Himling Napisano 29 lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 Witam ,czy mial ktos jakies doswiadczenie z taka konfiguracja ?? Uzywam teraz tannoy revolution xt 6f ale cos juz bym zmienil i zastanawiam sie nad tymi Dyna ,wiem ze najlepiej by bylo zrobic odsluch gdzies w sklepie ale nie mam takiej mozliwosci Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 29 lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 Zapraszam do nas na odsłuchy, to dobra konfiguracja, jest szansa, że spodoba Ci się. Natomiast na miejscu w podobnym budżecie mamy przynajmniej kilkanaście innych propozycji, wszystko możesz w komfortowych warunkach odsłuchać. Zaufaj własnym odczuciom, to Tobie charakter grania musi się podobać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaliGdynia Napisano 29 lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 Witam ,czy mial ktos jakies doswiadczenie z taka konfiguracja ?? Uzywam teraz tannoy revolution xt 6f ale cos juz bym zmienil i zastanawiam sie nad tymi Dyna ,wiem ze najlepiej by bylo zrobic odsluch gdzies w sklepie ale nie mam takiej mozliwosciA co generalnie brakuje, czego oczekujesz w brzmieniu, jaka muzyka, jakie pomieszczenie i jaka kasa do dyspozycji i co generalnie chcesz zmienić??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Himling Napisano 29 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 (edytowany) Pomieszczenie to okolo 20 m2 ,slucham tak naprawde wszystko co mi w ucho wpadnie wiec im bardziej kolumna glosnikowa bedzie uniwersalna tym lepiej .obecnie nie da sie nie uzywac pokretel od regulacji tonow bo generalnie wszystko jest przytlumione i zwyczajnie sluchanie meczy .W Norwegii Dynaudio nowe kosztuja okolo 12000 zł ,moge tez kupic Kef r7 kupione w lutym wiec nowe za okolo 8000 zl ale zastanawiam sie czy bedzie lepiej czy tylko kase wydam generalnie to chcialbym wiedziec czy warto zmienic te tannoye Edytowano 29 lutego 2020 przez Himling Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 29 lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 Na pewno do tego wzmacniacza nic nie może grać jasną górą. Seria 1000 i 2000 to raczej opanowane wzmacniacze. Radzą sobie dobrze z trudnymi kolumnami. Kiedyś miałem kombinację AS2000 + B&W 805S. To było fajne... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Himling Napisano 1 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 1 marca 2020 Skonczyło sie na kupnie KEF R7,podlaczylem jako drugi do tannoy ....jakby mi ktos ucho zaslonil na niekorzysc tannoy ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 marca 2020 Udostępnij Napisano 2 marca 2020 Szybko podjąłeś decyzję. Nie dałeś mi się wypowiedzieć ale to trudno. 17 godzin temu, Himling napisał: .jakby mi ktos ucho zaslonil na niekorzysc tannoy ... Co masz na myśli. rozwiń temat. To kolumny droższe kilku krotnie. A jednak Tannoy gra jasniej. Wiec co masz na myśli mówiąc "zasłonił" Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Himling Napisano 2 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 marca 2020 12 godzin temu, S4Home napisał: Szybko podjąłeś decyzję. Nie dałeś mi się wypowiedzieć ale to trudno. Co masz na myśli. rozwiń temat. To kolumny droższe kilku krotnie. A jednak Tannoy gra jasniej. Wiec co masz na myśli mówiąc "zasłonił" Pozdrawiam Mam na mysli to ze po stronie KEF slychac bylo np wyraznie i głosniej dzwiek fortepienu w utworze Zacka Hemseya /Vengeance . Kef grał glosniej niz Tannoy i moze stad takie wrazenie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaliGdynia Napisano 2 marca 2020 Udostępnij Napisano 2 marca 2020 Każdy ma inne ucho i preferencje. Ja bym jeszcze protestował coś innego, Kef cieszy oko tak samo jak i Focal Aria, Monitor Audio Silver, B&W 704, Martin Logan (te to bym sam chciał posłuchać ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 marca 2020 Udostępnij Napisano 3 marca 2020 A no to jako całość być może. Nie zastanawiałem się nad tym. Ale jako spójność kolumny to kef ma wycofana górę. Tannoy natomiast otwarta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts