Patryk Wu #1 Napisano 11 lutego 2020 Witam. Wymieniłem ostatni swój wzmacniacz na amplituner Harman Kardon 3490. Kolumny które mam to kupione okazyjnie Prism Ht 400 za bardzo małą kwotę razem z subwooferem sony Sa wm 250. Zastanawiam się nad Taga Harmony 806f. Co słucham i gdzie mieszkam? Mieszkam w bloku i mam pokój 23m2. Słucham wszystkiego od elektroniki po klasykę. Ciężko mi ustawić te kolumny, bo mają bass refleks z tyłu. Możecie napisać co o tym sądzicie? Kiedyś miałem D&K 200 (podróbki Diora Polaris 200) i one grały chyba lepiej od tych prism. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #2 Napisano 11 lutego 2020 Różnica będzie znaczna! Z tym że w tej cenie i tak polecał bym iść w Heco Victa 702. Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Patryk Wu #3 Napisano 11 lutego 2020 Tylko że te Heco mają BR z tyłu co utrudni ustawienie. Jak grają Tagi 806f. Czy ktoś słuchał tych kolumn lub je posiada? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #4 Napisano 11 lutego 2020 Taga gra potężnie, dynamicznie, ale raczej twardo i jasno. To duża konstrukcja. Moim zdaniem do Twojego pomieszczenia znacznie lepszą opcją będzie np. Pylon Audio Pearl 25, czy Indiana Line Nota 550X. Zapraszam na odsłuchy i wyceny. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
1Ender #5 Napisano 11 lutego 2020 Masz tu listę kolumn które będą przynajmniej 2 razy lepsze od nowych. Cena używanych w kwocie 2000 zł to odpowiednik nowych za około 3000 - 6000 zł. https://allegro.pl/uzytkownik/Pumpurek/kolumny-glosnikowe-kolumny-glosnikowe-8990?order=dd&bmatch=baseline-cl-eyesa2-dict43-ele-1-3-0205&price_to=2000 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #6 Napisano 12 lutego 2020 A co ma twoim zdaniem bass reflex do ustawienia kolumn? Gdzie znalazłeś taka informację.? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach