Lapwing Napisano 26 marca 2020 Udostępnij Napisano 26 marca 2020 (edytowany) Cześć, zakupiłem używane kolumny Mission 700 i po podłączeniu ich do wzmacniacza Yamaha A-500 w jednej z kolumn bardzo słabo gra głośnik niskotonowy. Czuć lekkie drgania jakby "próbował ale nie mógł". Po podłączeniu do innego wzmacniacza problem pozostał, tak samo po zamienieniu kabli. Co może być tego przyczyną (może to ja coś robię źle?) i co w tym wypadku powinienem zrobić? Edytowano 26 marca 2020 przez Lapwing Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 26 marca 2020 Udostępnij Napisano 26 marca 2020 (edytowany) Kupiłeś używki w ciemno bez testu jak i czy wogole grają...? Na moje oko jesli to było w ciemno to po prostu kupiłeś uszkodzone, tym bardziej ze na innym wzmacniaczu to samo sie dzieje. Edytowano 26 marca 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lapwing Napisano 26 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 26 marca 2020 Niestety kupiłem w ciemno (błędy początkującego ). W takim razie, jeżeli były on niesprawny, czy będzie problem z wymianą tylko głośnika niskotonowego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 26 marca 2020 Udostępnij Napisano 26 marca 2020 Bedzie ciezko znalesc taki. Ale poszperaj w sieci moze bedziesz mial szczescie. Wymiana to tylko kilka śróbek i po sprawie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 marca 2020 Udostępnij Napisano 27 marca 2020 Spróboj je oddac. Czy w kaucji pisało że sprawne? Musiał byś kupić parę innych i wymienić w obu kolumnach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 27 marca 2020 Udostępnij Napisano 27 marca 2020 Niestety ale najprawdopodobniej zakupiłeś uszkodzone kolumny. Skontaktuj się ze sprzedającym i powiedz jak sprawa wygląda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts