Wojciech Goszczynski Napisano 24 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2020 Dnia 28.05.2020 o 07:09, S4Home napisał: Dokładnie, nie ma negatywnego zaskoczenia. Nie są to ceny które były podawane na samym początku. Ale wiemy jaka jest sytuacja. Bronze 100 mogą być świetnym wyborem w tej cenie. Szczególnie na te monitory czekam do testów. Przede wszystkim to jako nowy na forum witam wszystkich serdecznie. A tak z ciekawości, jak wrażenia z odsłuchu tych MA Bronze 100? Jestem ciekaw jak im wyszła ta większa skrzynka i membrana? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 czerwca 2020 Właśnie nadal je wygrzewamy. Ale od tych kolumn w całej linii nowej Bronze mam największe oczekiwania. 500tki już pojechały do klientów na testy. chcesz pożyczyć 100tki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Goszczynski Napisano 25 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2020 Jeszcze chwilę muszę poczekać - ciągle się zastanawiam między KEF q350, tymi MA lub podłogówkami.... no i żonę trzeba urobić. W każdym razie dziękuję za propozycję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik Jeziorski Napisano 26 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2020 Miałem Bronze 500 u siebie grały z NAD C368 i Yamachą rx-v485. Porównywałem z Oberon 7. Nie zachwyciły mnie. Po 3 dniach byłem zmęczony nimi i przebierałem nogami żeby wymienić na coś innego. Dali po 1 dniu poszły całkiem w odstawkę - za duży salon, za małe kolumny. Bronze grały dalej. Nie wiem czy dlatego że były nie wygrzane jeszcze - miałem je jako pierwszy (po 48h) czy po prostu ten typ tak ma. U mnie grały kolejne 3 dni niemal cały dzień - @S4Homeciekaw jestem czy zauważycie jakąś różnicę jak do was wrócą. Bas punktowy. I powiedział bym że po prostu grały. Nic mnie w nich nie zachwyciło. W obronach było bardziej słychać górę w Bronze trochę więcej basu ale jak mówię mnie on nie pasował. Zapamiętałem że stare Bronzy grały zupełnie inaczej. Teraz ciężko już mi się odnieść bo następne dostałem Fyne Audio F502 razem z Moon 240i i to była przepaść w jakości dźwięku. Ten zestaw od razu zachwycił. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 czerwca 2020 Tak. W monitor audio słychać różnice względem nowszych serii. Nie dotyczy to tylko bronze, ale wszystkich linii. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2020 Oby tylko ze sprzętem audio nie było tak jak z samochodami, że im nowsza wersja to gorsza. Pomijając fakt, że droższa, bo więcej „niezbędnych” bajerów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 czerwca 2020 Wogóle technika audio poszła do przodu. Jeżeli która kolwiek z firm wprowadzi produkt mniej udany to nie ze względu na ograniczenia. Raczej po prostu mniej się udało. Ale to mit że kiedyś się robiło lepiej. Dawniej wyznacznikiem było duże, twarde mocne. Teraz to wygląda inaczej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2020 42 minuty temu, S4Home napisał: W ogóle technika audio poszła do przodu. No, co do tego to nie ma żadnych wątpliwości. Nowe materiały, nowe badania w dziedzinie fizyki, bardziej precyzyjne instrumenty pomiarowe, itd. Problem dzisiejszych czasów (a może nie tylko dzisiejszych) to to, że nawet jak produkt komuś nie wyjdzie, to i tak na siłę będzie go zachwalał. Dorobi do tego taki marketing, że wyjdzie z tego super produkt, który ludzie kupią ... ze wszystkimi jego problemami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Goszczynski Napisano 3 lipca 2020 Udostępnij Napisano 3 lipca 2020 Ciekawa sprawa z tymi bronze'ami. Po pierwszych recenzjach na zachodnich portalach (100tki) widać, że wyraźnie recenzentów nie zachwyciły. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 lipca 2020 Udostępnij Napisano 9 lipca 2020 https://www.monitoraudio.com/en/blog/bronze-200-receives-the-red-fingerprint-award-from-high-fidelity/ Bronze 200 wygrały nagrodę przyznaną przez highfidelity.pl Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 lipca 2020 No i to jest coś ....... interesującego ........ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts