skalim1 Napisano 19 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2020 Witam, Poszukuję kolumn podstawkowych do salonu pod Denon PMA-800NE + Creative Sound Blaster E5. Sprzęt używany również z TV. Budżet +/- 2200 zł Myślałem o Dali Oberon 3. To dobry wybór? Co moglibyście polecić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaliGdynia Napisano 19 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2020 A czemu podstawkowe?Jaki masz duży salon i jak muzyka?Monitor Audio Silver polecam, fajnie z Denonem grają model S100 lub starsze S2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skalim1 Napisano 19 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2020 Podstawkowe z racji ograniczonego miejsca, salon około 25m2. Głównie muzyka elektroniczna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaliGdynia Napisano 19 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2020 Miałem kiedyś Dali Zensor i generalnie nie podobało mi się to połączenie. Denon pma-1510ae + Zensor7.Oberony będą za małe na bank na Twój metraż. Monitor Audio Silver S2 mają duże przetworniki 8" (20cm) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 19 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2020 Moim zdaniem naturalnym wyborem byłyby tutaj Polk Audio S55E z amazon.de ale jeśli upierasz się na podstawki to może Polk Audio RTiA3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skalim1 Napisano 19 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2020 A co myślicie o Klipsch RP-500 M ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaliGdynia Napisano 19 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2020 A co myślicie o Klipsch RP-500 M ?Głośnik niskotonowy 5.25” mały jak na ten salon, chyba że będziesz mieć extra subwofer czyli 2.1 set, Rel T7i może być w sam raz dla CiebieZobacz Heco Aurora 700, czy Melodika BL40 MK3 to nie są aż tak duże i drogie kolumny w stosunki do podstawek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2020 Napisałem w innym temacie że to bardzio słaby monitor do stereo. To model do kina domowego jako tył. 25m to jednak troche sporo dla monitora i Denona 800tki. Wiesz o tym? Jeśli musi być monitor pod ten wzmak to Monitor Audio Silver 100, starszyc model 2 albo Magnat Quantum 753. Tu pasuje analityczne kontrolowane brzmienie. Moim zdaniem ani Aurora ani Melodika nie przypasuja do 800tki. Dzwiek bedzie przebasowiony. Z pogłogówek trzeba szukać czegoś twardego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 20 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2020 Klipsch zagra ostro i może to nie być idealny wybór. Pomieszczenie jest duże i tak na prawdę najlepszym rozwiązaniem byłyby kolumny podłogowe ale oczywiście rozumiem sytuacje. W takim przypadku zwróć uwagę na Monitro Audio Silver 100 lub Pylon Audio Diamond Monitor jesli chciałbyś uzyskać cieplejsze brzmienie z potężniejszą podstawą basową. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skalim1 Napisano 20 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2020 (edytowany) Wybaczcie, trochę popłynąłem z tą powierzchnią, przeszacowałem.... faktycznie ma około 16m2. Wiem że jest świeży wątek o Emitach M20 ale zapytam tu - czy to dobre połączenie z tym wzmacniaczem? Edytowano 20 kwietnia 2020 przez skalim1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 20 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2020 (edytowany) Slabo bedzie z tym wzmacniaczem. Moje typy do tego wzmacniacza i powierzchni to: Polk Audio Signature S50 (mozesz zapytac o cene i cos wynegocjowac) np. https://sklep.rms.pl/polk-audio-signature-s50-s-50-kolumny-podlogowe-2szt?combination_id=14564&pozostale lub kolumny podstawkowe Polk Audio RTi A3 Edytowano 20 kwietnia 2020 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2020 No To EMIT 20 albo Silver 100. Propozycja Propozycja Rafała też jest ok. Ewentualnie S20 jako monitory. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skalim1 Napisano 21 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2020 Może i faktycznie zagospodaruje miejsce i kupię kolumny podłogowe. Pisaliście o czymś twardszym, Polk Audio Signature S50, co jeszcze byście polecili? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martindy Napisano 2 maja 2020 Udostępnij Napisano 2 maja 2020 Mam ten sam wzmacniacz i też myślę o zmianie kolumn, niestety podobnie jak kolega ograniczony jestem do kolumn podstawkowych. Obecnie mam Kef Coda 8 i zastanawiam się co może być poprawą w cenie do 2 tysięcy. Mój pokój około 20 metrów. Na mojej liście obok wspomnianych Polk Audio jest też Triangle BR03 tyle, że nie są to najbardziej popularne monitory, ale może ktoś może ocenić ich połączenie z Denonem ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 2 maja 2020 Udostępnij Napisano 2 maja 2020 BR03 są super ale z opisów wynika ,że raczej za ciepłe. @rms.pl je ma, wiedzą na pewno więcej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel09 Napisano 2 maja 2020 Udostępnij Napisano 2 maja 2020 Poczytaj https://www.stereonet.co.uk/reviews/triangle-borea-br03-bookshelf-speaker-review Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts