Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam ,czy mial ktos jakies doswiadczenie z taka konfiguracja ?? Uzywam teraz tannoy revolution xt 6f ale cos juz bym zmienil i zastanawiam sie nad tymi Dyna ,wiem ze najlepiej by bylo zrobic odsluch gdzies w sklepie ale nie mam takiej mozliwosci

Napisano

Zapraszam do nas na odsłuchy, to dobra konfiguracja, jest szansa, że spodoba Ci się. Natomiast na miejscu w podobnym budżecie mamy przynajmniej kilkanaście innych propozycji, wszystko możesz w komfortowych warunkach odsłuchać. Zaufaj własnym odczuciom, to Tobie charakter grania musi się podobać. 

Napisano
Witam ,czy mial ktos jakies doswiadczenie z taka konfiguracja ?? Uzywam teraz tannoy revolution xt 6f ale cos juz bym zmienil i zastanawiam sie nad tymi Dyna ,wiem ze najlepiej by bylo zrobic odsluch gdzies w sklepie ale nie mam takiej mozliwosci
A co generalnie brakuje, czego oczekujesz w brzmieniu, jaka muzyka, jakie pomieszczenie i jaka kasa do dyspozycji i co generalnie chcesz zmienić???
Napisano (edytowany)

Pomieszczenie to okolo 20 m2 ,slucham tak naprawde wszystko co mi w ucho wpadnie wiec im bardziej kolumna glosnikowa bedzie uniwersalna tym lepiej .obecnie nie da sie  nie uzywac pokretel od regulacji tonow bo generalnie wszystko jest przytlumione i zwyczajnie sluchanie meczy .W Norwegii Dynaudio nowe kosztuja okolo 12000 zł ,moge tez kupic Kef r7 kupione w lutym wiec nowe za okolo 8000 zl ale zastanawiam sie czy bedzie lepiej czy tylko kase wydam ;) generalnie to chcialbym wiedziec czy warto zmienic te tannoye

Edytowano przez Himling
Napisano

Na pewno do tego wzmacniacza nic nie może grać jasną górą. Seria 1000 i 2000 to raczej opanowane wzmacniacze. Radzą sobie dobrze z trudnymi kolumnami. Kiedyś miałem kombinację AS2000 + B&W 805S. To było fajne...

Napisano

Szybko podjąłeś decyzję. :) Nie dałeś mi się wypowiedzieć ale to trudno.

17 godzin temu, Himling napisał:

.jakby mi ktos ucho zaslonil na niekorzysc tannoy ...

Co masz na myśli. rozwiń temat. To kolumny droższe kilku krotnie. A jednak Tannoy gra jasniej. Wiec co masz na myśli mówiąc "zasłonił"

Pozdrawiam

Napisano
12 godzin temu, S4Home napisał:

Szybko podjąłeś decyzję. :) Nie dałeś mi się wypowiedzieć ale to trudno.

Co masz na myśli. rozwiń temat. To kolumny droższe kilku krotnie. A jednak Tannoy gra jasniej. Wiec co masz na myśli mówiąc "zasłonił"

Pozdrawiam

Mam na mysli to ze po stronie KEF slychac bylo np wyraznie i głosniej  dzwiek fortepienu w utworze Zacka Hemseya /Vengeance . Kef grał glosniej niz Tannoy i moze stad takie wrazenie