slawek72 Napisano 23 marca 2020 Udostępnij Napisano 23 marca 2020 (edytowany) Witajcie, szczerze powiedziawszy cały czas myślałem o Q-led Samsunga może z racji tego iż posiadam Samsunga UE55HU7500 już kilka lat i raczej złego słowa powiedzieć nie mogę. No ale zaciekawiliście mnie tym Sony 9005, obecnie szukam telewizora 75"-85", gdybym mocno się postarał i naciągnął budżet to być może byłbym w stanie go kupić ale.... Mam na oku inną alternatywę mianowicie Samsung UE82RU8002 w cenie poniżej 7 tyś, wiem że to model z 2018 roku ale jak na moje potrzeby średnio wymagającego telewidza być może jest wystarczającą opcją. Ogólnie oglądam głównie TV z satki, trochę filmów, dużo z usb , no i trochę grywam na konsolach, oczywiście zdaję sobie sprawę że podobnie jak ze sprzętem najlepiej samemu sobie porównać, niestety na chwilę obecną jest to dosyć ograniczone ale może ktoś porównywał i ma skalę porównawczą tych dwóch modeli, z góry dzięki za opinie. Edytowano 23 marca 2020 przez slawek72 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 31 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 31 marca 2020 Pytałem już wcześniej ale nikt nie odpisal więc zapytam jeszcze raz. Jakieś doświadczenia z Sony 8596 85 cali?Czy to dużo niższa klasa jeśli chodzi o obraz względem 9505 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 12 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2020 Jest Panasonic tx-75gx942e teraz w promocji za 8999 .W jakiś sposób jest porównywalny do 9505? To prawie 2000 zł taniej. Różnica między nimi jest tyle warta? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 14 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2020 Panasonic został zakupiony 😉 Dziękuję za udział w dyskusji i za rady Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 16 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 16 czerwca 2020 Odświeżę trochę temat i napiszę kilka zdań na temat Panasonica. Napiszę że jak na moje potrzeby jest rewelacyjnie. Kolory są bardzo żywe, płynność obrazu jak dla mnie bez zarzutu ogólnie w porównaniu do mojego poprzedniego 3d od Sony to 100 procent poprawy. Wychodzi na to że 5 lat w telewizorach to naprawdę szmat czasu..Z mojej strony mogę polecić każdemu żeby w przypadku kupna tv w tym pułapie wziął go pod uwagę.. Jedyny minus to matryca glare która będzie uciążliwa w złym ustawieniu Pozdrawiam Darek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 16 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2020 i to się chwali. Nie tylko wziął, ale jeszcze dał coś od siebie. Dzięki Darku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 19 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 czerwca 2020 To chyba powinno tak wyglądać..Po to mamy to forum Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 19 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 19 czerwca 2020 Zdziwiłbyś się Tematów, w których ktoś coś wreszcie kupił, a do tego jeszcze podzielił się swoimi wrażeniami, ze świecą można szukać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 19 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 czerwca 2020 A szkoda bo to tylko chwila żeby coś napisać a można później czytając zawęzić szybko ilość produktów które ewentualnie brać pod uwagę przy kupnie. Teraz będę szukać nowego dvd które obsługuje format 4k za nieduże pieniądze😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 19 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 19 czerwca 2020 ykhm... 21 minut temu, Darek Zuk napisał: za nieduże pieniądze😁 czyli? 😎 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 19 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 czerwca 2020 Nie mam pojęcia ile trzeba zapłacić za w miarę ok dvd 4k. Jakaś sugestia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 19 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 19 czerwca 2020 Nie dvd tylko odtwarzacz uhd, Panasonic ub820. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 19 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 19 czerwca 2020 zgadza się... z popularnych i budżetowych, zostaje raczej dwóch graczy, wspomniany przez Jaśka Panasonic ub820, lub Sony Sony X800 M2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 20 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 20 czerwca 2020 Budżetowy to można kupić ub450 lub ub420 bez DV już nie popadajmy w paranoję że odtwarzacz za 1400 czy 1800 jest budżetowy jest średniakiem po prostu, tak czy siak wydając nawet 3000-4000 na odtwarzacz jeśli chodzi o jakość obrazu w zasadzie nic nie uzyskamy lepszego od tych średniaków. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 20 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 20 czerwca 2020 spoko, terminologia... w każdym razie wspomniane Panasonic czy Sony w tych pieniądzach, są warte wzięcia pod uwagę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 20 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 czerwca 2020 Patrząc z perspektywy, przepaść między uhd a blu-ray jest aż tak duża? Warto inwestować takie pieniądze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 21 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2020 MożePanasonic DMP BDT 460 , skaluje BR do 4K. Kupa kasy w kieszeni z odtwarzacza i płyt. Teraz raczej nacisk na striming Powiedz proszę , jak spisuje się tv i odbicia na matrycy ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 21 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 czerwca 2020 (edytowany) 5 godzin temu, maciek72 napisał: Teraz raczej nacisk na striming Powiedz proszę , jak spisuje się tv i odbicia na matrycy ? Wolę zostać przy płytach zwłaszcza że można z nich wycisnąć dużo więcej niż przy strimingu Jeśli chodzi o matrycę glare tak jak ostrzegali mnie tu koledzy telewizor odbija punkty świetlne. Z tym że kiedy jest ciemno a wtedy oglądam filmy jak w kinie myślę że jest naprawdę dobrze. Nie robiłem żadnej profesjonalnej kalibracji i pewnie nie zrobię bo nie widzę potrzeby. Kolory są poprostu bardzo soczyste, żywe (nie koniecznie naturalne-ale oglądając filmy myślę że jest to fajne) U mnie efekt glare został wykluczony ze względu na to że mam zewnętrzne rolety i dwujke dzieci co owocuje tym że mogę oglądać tv tylko w nocy jak wszyscy śpią😁😉 Edytowano 21 czerwca 2020 przez Darek Zuk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 21 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2020 9 godzin temu, Darek Zuk napisał: Patrząc z perspektywy, przepaść między uhd a blu-ray jest aż tak duża? Warto inwestować takie pieniądze? Pościągaj sobie dema uhd bez kompresji lub pełne remuxy filmów i posprawdzaj na tv. Materiały 4K HDR /DV to nie tylko wyższa rozdzielczość czyli więcej szczegółów to również szeroka paleta barw więcej kolorów i hdr/dv czyli gra światłem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 13 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 13 lipca 2020 Dnia 21.06.2020 o 07:20, maciek72 napisał: MożePanasonic DMP BDT 460 , skaluje BR do 4K. Kupa kasy w kieszeni z odtwarzacza i płyt. Teraz raczej nacisk na striming Powiedz proszę , jak spisuje się tv i odbicia na matrycy ? Płyty Br już i tak mam więc szkoda by było się ich pozbywać więc stąd taki pomysł.Zawsze wolałem płyty niż ściąganie filmów z neta Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts