DartVader Napisano 5 lutego 2020 Udostępnij Napisano 5 lutego 2020 (edytowany) Witam. Potrzebna pomoc w złożeniu uniwersalnego zestawu: kolumny,wzmacniacz,cd(sacd ale nie koniecznie),streamer(mqa koniecznie) Pokój 15m2 normalnie zagraconym łóżko,fotele,ława regał,komoda. Muzyka przeróżna: metal,rock,elektronika,melodyjny jazz,pop i disco(lata80)hip hop jak i wiele innych oprócz klasyki i disco polo. Wzmacniacz dobrze żeby miał pre gramofonowe, wyjście słuchawkowe i optykę oczywiście nie koniecznie ale było by fajnie. Kolumny raczej podłogowe jest miejsce żeby odstawić od ścian, podstawkowych nie wykluczam. Fajnie żeby grało dobrze po cichu a głośno jeszcze lepiej;) Bass nisko schodzący dobrze kontrolowany, wyraźna i szczegółowa ale nie kłująca góra i pięknie to uzupełniający środek, szeroka scena i ogólnie żeby było zajb..... Sprzęt raczej nowy dobrze było by posłuchać przed zakupem ale używany też rozważę . No i budżet tak 15 max 18 tyś. A i nie dorosłem chyba jeszcze do lampy. Jak coś istotnego pominołem a co pomoże w wyborze pytajcie. Pozdrawiam i dziękuje. Edytowano 5 lutego 2020 przez DartVader Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 5 lutego 2020 Udostępnij Napisano 5 lutego 2020 Cześć, Warunki odsłuchowe raczej wymuszają zastosowanie kolumn podstawkowych, które w takim metrażu rozwiną skrzydła. Podłogowe mogą zacząć się dusić i mogą sporo ograniczać brzmienie. Zważywszy na muzykę, którą słuchasz musimy skupić się na w miarę uniwersalnym brzmieniu. Wspomniałeś, że lubisz brzmienie szczegółowe, ocieplone z jak najlepiej kontrolowanym dołem. W takim przypadku polecam Atoll in200+ Advance Paris x stream 9 + Monitor Audio Silver 200 lub Haiku Audio Bright mk5 (hybryda łącząca cechy wzmacniacza lampowego i trazystorowego) + Cambridge Audio CXC + cxn v2 + Pylon Audio Diamond Monitor. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny lub umówienia się na bezpłatny odsłuch. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 lutego 2020 Udostępnij Napisano 6 lutego 2020 Zdecydowanie tak. Też bym szedł w kolumny podstawkowe. Atoll IN 200 signature + Cambridge CXN V2 + CXC + Monitor Audio Gold 100 albo ELAC Vela BS403 + Marantz PM8006 + Nd8006 Koniecznie odsłuchaj sprzęt w domu gdyż masz jednak unikalne pomieszczenie a akustyka wniesie więcej niż wzmacniacz. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DartVader Napisano 6 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 lutego 2020 (edytowany) Dzięki koledzy. Na kolumny za 8/9 tyś chyba nie jestem jeszcze gotów choć pewnie są warte. Pylon diamond monitor jak najbardziej. Wzmacniacz hybryda raczej nie. Atoll ale czy koniecznie 200 czy jest aż taka różnica na + w porównaniu do 100. Marantz ma wszystko co chciałem(pre,optyką,słuchawki). Streamer i cd chcę oddzielnie technologia tak szybko idzie do przodu łatwiej będzie wymienić. I oczywiście odsłuchy, jak już wybiorę mniej więcej to się wybiorę. Pozdrawiam i do zobaczenia. Edytowano 6 lutego 2020 przez DartVader Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 lutego 2020 Udostępnij Napisano 7 lutego 2020 No to chwilka: Dnia 5.02.2020 o 15:41, DartVader napisał: No i budżet tak 15 max 18 tyś 11 godzin temu, DartVader napisał: a kolumny za 8/9 tyś chyba nie jestem jeszcze gotów choć pewnie są warte. To przy takim budżecie chcesz dać na kolumny 4 a na reszte 14? To tak nie działa. I tak Atoll 200 gra lepieje od 100ki. Ale przy odsłuchu byś to stwierdził. Dlatego zapraszam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 7 lutego 2020 Udostępnij Napisano 7 lutego 2020 Różnica między atoll 200 a 100 jest bardzo duża i warto właśnie ten wzmacniacz wziąć pod uwagę. Jeśli hybryda także nie wchodzi w grę to jest jeszcze Musical Fidelity m3si, który powinien się sprawdzić. Cenami się nie sugeruj, bo zawsze możemy dojść do porozumienia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DartVader Napisano 8 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 lutego 2020 (edytowany) Dnia 7.02.2020 o 07:27, S4Home napisał: No to chwilka: To przy takim budżecie chcesz dać na kolumny 4 a na reszte 14? To tak nie działa. I tak Atoll 200 gra lepieje od 100ki. Ale przy odsłuchu byś to stwierdził. Dlatego zapraszam No tak 15 max 18 tyś. A kolumny 9 + wzmacniacz 7,5 to już 16,5 jak by nie liczyć. A gdzie CD + streamer kolejne kilka tyś. Bardziej myślałem tak pół na pół. Z 6tyś kolumny drugie 6 wzmak. O za resztę reszta I pytanie jak u was z wypożyczeniem na odsłuchy? Edytowano 8 lutego 2020 przez DartVader Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 8 lutego 2020 Udostępnij Napisano 8 lutego 2020 To idź w używany. Kup całość za 8-12 k. A właściwie wypożycz. Od kolegi @Pumpurek. https://allegro.pl/uzytkownik/Pumpurek/sprzet-audio-dla-domu-11?order=dd&bmatch=baseline-cl-eyesa2-dict43-ele-1-3-0205 Będzie to odpowiednik nowego sprzętu za 15 - 25 k. A za pozostałe 5k zrób imprezę. Serio. 😁 Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DartVader Napisano 7 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 marca 2020 (edytowany) Poszukiwania zakończone stanęło na : Marantz pm8005, cd6005, Pioneer n-50ae i Monitor Audio Gold100 do tego przewody Wireworld i Chord. I chyba na razie wystarczy No chyba że trafi się sa8005. Edytowano 7 marca 2020 przez DartVader Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts