Krystian Forszpaniak Napisano 29 lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 lutego 2020 Cambridge Audio CXA61 + Pylon Audio Diamond 25 to mój faworytny zestaw na dziś. Mam pytanie o źródło dźwięku. Do dyspozycji Laptop, Smartfon i Blueray SONY. W SONYm mam tylko wyjście HDMI. Proszę o pomoc w stworzeniu z tych komponentów najlepsze możliwe źródło dźwięku dla Cambridge Audio CXA61. Z góry dziękuję za każdą poradę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 1 marca 2020 Udostępnij Napisano 1 marca 2020 Witaj, CA CXA60 z Pylon Diamond to bardzo dobre rozwiązanie. Jako źródło najlepiej zastosować dobry cyfrowy transport. W przypadku laptopa dla uzyskania dobrej jakości dźwięku najlepiej wyjść kablem USB i zastosować interfejs USB-SPDiF. Może to być M2Tech HiFace Two. Natomiast rozwiązaniem bezkompromisowym poza oczywiście dedykowanym odtwarzaczem Cambridge Audio CXN v2 (to rozwiązanie najdroższe), może być bardzo dobry odtwarzacz Audiolab 6000N, ewentualnie transporty cyfrowe, przy których wykorzystamy przetwornik we wzmacniaczu Yamaha WXC-50 oraz bardzo ciekawy Primare NP5 Prisma. Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz oczywiście indywidualne wyceny dla forumowicza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Olczykowski Napisano 1 marca 2020 Udostępnij Napisano 1 marca 2020 Bluesound Node 2 / 2i mam podpięte do CXA80 i jestem mega zadowolony. Głowie korzystam z Tidala. Cena o wiele niższa niż CXN, a z przeczytanych artykułów, postów i innych raczej nie warto przepłacać. Nie miałem niestety przyjemności korzystania z CXNa. Plusy: Obsługa MQA Bardzo funkcjonalna aplikacja na telefon i support aplikacji. Nie korzystam z dysku sieciowego, więc problem wolniejszego indeksowania plików mnie nie dotyka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystian Forszpaniak Napisano 1 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 1 marca 2020 6 godzin temu, Q21 napisał: Witaj, CA CXA60 z Pylon Diamond to bardzo dobre rozwiązanie. Jako źródło najlepiej zastosować dobry cyfrowy transport. W przypadku laptopa dla uzyskania dobrej jakości dźwięku najlepiej wyjść kablem USB i zastosować interfejs USB-SPDiF. Może to być M2Tech HiFace Two. Natomiast rozwiązaniem bezkompromisowym poza oczywiście dedykowanym odtwarzaczem Cambridge Audio CXN v2 (to rozwiązanie najdroższe), może być bardzo dobry odtwarzacz Audiolab 6000N, ewentualnie transporty cyfrowe, przy których wykorzystamy przetwornik we wzmacniaczu Yamaha WXC-50 oraz bardzo ciekawy Primare NP5 Prisma. Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz oczywiście indywidualne wyceny dla forumowicza. W CA CXA80 jak i w CA CXA61 mamy USB typ B (Audio input). Czy wybierając jeden z tych wzmacniaczy mogę podpiąć laptop bezpośrednio, bez straty na jakości sygnału (np. FLAC)? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaz75 Napisano 1 marca 2020 Udostępnij Napisano 1 marca 2020 https://www.cambridgeaudio.com/pl/products/hi-fi/cx-series-2/cxa61 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 marca 2020 Udostępnij Napisano 2 marca 2020 No właśnie nie kumam tego co kto tu wyjeżdża że źródłami. Rozumiem że sprzęt jest Twoim faworytem ale jeszcze go nie masz? Oczywiscie ze podłącz laptopa do USB. Posłuchaj tak 3 miesiące pół roku. Później sprawdź i oceń czego Ci brakuje. Absolutnie nie podejmuj kroków za szybko i bez celu! Foobar i Tidal na lapku i grasz! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts