Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Potrzebuję porady odnośnie odtwarzacza CD. Posiadam aktualnie wzmacniacz Moon 240i. Słucham instrumentalnej muzyki filmowej oraz klasycznej. Lubię szczegóły i przestrzeń, neutralnie. Jaki sprzęt byście polecili?(chciałbym się ukierunkować przed ewentualnym odsłuchem). Wiem, że najbardziej kompatybilny był by Moon, ale raczej nie chciał bym wydać więcej na odtwarzacz niż wzmacniacz. Z góry dziękuje za wszystkie sugestie.

Napisano

Witaj,

Na podstawie Twojego krótkiego opisu poszukiwanego brzmienia uważam, że dedykowany Moon powinien się zdecydowanie sprawdzić. Pomijając jego cenę, oferuje on brzmienie rozdzielcze, dokładne i dynamiczne nie tracąc przy tym muzykalności. Fajnie uzupełnia lekko ocieplone granie wzmacniacza, które jest zdecydowanie analogowe i takie "za lekką mgiełką" - to oczywiście żadna wada a wręcz zaleta. Jeśli jednak celujemy z budżetem trochę niżej, rozważyłbym Musical Fidelity M3scd, Roksan Kandy K3 CD. Zachęcam do testów i odsłuchów. Sprzęt jest dostępny a testy domowe/wysyłkowe w dzisiejszej sytuacji nawet wskazane :)

Pozdrawiam,

Michał.

Napisano
Dnia 13.03.2020 o 07:15, S4Home napisał:

Nie wiem czy najbardziej kompatybilny. Na pewno pod kątem wyglądu. Ale brzmienia? Kto Ci to zagwarantuje?

A jakie masz kolumny?

Kef R7. Kompatybilny- chodziło mi o spójny brzmieniowo.