Kubold Napisano 17 lutego 2020 Udostępnij Napisano 17 lutego 2020 Witam wszystkich. Jako, że jakość dźwięku z soundbara LG pozostawia delikatnie mówiąc wiele do życzenia to próbuję skompletować do pokoju zestaw 5.1 z kolumnami podstawkowymi oraz amplitunerem slim. Niestety ze względu na rozkład pokoju i umeblowanie nie wchodzą w grę kolumny podłogowe, a amplituner standardowej wielkości nie miałby wystarczającej przestrzeni na chłodzenie. Pokój ma 17 m2, natomiast realna odległość miejsca odsłuchu od tv to ok. 2,5 m. Zestaw ma służyć w 80% do oglądania filmów przez serwisy streamigowe i w 20% do odtwarzania muzyki (klasyczny rock, trochę elektroniki). Budżet, który chciałbym na to przeznaczyć to ok. 5 tys. Na tę chwilę rozważam zakup Polk audio TL 1600 i do tego Marantz nr 1510. Jak widzicie taką konfigurację? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 lutego 2020 Udostępnij Napisano 17 lutego 2020 A ile zostawisz miejsca w przypadku wersji slim? Masz dwa wyjścia albo Marantz 1510 albo Yamaha rx602. Yamaha gra mocniej, żywiej ale jest jednak droższa. C do kolumn to ten Polk to całkiem dobry wybór. Dołożę jeszcze elac Starlet oraz tannoy tfx Zapraszam po wyceny Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 17 lutego 2020 Udostępnij Napisano 17 lutego 2020 A powiedz ile masz miejsca na taki amplituner bo nie wiadomo czy wersja slim nawet będzie odpowiednia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubold Napisano 17 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 lutego 2020 W przypadku slima to od góry zostanie ok. 15-17 cm, natomiast zarówno tył, jak i przód są niezabudowane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaliGdynia Napisano 17 lutego 2020 Udostępnij Napisano 17 lutego 2020 Sprawdź sobie w necie ile te Slimy całe są głębokie i do tego dodaj jakieś niecałe 10cm na banany z kablami.Bez problemu możesz normalne rozmiary kupić amp AV kupić ale byś musiał zrobić extra chodzenie czyli jakiś wiatraczek zakupić , lub Amp av z chłodzeniem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubold Napisano 18 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2020 Wielkie dzięki wszystkim za odpowiedź i pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karkas Napisano 18 lutego 2020 Udostępnij Napisano 18 lutego 2020 20 godzin temu, S4Home napisał: C do kolumn to ten Polk to całkiem dobry wybór. Dołożę jeszcze elac Starlet oraz tannoy tfx Podłączę się pod temat, bo szukam podobnego zestawu. Jak wypadają te kolumny względem siebie? Byłem zdecydowany na elaca, ale z chęcią rozważę alternatywę. Zależy mi na miękkim, głębokim basie i żywym graniu. Czy któryś z tych zestawów wyróżnia się na tle pozostałych? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 lutego 2020 Udostępnij Napisano 18 lutego 2020 No to ja bym szedł w ELACA. Na prawde dobre kolumienki i ostatnio przecenione dość znacznie. Tanoy jest tańszy. Moim zdaniem gra równie dobrze ale, ciszej. Nie jest tak wydajny mocowo. Więc przy głosniejszym graniu zaczynają się gubić. Z tym że mowie tu o głosniejszym graniu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karkas Napisano 18 lutego 2020 Udostępnij Napisano 18 lutego 2020 Myślę o jednym piszę o drugim - nocki w pracy zrobiły swoje Myślałem o tannoy hts 101xp, a nie tfx. Mają sub zamknięty, więc myślę że to połączenie w muzyce mogłoby wypaść lepiej. Chyba trzeba będzie wypożyczyć i porównać, choć ta przecena brzmi przekonująco. Mógłbym poprosić o cenę na pw? Na stronie widnieje 3 tyś za komplet. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 19 lutego 2020 Udostępnij Napisano 19 lutego 2020 Tannoy hts 101xp w mniejszych pomieszczeniach powinien się sprawdzić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 lutego 2020 Udostępnij Napisano 19 lutego 2020 A to tak. Ten model jest już na prawdę ciekawy. Jak masz możliwość sprawdzenia to zdecydowanie polecam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts