Kraken_92 Napisano 19 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2020 Witam. Zastanawiam się nad wyborem kolumn aktywnych do pokoju ok 16m2. Zależy mi na dobrej jakości dźwięku oraz dobrych niskich tonach. Sprzęt ma się pracować jako dopełnienie dźwięku w filmach jak i słuchaniu muzyki mi. rock metal. Mój wybór padł na Audio Pro A26 lub Klipsch R-51PM lecz nigdy nie słuchałem tych kolumienek więc postanowiłem Was zapytać co o tym sądzicie. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraken_92 Napisano 19 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2020 Jeśli to kiepski wybór to możecie pisać co polecacie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavelm6 Napisano 19 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2020 Jeżeli nie dołożysz do tego suba to zapomnij o niskich tonach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraken_92 Napisano 19 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2020 A zagra to lepiej jak soundbar w tej cenie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 19 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2020 Jakiś czas temu słuchałem A26, R51 i B&W Flex. Od razu powiem, że 3 różne pokoje. Ale wnioski takie: A26 - dobry bas (20m2) lekko ocieplony dźwięk R51 - krótki bas (15m2) dużo informacji w zakresie góry Flex - mały bas (pokój 25m2) i duża przestrzeń Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2020 Audio Pro nie znam. Ale Klipsch gra bardzo szczupło twardo i jasno. Polecam zainteresować się jednak czymś z tynku profesjonalnego. https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=monitory+aktywne+bliskiego+pola Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraken_92 Napisano 20 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2020 8 godzin temu, Miras23 napisał: Jakiś czas temu słuchałem A26, R51 i B&W Flex. Od razu powiem, że 3 różne pokoje. Ale wnioski takie: A26 - dobry bas (20m2) lekko ocieplony dźwięk R51 - krótki bas (15m2) dużo informacji w zakresie góry Flex - mały bas (pokój 25m2) i duża przestrzeń Więc te A26 powinno być najlepsze z tej mojej listy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavelm6 Napisano 20 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2020 A ja jakoś nie wierzę żeby ktoś kto lubi bas był zadowolony z małych głośników 2.0, zawsze tego suba będzie brakowało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 20 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2020 Cześć, Nie brałeś może pod uwagę małego wzmacniacza takiego jak Topping MX3 w połączeniu z kolumnami pasywnymi takimi jak Polk Audio S20e? W przyszłości będziesz mógł jeszcze dołożyć subwoofer jesli uznasz, że basu jest za mało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavelm6 Napisano 20 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2020 Powiedzcie mi proszę bo sam już nie wiem, przykładowo: Topping MX3 - 600zł Polk Audio S20e - 1800zł i jakiś pewnie sub będzie potrzebny ok 1000zł czy Edifier S350DB za 1300zł Czy zauważę jakąś różnicę? - muzyka z laptopa lub bluetooth, czasami jakiś film w TV. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 20 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2020 Subwoofer w przypadku S20e niekoniecznie będzie potrzebny, ponieważ bas jest na prawdę mocny. Różnicę usłysz i to dużą w szczególności na lokalizacji i kulturze brzmienia. Nawet przy wyższych poziomach głośności Topping MX3 w połączeniu z Polk S20e się nie pogubią i jest to sprawdzone. Jeśli nie planujesz wymieniać kolumn to postaw na potężniej brzmiące s20e. Jeśli chciałbyś w przyszłości kupić subwoofer to na sam początek do Toppinga możesz pomyśleć o Pylon Audio Pearl Monitor. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 20 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2020 16 godzin temu, Kraken_92 napisał: Więc te A26 powinno być najlepsze z tej mojej listy? Mogłoby się wydawać, że tak. I uważam, że z małych głośników 2.0 również można mieć fajny bas, który da dużo radości. Ponadto w głośnikach aktywnych, są wbudowane zazwyczaj wydaje wzmaki, nie będziesz narzekał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2020 Może wróćmy do początku. Dlaczego monitory aktywne? Jak to ma u Ciebie stać? Monitory aktywne bliskiego pola do których zamieściłem link po prostu lepiej i pełniej grają przy bliskiej odległości. Monitory pasywne jednak wymagaja juz odległości i prawidłowego rozstawu. Pokaz jak to będzie stało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraken_92 Napisano 21 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2020 Kolumny mają stać na szafce rtv pod telewizorem który wisi na ścianie. Szafka ma ok 150cm szerokości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraken_92 Napisano 21 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2020 Chciałem jeszcze zapytać co myślicie o kolumnach JAMO S801 PM? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2020 Bieda do potęgi entej! A ile będziesz miał do tych kolumn? Jaka odległość? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraken_92 Napisano 22 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2020 Ok 3,5 metra. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraken_92 Napisano 23 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2020 To jak brać te A26? To jak brać te A26? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2020 Moim zdaniem 3,5 to za daleko do kolumn aktywnych. Na pewno bliskiego pola. Cieżko powiedzieć jak A26 11 cm na basie to mało https://www.tophifi.pl/audio-pro-a26.html Tu piszą coś o membranie biernej. Gdzie to jest? To błąd? Czy w środku? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraken_92 Napisano 24 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2020 Ok trochę plany się zmieniły, nie musi to być koniecznie zestaw aktywny. Jedyne kryterium to wysokość kolumn, nie może przekraczać 35cm. No i cena maksymalnie 1500zl ze wzmacniaczem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts