Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witajcie, szczerze powiedziawszy cały czas myślałem o Q-led Samsunga może z racji tego iż posiadam  Samsunga UE55HU7500 już kilka lat i raczej złego słowa powiedzieć nie mogę. No ale zaciekawiliście mnie tym Sony 9005, obecnie szukam telewizora 75"-85", gdybym mocno się postarał i naciągnął budżet to być może byłbym w stanie go kupić ale.... Mam na oku inną alternatywę mianowicie Samsung UE82RU8002 w cenie poniżej 7 tyś, wiem że to model z 2018 roku ale jak na moje potrzeby średnio wymagającego telewidza być może jest wystarczającą opcją. Ogólnie oglądam głównie TV z satki, trochę filmów, dużo z usb , no i trochę grywam na konsolach, oczywiście zdaję sobie sprawę że podobnie jak ze sprzętem najlepiej samemu sobie porównać, niestety na chwilę obecną jest to dosyć ograniczone ale może ktoś porównywał i ma skalę porównawczą tych dwóch modeli, z góry dzięki za opinie.

Edytowano przez slawek72
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
Napisano

Odświeżę trochę temat i napiszę kilka zdań na temat Panasonica. Napiszę że jak na moje potrzeby jest rewelacyjnie. Kolory są bardzo żywe, płynność obrazu jak dla mnie bez zarzutu ogólnie w porównaniu do mojego poprzedniego 3d od Sony to 100 procent poprawy. Wychodzi na to że 5 lat w telewizorach to naprawdę szmat czasu..Z mojej strony mogę polecić każdemu żeby w przypadku kupna tv w tym pułapie wziął go pod uwagę..

Jedyny minus to matryca glare która będzie uciążliwa w złym ustawieniu

Pozdrawiam Darek

Napisano

A szkoda bo to tylko chwila żeby coś napisać a można później czytając zawęzić szybko ilość produktów które ewentualnie brać pod uwagę przy kupnie.

Teraz będę szukać nowego dvd które obsługuje format 4k za nieduże pieniądze😁

Napisano

Budżetowy to można kupić ub450 lub ub420 bez DV już nie popadajmy w paranoję że odtwarzacz za 1400 czy 1800 jest budżetowy jest średniakiem po prostu, tak czy siak wydając nawet 3000-4000 na odtwarzacz jeśli chodzi o jakość obrazu w zasadzie nic nie uzyskamy lepszego od tych średniaków.

Napisano (edytowany)
5 godzin temu, maciek72 napisał:

Teraz raczej nacisk na striming 

Powiedz proszę , jak spisuje się tv i odbicia na matrycy ? 

Wolę zostać przy płytach zwłaszcza że można z nich wycisnąć dużo więcej niż przy strimingu 

Jeśli chodzi o matrycę glare tak jak ostrzegali mnie tu koledzy telewizor odbija punkty świetlne. Z tym że kiedy jest ciemno a wtedy oglądam filmy jak w kinie myślę że jest naprawdę dobrze. Nie robiłem żadnej profesjonalnej kalibracji i pewnie nie zrobię bo nie widzę potrzeby. Kolory są poprostu bardzo soczyste, żywe (nie koniecznie naturalne-ale oglądając filmy myślę że jest to fajne)

U mnie efekt glare został wykluczony ze względu na to że mam zewnętrzne rolety i dwujke dzieci co owocuje tym że mogę oglądać tv tylko w nocy jak wszyscy śpią😁😉

Edytowano przez Darek Zuk
Napisano
9 godzin temu, Darek Zuk napisał:

Patrząc z perspektywy, przepaść między uhd a blu-ray jest aż tak duża? Warto inwestować takie pieniądze?

Pościągaj sobie dema uhd bez kompresji lub pełne remuxy filmów i posprawdzaj na tv.

Materiały 4K HDR /DV to nie tylko wyższa rozdzielczość czyli więcej szczegółów to również szeroka paleta barw więcej kolorów i hdr/dv czyli gra światłem.

• 4 weeks later...
Napisano
Dnia 21.06.2020 o 07:20, maciek72 napisał:

MożePanasonic DMP BDT 460 , skaluje BR do 4K.  Kupa kasy w kieszeni z odtwarzacza i płyt. 

Teraz raczej nacisk na striming 

Powiedz proszę , jak spisuje się tv i odbicia na matrycy ? 

Płyty Br już i tak mam więc szkoda by było się ich pozbywać więc stąd taki pomysł.Zawsze wolałem płyty niż ściąganie filmów z neta