Patryk Wu Napisano 11 lutego 2020 Udostępnij Napisano 11 lutego 2020 Witam. Wymieniłem ostatni swój wzmacniacz na amplituner Harman Kardon 3490. Kolumny które mam to kupione okazyjnie Prism Ht 400 za bardzo małą kwotę razem z subwooferem sony Sa wm 250. Zastanawiam się nad Taga Harmony 806f. Co słucham i gdzie mieszkam? Mieszkam w bloku i mam pokój 23m2. Słucham wszystkiego od elektroniki po klasykę. Ciężko mi ustawić te kolumny, bo mają bass refleks z tyłu. Możecie napisać co o tym sądzicie? Kiedyś miałem D&K 200 (podróbki Diora Polaris 200) i one grały chyba lepiej od tych prism. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 lutego 2020 Udostępnij Napisano 11 lutego 2020 Różnica będzie znaczna! Z tym że w tej cenie i tak polecał bym iść w Heco Victa 702. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Wu Napisano 11 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 lutego 2020 Tylko że te Heco mają BR z tyłu co utrudni ustawienie. Jak grają Tagi 806f. Czy ktoś słuchał tych kolumn lub je posiada? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 11 lutego 2020 Udostępnij Napisano 11 lutego 2020 Taga gra potężnie, dynamicznie, ale raczej twardo i jasno. To duża konstrukcja. Moim zdaniem do Twojego pomieszczenia znacznie lepszą opcją będzie np. Pylon Audio Pearl 25, czy Indiana Line Nota 550X. Zapraszam na odsłuchy i wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 11 lutego 2020 Udostępnij Napisano 11 lutego 2020 Masz tu listę kolumn które będą przynajmniej 2 razy lepsze od nowych. Cena używanych w kwocie 2000 zł to odpowiednik nowych za około 3000 - 6000 zł. https://allegro.pl/uzytkownik/Pumpurek/kolumny-glosnikowe-kolumny-glosnikowe-8990?order=dd&bmatch=baseline-cl-eyesa2-dict43-ele-1-3-0205&price_to=2000 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 lutego 2020 Udostępnij Napisano 12 lutego 2020 A co ma twoim zdaniem bass reflex do ustawienia kolumn? Gdzie znalazłeś taka informację.? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts