uumarcin Napisano 2 marca 2020 Napisano 2 marca 2020 witam. posiadam marantz 5014. poszukuję kolumn frontowych do około 4,5 tys. , lub jeśli się uda do zestaw 5.0 do około 6 tys. suba kupie jesienią. zestaw ma służyć do słuchania muzyki 60% (metal, rock , pop) jak i do kina domowego 40 %. pomieszczenie ma 19,5 metra. kanapa od tv 3,5 metra, kolumny przednie będą rozstawione od siebie około 2,5 m. obecnie podpięte mam jamo studio 180 (mają ponad 20 lat, dodatkowo w jednej spalony wysoki ton). proszę szanownych forumowiczów o pomoc. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 2 marca 2020 Napisano 2 marca 2020 Witaj, do Twoich gatunków muzycznych moim zdaniem bardzo dobrze sprawdzi się Monitor Audio Bronze 6, ewentualnie w konfiguracji 5.0. W połączeniu z Twoim wzmacniaczem uzyskamy szybki, mocny, energiczny dźwięk. W przyszłości uzupełnij system o subwoofer SVS SB-1000 i masz bardzo porządny zestaw, na którym poza filmami posłuchasz także w wysokiej jakości muzykę. Ewentualnie jako alternatywa spójrz na Dali Oberon 7/1/v oraz mocne, energicznie grające Pylon Audio Sapphire 25 Set. Zapraszam serdecznie na odsłuchy, porównania oraz oczywiście indywidualne wyceny. Odpisz, cytując
Kubad Napisano 2 marca 2020 Napisano 2 marca 2020 Możesz zwrócić uwagę jeszcze na Elaca debut 2.0 set f5.2, c5.2, i b5.2 dla muzyki jaką słuchasz byłyby odpowiednie wiadomo wcześniej najlepiej przesłuchać czy będą Ci odpowiadać. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 2 marca 2020 Napisano 2 marca 2020 1 godzinę temu, Kubad napisał: Możesz zwrócić uwagę jeszcze na Elaca debut 2.0 set f5.2, c5.2, i b5.2 dla muzyki jaką słuchasz byłyby odpowiednie wiadomo wcześniej najlepiej przesłuchać czy będą Ci odpowiadać. Tak, Elac też będzie dobrą opcją. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 3 marca 2020 Napisano 3 marca 2020 A moim zdaniem nie. O ile elac jest polecany przezemnie w większości wątków tak tu nie pasuje. Przepraszam ale powiem to otwarcie. Marantz należy do grupy amplitunerów nudnych, stonowanych. I to wcale nie źle. Po prostu taka ma charakterystykę taki produkt dla optymalizacji rynku jest potrzebny. Do niego podłącza się kolumny jasne. Mega dynamiczne. Monitor audio bronze albo silver , magnat signature 507, klipsch, pmc. Szedł bym w tą stronę. Patrząc na cenę stawiam na bronze póki jest na nie dobra cena albo na magnaty 507. Zapraszam po wyceny. Odpisz, cytując
uumarcin Napisano 3 marca 2020 Autor Napisano 3 marca 2020 dziękuję za propozycje. do tej pory myślałem o dali zensor7 lub oberon7 ( do nich najbliżej mi jeśli chodzi o estetykę). myślałem też o klipsch rp6000f , z tym, że ta głębokość ponad 40 cm. mógłbym je odsunąć od ściany maksymalnie na 20 cm. o monitor audio bronze 6 nie myślałem wcześniej. po Waszej sugestii poczytałem o nich i warte posłuchania. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 3 marca 2020 Napisano 3 marca 2020 Z Zensor będziesz już miał prawdopodobnie problem z dostępnością, kolumny nie produkowane od około roku. Klipsch jest jak najbardziej OK, to żywe, swobodne, bardzo dynamiczne granie. Świetnie sprawdzą się w kinie domowym i przy mocniejszych, szybszych gatunkach muzycznych. Ja jednak do listy dorzuciłbym także Elac, z Marantz oczywiście nie uzyskamy żywiołowości, dużej swobody, ale jest to połączenie bardzo równe, plastyczne, raczej miękkie. Niektórzy szukają takiej charakterystyki. Dlatego zapraszam serdecznie na odsłuchy, mamy wszystkie propozycje u nas w salonie. Odpisz, cytując
Recommended Posts