1Ender Napisano 12 lutego 2020 Udostępnij Napisano 12 lutego 2020 Kolumny aktywne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 lutego 2020 Udostępnij Napisano 12 lutego 2020 Tak w Reveal chyba tak jest. Że one oba mają wzmacniacze. I po prostu wchodzisz źródłem do jednego i drugiego. Spok sprawa bo chincha kupisz długiego tanio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 12 lutego 2020 Udostępnij Napisano 12 lutego 2020 Dyskusja nie pójdzie dalej aż autor nie posłucha w końcu czegoś. @Colinovsky dostałeś już te cantony ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Colinovsky Napisano 13 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 13 lutego 2020 12 godzin temu, Tomasz S. napisał: Dyskusja nie pójdzie dalej aż autor nie posłucha w końcu czegoś. @Colinovsky dostałeś już te cantony ? Niestety nie, nie zamawiałem ich, bo nie byłem pewien jaki wzmacniacz dobrać, a jak już weszła kwestia monitorów aktywnych, to zacząłem bardziej szukać takich. Niestety dopiero w przyszłym albo jeszcze kolejnym tygodniu będę mógł się przejść do jakiegoś salonu na odsłuch, ale nie widziałem, żeby np. Tannoye Reveal mieli na stanie, albo cokolwiek w moim budżecie. Swoją drogą, do niewielkiego pomieszczenia, przy komputerze, lepiej żeby bass reflex był z przodu, prawda? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karo Napisano 13 lutego 2020 Udostępnij Napisano 13 lutego 2020 13 minut temu, Colinovsky napisał: Niestety nie, nie zamawiałem ich, bo nie byłem pewien jaki wzmacniacz dobrać, a jak już weszła kwestia monitorów aktywnych, to zacząłem bardziej szukać takich. Niestety dopiero w przyszłym albo jeszcze kolejnym tygodniu będę mógł się przejść do jakiegoś salonu na odsłuch, ale nie widziałem, żeby np. Tannoye Reveal mieli na stanie, albo cokolwiek w moim budżecie. Swoją drogą, do niewielkiego pomieszczenia, przy komputerze, lepiej żeby bass reflex był z przodu, prawda? Nie ma znaczenia. To zależy od konkretnego modelu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Colinovsky Napisano 13 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 13 lutego 2020 (edytowany) Jedynie w okolicy mają do odsłuchu KLIPSCH R-51PM, co sądzicie? Są spoooro ponad mój budżet, więc nie wiem czy w ogóle jest sens iść na odsłuch. Czy są jakkolwiek porównywalne do Cantonów lub Tannoy Reveal? Edytowano 13 lutego 2020 przez Colinovsky Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 lutego 2020 Udostępnij Napisano 14 lutego 2020 21 godzin temu, Colinovsky napisał: Swoją drogą, do niewielkiego pomieszczenia, przy komputerze, lepiej żeby bass reflex był z przodu, prawda? Do niewielkiego pomieszczenia przy komputerze lepiej żeby były to monitory studyjne aktywne. 14 godzin temu, Colinovsky napisał: edynie w okolicy mają do odsłuchu KLIPSCH R-51PM, co sądzicie? To aktywne monitory ale jednak znacznie gorsze od MAudio, Adam Audio. https://allegro.pl/oferta/krk-classic-5-aktywne-monitory-odsluchowe-para-8660548696?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_ELKTRK_PLA_Sprzęt+estradowy,+studyjny+i+DJ-ski&ev_adgr=Sprzęt+estradowy,+studyjny+i+DJ-ski&gclid=CjwKCAiAhJTyBRAvEiwAln2qB9xrfFsSJM7PaUO7ga5d05u9HDWgC_WGoB1gOOiqJlGb9kbej7ik0hoCA1MQAvD_BwE Jest kilka salonów specjalistycznych. Ja nie stoje tu za dobrze więc nie chce Ci doradzać. Sprawdzałem tylko kilka modeli. Ale oni Ci pożycza i doradzą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Colinovsky Napisano 14 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 lutego 2020 2 godziny temu, S4Home napisał: Do niewielkiego pomieszczenia przy komputerze lepiej żeby były to monitory studyjne aktywne. To aktywne monitory ale jednak znacznie gorsze od MAudio, Adam Audio. https://allegro.pl/oferta/krk-classic-5-aktywne-monitory-odsluchowe-para-8660548696?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_ELKTRK_PLA_Sprzęt+estradowy,+studyjny+i+DJ-ski&ev_adgr=Sprzęt+estradowy,+studyjny+i+DJ-ski&gclid=CjwKCAiAhJTyBRAvEiwAln2qB9xrfFsSJM7PaUO7ga5d05u9HDWgC_WGoB1gOOiqJlGb9kbej7ik0hoCA1MQAvD_BwE Jest kilka salonów specjalistycznych. Ja nie stoje tu za dobrze więc nie chce Ci doradzać. Sprawdzałem tylko kilka modeli. Ale oni Ci pożycza i doradzą. Na jakich zasadach "pożyczą"? Bo właściwie z allegro smart zawsze jest opcja oddania do 14 dni, więc to też jakby wypożyczenie. 😅 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Colinovsky Napisano 14 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 lutego 2020 https://www.studiostore.pl/m-audio-bx5-d3.html - co sądzicie o tych? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 lutego 2020 Udostępnij Napisano 14 lutego 2020 To nie jest to samo. Uwierz. W audio lepiej wypożyczać niż oddawać Na stronie opcja wypożyczamy. Tak to Działa u nas. A trzeba pytać w tamtych salonach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Colinovsky Napisano 14 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 lutego 2020 5 minut temu, S4Home napisał: To nie jest to samo. Uwierz. W audio lepiej wypożyczać niż oddawać Na stronie opcja wypożyczamy. Tak to Działa u nas. A trzeba pytać w tamtych salonach. Rozumiem, jak będę miał wolną chwilę przy komputerze to przeczytam jak wygląda to wypożyczanie. Jeśli masz jakiegoś linka do swojej strony, to poproszę. Znalazłem jeszcze ciekawe opcje 2.1 https://allegro.pl/oferta/m-audio-av-32-1-system-aktywnych-monitorow-studio-7534125987 co sądzicie o tym? Lub takie 2.0 https://www.studiostore.pl/m-audio-bx5-d3.html które z tych dwóch będzie lepszym rozwiązaniem? Obstawiam, że lepszy bass będzie w 2.1, a 2.0 pod jakim względem byłby lepszym wyborem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 lutego 2020 Udostępnij Napisano 14 lutego 2020 s4home.pl ale ja nie obsługuje rynku profesjonalnego. Tylko konsumencki nie doradzę Ci też dokładnie bo słyszałem kilka konstrukcji. Musisz do nich zadzwonić. I zapytać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Colinovsky Napisano 15 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 15 lutego 2020 Rozmawiałem z kolegą, który trochę siedzi w miksowaniu i sam posiada trochę sprzętu, w tym mikser i monitory aktywne, no i chciałbym się upewnić tutaj jak będzie wyglądało finalnie podłączenie sprzętu. https://www.studiostore.pl/m-audio-bx5-d3.html Dajmy na przykład te monitory. Posiadam komputer stacjonarny, do którego miałyby być podłączone. Jak sprawić żeby wszystko dobrze zagrało? Jak to połączyć ze sobą? W płycie głównej mam kilka różnych wejść, ale sam nie do końca wiem jak to wszystko zrobić, bo dotychczas miałem głośniczki 2.1 podłączone po prostu jackiem do kompa i tyle. Lewy i prawy kanał ogarnia wzmacniacz w subie. A jak w przypadku monitorów? Płyta główna to Gigabyte B360M D3H, jeśli to pomoże. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Colinovsky Napisano 17 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 lutego 2020 Rozmawiałem z kolegą, który trochę siedzi w miksowaniu i sam posiada trochę sprzętu, w tym mikser i monitory aktywne, no i chciałbym się upewnić tutaj jak będzie wyglądało finalnie podłączenie sprzętu. https://www.studiostore.pl/m-audio-bx5-d3.html Dajmy na przykład te monitory. Posiadam komputer stacjonarny, do którego miałyby być podłączone. Jak sprawić żeby wszystko dobrze zagrało? Jak to połączyć ze sobą? W płycie głównej mam kilka różnych wejść, ale sam nie do końca wiem jak to wszystko zrobić, bo dotychczas miałem głośniczki 2.1 podłączone po prostu jackiem do kompa i tyle. Lewy i prawy kanał ogarnia wzmacniacz w subie. A jak w przypadku monitorów? Płyta główna to Gigabyte B360M D3H, jeśli to pomoże. Proszę bardzo o pomoc, będę wdzięczny za wyjaśnienie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 lutego 2020 Udostępnij Napisano 17 lutego 2020 Akurat ten model ma wejscie XLR. ale są modele po prostu na chinch albo jack. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Colinovsky Napisano 17 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 lutego 2020 43 minuty temu, S4Home napisał: Akurat ten model ma wejscie XLR. ale są modele po prostu na chinch albo jack. W takim wypadku jak to wygląda? Łączy się jeden z drugim oraz jeden z nich podłącza do komputera? Jak ustawić który jest lewy a który prawy kanał? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Colinovsky Napisano 17 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 lutego 2020 Z jakiegoś powodu nie widzę opcji edycji ani łączenia postów, więc muszę niestety pisać kolejny. Znalazłem informację, że będę potrzebował interfejs, który pozwoli na połączenie takich monitorów aktywnych do komputera. Pytanie do was, czy znacie jakieś monitory z wbudowanym interfejsem bądź jakiś budżetowy interfejs który warto zakupić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 lutego 2020 Udostępnij Napisano 18 lutego 2020 To akurat ten model. Ale patrz tutaj: https://allegro.pl/oferta/krk-classic-5-aktywne-monitory-odsluchowe-para-8660548696?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_ELKTRK_PLA_Sprzęt+estradowy,+studyjny+i+DJ-ski&ev_adgr=Sprzęt+estradowy,+studyjny+i+DJ-ski&gclid=Cj0KCQiAs67yBRC7ARIsAF49CdWSnrhPYcKENywCvmVW_m6eATAlb3KAt9JEAbEoDs0nR32gX5kT88QaAhhmEALw_wcB Gdzie masz na przykład wejście RCA. Jak mówie. Zadzwoń do dwóch trzech sklepów z tym sprzetem i powiedz jakie masz potrzeby. Na tym forum nie zajmujemy się takim sprzętem. https://www.ceneo.pl/69869333 Te na przykład łącza się kablem głośnikowym. Wzmacniacz jest w jednej z nich. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts