borys Napisano 4 marca 2020 Udostępnij Napisano 4 marca 2020 Czy ktoś używa tych monitorów, jeżeli tak to z jaką elektroniką. Komponuję sobie małe stereo do sypialni, około 15m2. Szukam sprzętu co odtworzy FM/CD/USB i ewentualnie Bluetooth, np. Denon M41, brzmienie tej marki bardzo mi pasuję, obecnie używam modelu F109, głównie słucham metalu i rocka. Na elektronikę chciałbym wydać tak do około 1500 zeta. Z góry dzięki za propozycję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 4 marca 2020 Udostępnij Napisano 4 marca 2020 Spójrz na Cambridge Audio One, pod względem wyposażenia masz wszystko co chcesz, a co najważniejsze brzmieniowo to moim zdaniem zdecydowanie najlepsze urządzenie w swoim budżecie, dodatkowo swietnie współpracuje z kolumnami MA. Zapraszam na odsłuchy i indywidualne wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 marca 2020 Udostępnij Napisano 5 marca 2020 Moim zdaniem to monitory do kina na tył. Dla tych którzy nie mogą zainwestować w model FX. Nawet jak masz mały pokój to i tak szukaj do nich wydajnego modelu wzmacniacza. NAD, XINDAK Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borys Napisano 5 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 marca 2020 Już kiedyś oglądałem ten Cambridge audio one ale nie miałem okazji słuchać. Już kiedyś oglądałem tego Cambridge audio one ale niestety nie miałem okazji słuchać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 5 marca 2020 Udostępnij Napisano 5 marca 2020 42 minuty temu, borys napisał: Już kiedyś oglądałem ten Cambridge audio one ale nie miałem okazji słuchać. Już kiedyś oglądałem tego Cambridge audio one ale niestety nie miałem okazji słuchać. Warto posłuchać, urządzenie naprawdę broni się jakością dźwięku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borys Napisano 5 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 marca 2020 Jak wygląda regulacja tonów w tym One ? czy jest też funkcja SDB aby podnieść samą dynamikę niskich tonów. Jestem niewidomy więc kwestja obsługi jest ważna. Jak można z charakteryzować brzmienie Cambridge czy jest bardziej cieplejsze coś jak Denon. Wiem że najlepiej posłuchać, ale tak od ręki to się nie da. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 marca 2020 Udostępnij Napisano 6 marca 2020 To musi być taka mała stacyjka? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borys Napisano 6 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 marca 2020 Właśnie coś takiego małego, i wszystko w jednym. Szerokość tak do 25cm. Tak jak pisałem wcześniej ma to być taki dodatkowy sprzęt do sypialni. Sprzęt mógłby być też kompatybilny z iphone. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borys Napisano 7 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 marca 2020 Wyczytałem że ten One jest kompatybilny z iphone, czy ktoś to potwierdzi. ? To może teraz z drugiej strony, jakie ewentualnie polecicie monitorki do tego CA ONE. Budżet na głośniki to około 1000 mają stać na komodzie, pokój około 15m2 muzyka rock i metal. Obecnie używam F109 + Monitor audio MR2 i dźwięk mi pasuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 7 marca 2020 Udostępnij Napisano 7 marca 2020 55 minut temu, borys napisał: Wyczytałem że ten One jest kompatybilny z iphone, czy ktoś to potwierdzi. ? To może teraz z drugiej strony, jakie ewentualnie polecicie monitorki do tego CA ONE. Budżet na głośniki to około 1000 mają stać na komodzie, pokój około 15m2 muzyka rock i metal. Obecnie używam F109 + Monitor audio MR2 i dźwięk mi pasuje. Czy te nowe głośniki za 1000 zł mają zastąpić MA MR2? Jeśli tak, to nie wiem, czy jest możliwe kupić w tych pieniądzach coś lepszego. Uważam, że MR są bardzo dobre. Szczególnie ich wysokotonowiec jest znakomity i nie będzie łatwo go przeskoczyć. No chyba, że nie mówimy o nowych tylko używanych, to wtedy prędzej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borys Napisano 7 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 marca 2020 Zestaw z MA MR2 zostaje w innym pokoju. Natomiast ten co chcę stworzyć to coś nowego do sypialni. Chyba że kupić drugie MR2 tylko nie wiem czy są jeszcze dostępne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts