie słuchałem, Komisu żadnego nie kojarzę - może w Szczecinie coś jest, ale nie znalazłem. A oprócz Dali Zensor 3 co jeszcze by można było sparować z zestawem Pionieera by zmieścić się w cenie do 1400zł? Odpisz, cytując
1Ender Napisano 4 lutego 2020 Napisano 4 lutego 2020 Komis audio prowadzi nasz forumowy kolega @Pumpurek. Skontaktuj się z nim i wypożycz do domu. Telefon i email w zakładce o sprzedającym. https://allegro.pl/uzytkownik/Pumpurek/sprzet-audio-dla-domu-11?order=p&bmatch=baseline-cl-dict43-ele-1-3-1127&p=2 Pozdrawiam Odpisz, cytując
lysy Napisano 4 lutego 2020 Napisano 4 lutego 2020 1 godzinę temu, zero79 napisał: A oprócz Dali Zensor 3 co jeszcze by można było sparować z zestawem Pionieera by zmieścić się w cenie do 1400zł? Dobrym partnerem bedzie Kef Odpisz, cytując
1Ender Napisano 4 lutego 2020 Napisano 4 lutego 2020 Rozstaw trochę mały. 1,5 m to stanowczo za mało. 1,7 m też. Scena wąska. Dźwięk może sprawiać wrażenie ściśniętego. Lepsze efekty są około 2m. Masz możliwość trochę szerzej ustawić kolumny? Odpisz, cytując
zero79 Napisano 4 lutego 2020 Autor Napisano 4 lutego 2020 @lysyrafal A jakie Kefy? Niestety, ale nie da się w tym i najbliższym czasie szerzej rozstawić kolumn ze względu na rozstaw mebli. Odpisz, cytując
1Ender Napisano 4 lutego 2020 Napisano 4 lutego 2020 To standy pod kolumny lub podłogowe. Wystarczy 50-80 cm przed meblami mierząc od tylnej ścianki. Odpisz, cytując
zero79 Napisano 4 lutego 2020 Autor Napisano 4 lutego 2020 A słuchał ktoś Advance Acoustic X-i90? Odpisz, cytując
S4Home Napisano 5 lutego 2020 Napisano 5 lutego 2020 Dokładnie KEF z serii Q350 albo starsze ELAC b6. Teraz jest już druga edycja oraz edycja Signature więc może uda się wyrwać pierwsze rynku wtórnego. Ciekawe i dobre konstrukcję. Odpisz, cytując
1Ender Napisano 5 lutego 2020 Napisano 5 lutego 2020 Można spróbować małych podłogowych Q3. https://allegro.pl/oferta/kolumny-stereo-kef-q3-komis-audio-myslenice-8464931923 Pozdrawiam Odpisz, cytując
Recommended Posts