1Ender Napisano 20 stycznia Udostępnij Napisano 20 stycznia @Chilli, która wkładka? Wg użytkowników shure V15/Vm15 warta jest jak najlepszej igły. Np SAS. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 20 stycznia Udostępnij Napisano 20 stycznia Mam gdzieś taką na półce, z tego co pamiętam, to nie porwała mnie. Chyba, że to kwestia igły 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacman Napisano 5 marca Udostępnij Napisano 5 marca (edytowany) Witam forum Jako że jestem początkujący proszę o wyrozumiałość, wpadł mi niedawno Garrard 125sb z wkładką adc qlm 30 mk II, stan igły nieznany, i tak się zastanawiam czy warto mu dać nowa igłę, może wkładkę, co panowie proponujecie, Pozdrawiam Edytowano 5 marca przez Pacman Błąd w tekście Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 5 marca Udostępnij Napisano 5 marca Cześć! To zależy od tego ile chcesz wydać na nową igłę lub wkładkę. Jeżeli niewiele, to lepiej kupić samą igłę. Natomiast jeżeli.masz kilka stówek do wydania, to poszedłbym w inną wkładkę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacman Napisano 6 marca Udostępnij Napisano 6 marca 7 godzin temu, Audio Autonomy napisał: Cześć! To zależy od tego ile chcesz wydać na nową igłę lub wkładkę. Jeżeli niewiele, to lepiej kupić samą igłę. Natomiast jeżeli.masz kilka stówek do wydania, to poszedłbym w inną wkładkę Dzięki za odzew, jeśli warto trzymać ten gramofon to jak najbardziej parę stówek mogę dołożyć, mam już upatrzoną igłę qlm 34 mk III oryginał w dacapo audio za 51 euro, ale czy to wystarczy nie wiem, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 6 marca Udostępnij Napisano 6 marca Nie jest to gramofon najwyższych lotów, ale jest w porządku. Na początek będzie całkiem spoko. Myślę, że w tym przypadku zakup w miarę dobrej igły będzie najlepszym i najłatwiejszym wyjściem. Daj znać jak już dojdzie do Ciebie nowa igła Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacman Napisano 6 marca Udostępnij Napisano 6 marca 1 godzinę temu, Audio Autonomy napisał: Nie jest to gramofon najwyższych lotów, ale jest w porządku. Na początek będzie całkiem spoko. Myślę, że w tym przypadku zakup w miarę dobrej igły będzie najlepszym i najłatwiejszym wyjściem. Daj znać jak już dojdzie do Ciebie nowa igła Czyli seria mk2 i mk3 są kompatybilne i można śmiało zakładać, myślałem też o XLM, ponoć lepsza lecz czy usłyszę różnice? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 6 marca Udostępnij Napisano 6 marca To zależy od tego jaką masz resztę zestawu i od tego jak bardzo zwracasz uwagę na jakość dźwięku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacman Napisano 6 marca Udostępnij Napisano 6 marca 3 godziny temu, Audio Autonomy napisał: To zależy od tego jaką masz resztę zestawu i od tego jak bardzo zwracasz uwagę na jakość dźwięku Moja reszta zestawu, marantz pm 6010 ki, kolumny heco sm b230, wszystko podpięte kablami melodia, cd denon 755ar po lampizacji, ogólnie gra to całkiem nieźle, delikatna góra, wyraźna średnica bas zwarty punktowy, nie dudni, mam też amplituner onkyo y 7000 w idealnym stanie po recapie i Duala Cs 628, co do dźwięku to przywiązuje dużą wagę do jakości, ale jak to w życiu bywa człowiek by chciał ale czasami nie może, chciałbym wycisnąć z tego grania a wszystko co najlepsze 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misio38 Napisano 6 marca Udostępnij Napisano 6 marca Dnia 10.01.2024 o 17:10, Gaara Mat napisał: Coś więcej możecie powiedzieć o tej AT m95sh? Kusi mnie ta Shibata... Nie mają sensu igły SH czy ML do tej wkładki. Miałem 95 z ML i obecna VM520 jest znacznie lepsza mimo szlifu eliptycznego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gaara Mat Napisano 7 marca Udostępnij Napisano 7 marca (edytowany) Witam ponownie. Używa ktoś może wkładki ADC XLM II? Chciałbym ją zamontować do mojego Pioneera PL-600x + Pre Pro-ject phono box ultra 500. Czego po niej można się spodziewać? Na tą chwilę mam AT95ex, igła eliptyk. Chciałbym wskoczyć na wyższy poziom. Dobry kierunek? Edytowano 7 marca przez Gaara Mat Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 8 marca Udostępnij Napisano 8 marca Dnia 6.03.2024 o 15:19, Pacman napisał: chciałbym wycisnąć z tego grania a wszystko co najlepsze Myślę, że wspomniana przez Ciebie igła z DaCapo będzie w punkt @Gaara Mat wszystko zależy od tego z jaką igłą jest ta wkładka. Jeżeli tani zamiennik, to nie będzie to grać lepiej od AT (raczej tylko inaczej). Trzeba więc wziąć pod uwagę konieczność zakupu nowej igły, a ta raczej nie będzie kosztować mało jeżeli będziemy chcieli założyć coś przyzwoitego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacman Napisano 8 marca Udostępnij Napisano 8 marca Dostałem od dacapo maila ze ta igla jest oryginalna, dzięki za opinie, będzie zamówiona qlm 34 mk III😀 Jeszcze jedno pytanie, ciekawi mnie fakt, że po włączeniu gramofonu jeden kanal gra ciszej, może ktoś wie w czym tkwi problem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 8 marca Udostępnij Napisano 8 marca To może być wina kalibracji wkładki, uszkodzonej wkładki lub igły . Ewentualnie styki w ramieniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacman Napisano 9 marca Udostępnij Napisano 9 marca https://www.ebay.pl/itm/296109433048?itmmeta=01HRGYYD8M4AEE5J1YF8ZW4ATC&hash=item44f17f60d8:g:tXoAAOSwCHple76S Panowie a co sądzicie o czymś takim, cena w miarę ok, tylko czy to nie jest czasem podróbka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 9 marca Udostępnij Napisano 9 marca Jak na moje oko, to wygląda to w porządku. Choć zawsze mam wątpliwości przy takich igłach, które są sprzedawane bez oryginalnego pudełka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacman Napisano 9 marca Udostępnij Napisano 9 marca 1 godzinę temu, Audio Autonomy napisał: Jak na moje oko, to wygląda to w porządku. Choć zawsze mam wątpliwości przy takich igłach, które są sprzedawane bez oryginalnego pudełka. Ta na dacapo audio też nie wiadomo czy jest w pudełku, ta xlm ponoć jest lepsza od qlm 34 mk III, a cena dość porównywalna Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacman Napisano 11 marca Udostępnij Napisano 11 marca Ta XLM z usa to szwajcarska kopia, także nie wiem czy to dobry wybór Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacman Napisano 12 marca Udostępnij Napisano 12 marca Dobra niech będzie ta z dacapo, przynajmniej oryginał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacman Napisano 12 marca Udostępnij Napisano 12 marca A czy ta ofertę można uznać za dobrą https://www.ebay.pl/itm/335258359622?itmmeta=01HRSTQA1S6W5MAT6EN75TY73G&hash=item4e0ef49746:g:WOwAAOSwFIRlzPzb&itmprp=enc%3AAQAIAAAAwPc8bzS6Y9zfXGyG%2B8IOUQrmNMe%2Bi4lyHfQ386EKG7AEBSLIQYFvVJcJI%2B4QTQeSfDw3vL07BX1a8EpavAXLTVhvDFaj%2Bm%2BSIPLeBcf138ZhYVT7H8WlCPZWlkwFr3Ww%2Fdn%2FGoMm8ll7fZYzcz3zhUyub2UxWMVakKrNSBE8Dg2ZVUpC4S3eXcAEHDmKgUZmG58edumntW0Ke5TAbuqhktCJor15yEm1oJ36gYyAg7UaP3LhrgaZYWvGQOWyoXGFCA%3D%3D|tkp%3ABk9SR_ag3brGYw Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 13 marca Udostępnij Napisano 13 marca Myślę, że tak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacman Napisano 13 marca Udostępnij Napisano 13 marca Po przemyśleniu za i przeciw postanowiłam zamówić nowy oryginał z dacapo😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacman Napisano 19 marca Udostępnij Napisano 19 marca Witam ponownie Igla dotarła i już sobie gra Pierwsze wrażenie pozytywne, jest wyraźnie i szczegółowo,, góra tylko zbyt dominuje, a dołu jak na lekarstwo, może to wina wzmacniacza, lub phono, na razie ustawiłem nacisk 1.80grama,zobacze jak na innych płytach, aha, na plus jest to że teraz oba kanały grają rowno 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 20 marca Udostępnij Napisano 20 marca No i super Daj trochę pograć nowej igle. Zawieszenie się rozrusza i troszkę więcej dołu pasma się też pojawi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacman Napisano 20 marca Udostępnij Napisano 20 marca 3 godziny temu, Audio Autonomy napisał: No i super Daj trochę pograć nowej igle. Zawieszenie się rozrusza i troszkę więcej dołu pasma się też pojawi. Oczywiście że dam😀, a nacisk igły jest ok ?, sugerowany przez producenta to 1.5 do 3 gram Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts