Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam, szukam głośników którę chciałbym postawić jak na załączonym zdjęciu, 60% muzyka 40% filmy. Myślałem nad głośnikami Microlab 6c jednakże mają one Bass Reflex umieszczony z tyłu a chciałbym żeby stały one przy ścianie dlatego w oko wpadły mi jeszcze Edifiery r2600 z przednim BR,.  Zależy mi na tym abym mógł korzystać z głosników podłaczonych do komputera oraz tv (filmy) żeby co chwila nie przełączać kabli dlatego muszą mieć dwa osobne wyjścia...Pokój ma 20m2.

Proszę o wyrozumiałość i pomoc w wyborze jak najbardziej uniwersalnego sprzętu,

87270351_186072345954786_6618687092971012096_n.jpg

84114614_754446408296807_4886424545092698112_n.jpg

Edytowano przez Kacper95
Napisano

https://allegro.pl/oferta/wzmacniacz-dac-topping-mx3-gliwice-odsluch-8385510448

Topping mx3 za 600 zł. Podłączysz komputer po USB i TV po optyku lub koaksjalu. Do tego chromecast. I teraz jeżeli zależy Ci na obrazie to chromecast 3 lub ultra. Jeżeli nie to chromecast audio. Jeżeli zdecydowałbyś się na wersję audio, a w TV masz tylko wyjście optyczne to musiałbyś rozważyć switcha optycznego, by przełączać między chromecastem audio a TV. Problemu nie ma natoniast gdy kupisz wersję video chromecasta, czyli 3 lub ultra. Ale w takim wypadku, aby zadziałało musi być włączony TV. 

Do tego subskrypcja Tidal Master HiFi z allegro za około 5 zł na 3 miesiące na próbę. 

Kolumny pomogą koledzy. 

Pozdrawiam 

Napisano

Nikt ci tu nic o ediferach nie powie. To forum sprzętu audio domowego ale nie komputerowego. Z reguły mówimy tu o sprzęcie wyższej klasy niż głośniki komputerowe. I taki starsmy się też polecać. 

Pozdrawiam

Napisano

Edifiery r2600 ma mój szwagier i są godne polecenia. Nie jest to oczywiście brzmienie wyciągające każde smaczki z nagrań ale spokojnie wystarczają do nagłośnienia Mniejszych imprez. Myślę, że lepszym rozwiązaniem byłby Topping mx3  i zakup do niego klasycznych kolumn.