robert2008k Napisano 4 marca 2020 Udostępnij Napisano 4 marca 2020 Cześć, na początku zaznaczę że żaden ze mnie znawca, dlatego też tu jestem i liczę na pomoc. Zakupiłem jak w temacie plus dwie kolumny frontowe i centralną. Problem jest z ustawieniem amplitunera, gra cicho a jest na 50 % mocy... Można coś podpowiedzieć? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 4 marca 2020 Udostępnij Napisano 4 marca 2020 Robiłeś kalibracje? Kupiłeś go w sklepie czy z drugiej ręki? Gra cicho w stereo czy w KD? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert2008k Napisano 4 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 marca 2020 Kupiłem z studio muzycznym,znalazłem ich na allegro. Nowy sprzęt. Kalibracja czyli to coś z mikrofonem? Podłączyłem telefon pod blue, TV pod HDMI i cały czas gra na ponad 50 db a i tak jest cichutko 😞 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 4 marca 2020 Udostępnij Napisano 4 marca 2020 A z jakimi głośnikami gra ta Yamaha. Kalibracja tak "to coś z mikrofonem". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert2008k Napisano 4 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 marca 2020 Kolumny Pure Acustic. Wydaje mi się że to kwestia ustawień... No i jeszcze nie wiem co z equalizerem... T.zn. nie pokazuje od 0 do 6 tylko w khz- rozumiem że to tym moge w prawo i lewo aby sobie ustawić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 marca 2020 Udostępnij Napisano 5 marca 2020 A skala jest do ilu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert2008k Napisano 5 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 marca 2020 Są dwie skale, w zależności od tego jak się ustawi. Tu wogóle można ustawiać ten amplituner do lata 🙂 Odkryłem w ustawieniach, że kolumny były na połowę ustawione, że equalizer też poprawia jak się go poustawia. Myśle że trzeba go ustawić jak należy i będzie ok. No i w tej chwili mam 2 kolumny frontowe i centralę a jeszcze można podpiąć tyły... Wtedy na pewno to te z da więcej głośności. Tak mi się przynajmniej wydaje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 marca 2020 Udostępnij Napisano 6 marca 2020 Chce okręślić do ilu procent dochodzisz. Na połowę czego były ustawione? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 6 marca 2020 Udostępnij Napisano 6 marca 2020 wydaje mi się, że tu mamy efekt przyzwyczajenia do klasycznych wzmacniaczy stereo. Przyrost głośności na ampli KD jest jednak nieco inny niż we wzmacniaczu stereo - czym innym jest "połowa" w ampli, a czym innym we wzmacniaczu stereo. Inną kwestią jest, że ani ampli, ani kolumny szału nie robią. Więc nie spodziewaj się spektakularnych cudów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert2008k Napisano 7 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 marca 2020 Mam pytanie z innej beczki trochę... Planuję kupić tylne kolumny ale nie takie standardowe (z kompletu satelitki) bo są bardzo małe. Czy mogę dokupić frontowe z wysokością ok 60 cm i podpiąć jako tylne? Będzie to dobrze brzmiało. jak kino domowe z powyższym zestawem?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 marca 2020 Udostępnij Napisano 10 marca 2020 Możesz. Ale przy takim ampltunerze jak one zaczną grać znacznie poczujesz spadek dynamiki na każdym kanale. W skrócie. Po prostu amplituner tego nie uciągnie. Stojące tyły są stosowane w niektórych systemach kina domowego ale opartego o mocne zewentrzne wzmacniacze. A nie słaby amplituner. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert2008k Napisano 10 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 marca 2020 (edytowany) 13 godzin temu, S4Home napisał: Możesz. Ale przy takim ampltunerze jak one zaczną grać znacznie poczujesz spadek dynamiki na każdym kanale. W skrócie. Po prostu amplituner tego nie uciągnie. Stojące tyły są stosowane w niektórych systemach kina domowego ale opartego o mocne zewentrzne wzmacniacze. A nie słaby amplituner. 1. Mam rozumieć że nie będzie z kolumnami frontowymi ustawionymi z tyłu lepiej jakościowo- muzycznie? 2. Proponujesz jednak małe tylne "oryginalne z zestawu" ale np. na podstawkach aby były wyżej? (brak możliwości powieszenia bo kable itd) 3. Dwie frontowe dają stereo, centralka emituje dialogi. A co idzie przez tylne kolumny w KD? Edytowano 10 marca 2020 przez robert2008k Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts