Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
15 godzin temu, Marcingom1 napisał:

Już nie o samą moc chodzi, ale o znalezienie partnera do Kef r700, który nie będzie dla nich ograniczeniem i pokaże to co naprawdę potrafią.

Myślę, że skoro dochodzisz do poziomów w których wyłącza się wzmacniacz, to jednak mocy też Ci brakuje.

15 godzin temu, Marcingom1 napisał:

Szukam raczej ciekawiej integry bo zabawa w pre-ampy jakoś mnie zniechęca.

ROTEL RA-1592 i tu masz wydajność oraz dynamikę, a teraz jest na wyprzedaży, ponieważ weszła nowsza jego wersja.

• Odpowiedzi 80
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Napisano

Tylko powiem Wam ja też używałem Caspiana i to w salonie i w domu.

Doszedłem do połowy może tylko parę razy. I nie zgasił się. Moim zdaniem on ma moc.

Myslę że autor wątku po prostu lubi mocno przywalić. Ale to tak solidnie. I tu jest piec pogrzebany

Piotr

Napisano
Dnia 13.07.2021 o 09:07, S4Home napisał:

Jak długo go tak słuchasz?

12 to nie jest mało. To niekiedy szczyt niektórych wzmacniaczy.

Wzmacniacz mam już 3-ci rok, a kolumny od Listopada 2020. 

A na godzinę 12 próbowałem pogłosic tylko raz z obecnymi kolumnami i od razu wzmak przeszedł w tryb uśpienia. 

Poprzednia próba na połowie głośności była z kolumnami kef q700 i wzmacniacz działał bez problemu.

Dziękuję również za podpowiedzi z Leema, będę na nią polował, ewentualnie sprawdzę Hegel H160 lub H190.

Roksan podobnie do MF jest trochę za spokojny do moich preferencji muzycznych i do kolumn Kef.

Dnia 13.07.2021 o 12:56, lysyrafal napisał:

ROTEL RA-1592 i tu masz wydajność oraz dynamikę, a teraz jest na wyprzedaży, ponieważ weszła nowsza jego wersja.

Nie znam tego wzmacniacza, ale chętnie poczytam recenzje. 

Dzięki za sugestię.

15 godzin temu, S4Home napisał:

Tylko powiem Wam ja też używałem Caspiana i to w salonie i w domu.

Doszedłem do połowy może tylko parę razy. I nie zgasił się. Moim zdaniem on ma moc.

Myslę że autor wątku po prostu lubi mocno przywalić. Ale to tak solidnie. I tu jest piec pogrzebany

Piotr

Panie Piotrze nie zgadzam się z tymi przypuszczeniami. Słucham przez większość czasu na niskich glosnościach, czasem podkrę na godzinę 9, ale nic z tych rzeczy, że oczekuję mocy estradowej od Caspiana.

U mnie wzmacniacz nawet się nie nagrzewa zbytnio, a sprawdzenie na godzinę 12 z czystej ciekawości bo to już jest bardzo duża głośność i raczej nie da się tego słuchać dłużej niż kilka sekund.

Możliwe, że mój Caspian zaczyna mieć jakąś przypadłość lub te Kefy go przerastają i połowa głośności to dla niego zbyt duże obciążenie z nimi i po prostu zabezpieczenie przeciążeniowe odłącza go.

Ogólnie myślę, że jeśli kupię jakiś bardziej dynamiczny wzmacniacz np. wspomniana Leema Tucana 2, to i tak zostawię Caspiana bo on jest zbyt dobry i uniwersalny, żeby go tak szybko sprzedawać. 

Teraz brakuje mi dynamiki, a z czasem może mi brakować właśnie tego spokoju i pięknego wokalu z Caspiana.