Sofo #1 Napisano 12 marca 2020 Potrzebuję porady odnośnie odtwarzacza CD. Posiadam aktualnie wzmacniacz Moon 240i. Słucham instrumentalnej muzyki filmowej oraz klasycznej. Lubię szczegóły i przestrzeń, neutralnie. Jaki sprzęt byście polecili?(chciałbym się ukierunkować przed ewentualnym odsłuchem). Wiem, że najbardziej kompatybilny był by Moon, ale raczej nie chciał bym wydać więcej na odtwarzacz niż wzmacniacz. Z góry dziękuje za wszystkie sugestie. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #2 Napisano 13 marca 2020 Nie wiem czy najbardziej kompatybilny. Na pewno pod kątem wyglądu. Ale brzmienia? Kto Ci to zagwarantuje? A jakie masz kolumny? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #3 Napisano 13 marca 2020 Witaj, Na podstawie Twojego krótkiego opisu poszukiwanego brzmienia uważam, że dedykowany Moon powinien się zdecydowanie sprawdzić. Pomijając jego cenę, oferuje on brzmienie rozdzielcze, dokładne i dynamiczne nie tracąc przy tym muzykalności. Fajnie uzupełnia lekko ocieplone granie wzmacniacza, które jest zdecydowanie analogowe i takie "za lekką mgiełką" - to oczywiście żadna wada a wręcz zaleta. Jeśli jednak celujemy z budżetem trochę niżej, rozważyłbym Musical Fidelity M3scd, Roksan Kandy K3 CD. Zachęcam do testów i odsłuchów. Sprzęt jest dostępny a testy domowe/wysyłkowe w dzisiejszej sytuacji nawet wskazane Pozdrawiam, Michał. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sofo #4 Napisano 14 marca 2020 Dnia 13.03.2020 o 07:15, S4Home napisał: Nie wiem czy najbardziej kompatybilny. Na pewno pod kątem wyglądu. Ale brzmienia? Kto Ci to zagwarantuje? A jakie masz kolumny? Kef R7. Kompatybilny- chodziło mi o spójny brzmieniowo. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach