Hancus Napisano 29 marca 2020 Udostępnij Napisano 29 marca 2020 Witam, Mam słuchawki AKG K240 Studio które kupiłem kilka dobrych lat temu ale od początku grały bardzo cicho więc postanowiłem kupić do nich wzmacniacz słuchawkowy. Po podpięciu sprzętu jest różnica w głośności ale przyznam że jakość nie powala, spodziewałem się czegoś lepszego(prawie 0 basu, scena też średnia, jedynie bardzo czysty wokal). Jak podpinam słuchawki bose soundlink kablem to grają lepiej od AKG ale to też nie jest najlepsza jakość audio. Zastanawia mnie czy coś źle podłączyłem albo może trzeba skonfigurować coś w systemie Windows po podpięciu zewnętrznego daca. Czy da się całkowicie wyłączyć DAC na płycie głównej tak aby dźwięk cyfrowy wpadał do zewnętrznego DACa bezpośrednio ? Aktualnie jak wyłącze opcje DAC w urządzeniu Topping to dźwięk gra cały czas, tak jakby Topping robił tylko za wzmacniacz i może dlatego jakość dźwięku jest średnia. Urządzenie mam podpięte bezpośrednio kablem usb. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 2 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2020 W tym przypadku problem nie leży w napędzeniu, a w wysterowaniu słuchawek. Topping DX3 Pro jest po prostu za jasny do tych słuchawek. Zdecydowanie lepszym rozwiązaniem byłby Chord Mojo lub Audiolab M-DAC Mini. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 2 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2020 A mnie trochę zastanawia to jak podłączyłeś tego DAC-a aby użyć go tylko jak wzmacniacz słuchawkowy ? Chyba nie podłączyłeś go pod jego wyjście analogowe ? Jeśli masz go podłączonego kablem USB, powinien być również podłączony do niego zasilacz. Następnie powinieneś zadbać o to aby sygnał USB nie przechodził przez mikser systemowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ald890 Napisano 25 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2020 Hej mam tego toppinga, pytanie, z jakiej aplikacji słuchasz i na jakim systemie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts