Gość Napisano 8 marca 2020 Udostępnij Napisano 8 marca 2020 Witam.Jaki odtwarzacz blu rey do 600zł polecacie?Czym się zainteresować?Filmy mam głównie na DVD ale z czasem zamierzam przesiadke na blu rey to dobrze żeby obsługiwał ten format. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaliGdynia Napisano 8 marca 2020 Udostępnij Napisano 8 marca 2020 No teraz standard to uhd 4k, no ale jeszcze nie w Polsce. Jedni ludzie kupują do kompletu z TV a inni patrzą na jakość i parametry. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 marca 2020 Udostępnij Napisano 8 marca 2020 Dla mnie ważniejsze są parametry tak więc nie bardzo przywiązuję uwagę do firmy odtwarzacza w szczególności w takim przedziale cenowym. Chciałbym tylko żebyście mnie naprowadzili na jakiś model w podanym budżecie bo akurat video to nie moja działa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaliGdynia Napisano 8 marca 2020 Udostępnij Napisano 8 marca 2020 Tak jak mówię, jaki masz tv to lepiej pod zestaw kupić i jednym pilotem wszytko obsługiwać. Dla mnie Panasonic i Sony i jeszcze Oppo ale tego nie dostaniesz w tej kwocie Panasonic DP-UB320Sony UBP-X500Panasonic DP-UB150 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 marca 2020 Udostępnij Napisano 8 marca 2020 Tv mam firmy LG 43cale led.Dzięki za jakąś podpowiedź.Oppo to chyba wyższa półka ale twoje propozycje mi wystarczą narazie.Napewno każdy odtwarzacz który zapropnowałeś będzie w stanie zastąpić starego 14letniego wysłużonego LG DVD dvix.A parametry tych odtwarzaczy nie wiele się różnią. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaliGdynia Napisano 8 marca 2020 Udostępnij Napisano 8 marca 2020 Moim zdaniem to Panasonic DP-UB150 jeśli do 600zł, w tej cenie ciężko dostać odtwarzacz UHD 4K. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 marca 2020 Udostępnij Napisano 9 marca 2020 Też stawiam na Panasa. Mimo że troche drętwo to działa to chodzi szybko i odtwarza sporo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 9 marca 2020 Udostępnij Napisano 9 marca 2020 (edytowany) Czasem można trafić panasonic ub424 z rynku niemieckiego za 500-600zł jest to odpowiednik u nas ub420. Jest to odtwarzacz na procesorze tym samym co ub820 ub9000 i z prawie tymi samymi opcjami ustawień, owszem wygląd tak samo gó*** jak UB150 ale to totalnie wyższa półka wycofali go z produkcji bo był "za dobry" a w to miejsce skoczył kastrat UB150. Sony to nie jest głupia opcja na pewno żwawszy odtwarzacz . panasonic to nie jest marka budżetowa nigdy nie potrafili zaaferować w niskiej cenie dobrej jakości. No i pamiętaj że panasonic do plików wideo się nie nadaję. Edytowano 9 marca 2020 przez Jasiek88 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 9 marca 2020 Udostępnij Napisano 9 marca 2020 (edytowany) Ten Panasonic ub424 jest dostępny tu i tam aktualnie za około 900 zł. Pytanie czy to dobra cena za ten sprzęt. Edytowano 9 marca 2020 przez Stolarz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 9 marca 2020 Udostępnij Napisano 9 marca 2020 Nie bardzo jest wybór ale alternatywą może być sony X800M2 tylko tu tryb Dolby Vision trzeba ręcznie przestawiać. UB420/UB424 nie ma w ogolę Dolby Vision ani wyjść analogowych audio i to jest zasadnicza różnica między UB820/UB824 jakość i możliwości ustawień są takie same praktycznie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 marca 2020 Udostępnij Napisano 9 marca 2020 Właśnie że względu na to że w starym LG nie mam wyjścia hdmi i poszukuję nowego odtwarzacza. Ale już i tak miałem go wymienić bo był strasznie głośny napęd. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts