Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć, szukam wysokich standów pod Klipsch The Sixes (podstawa 22x28, około 8 kg). Siedzę na wysokości około 120-130 cm, więc Standy powinny mieć około 90 cm. Jedyne, jakie udało mi sę znaleźć, to Taga Harmony TSS-96G, ale górna płytka 14x14 będzie troche za mała. Ktoś zna może jakieś inne standy spelniające te kryteria?

Napisano
6 godzin temu, Q21 napisał:

Kiedyś także potrzebowałem takich standow i zleciłem stolarzowi wykonanie. Rogoz robi bardzo dobre standy ale do najtańszych nie należą. 

Z całym szacunkiem , dlatego pytałem autora wątku o budżet :) 

Ze stolarzami, o ile kogoś się w ogóle znajdzie / wiem to z relacji zawodowych/jest trochę loteria. Do zrobienia standów potrzebny jest ktoś o trochę większych umiejętnościach ,niż cięcie płyty meblowej pod kątem prostym na pile stołowej i frezowanie otworów pod zawiasy z szablonu. I tu zaczyna się pierwszy problem , a drugi to jakość położenia lakieru , lub forniru + lakier w zależności jakie wybierzemy wykończenie. @Q21 jak dobrze trafiłeś to zazdroszczę , ja jednych zamówionych standów w ogóle od gościa nie odebrałem, bo to była kpina , a drugie robione przez stolarza mam pod ProAci w sypialni i .... też jak się dokładniej przyjrzeć to widać niedoróbki i źle położony lakier na podstawie , wkurza mnie to ilekroć na nie spojrzę / zdjęcie/. A też kosztowały . Od P.Janusza Rogoza mam stolik , robiony na wymiar , metal + drewno z obłogiem z palisandru , lakier mat , fakt tani nie był ,ale też nie oscylowała cena w tych szczytowych audiofilizmu , po za tym tani , drogi, to jak wiecie pojęcie względne. Firma Rogoz to po prostu kawał dobrego rzemiosła i podobało mi się jak po trzech tygodniach zadzwoniłem , czy jest już gotowy i usłyszałem odpowiedź " będzie gotowy jak sam uznam , że lakier jest idealny , inaczej nie wyjdzie z firmy " :) Było warto czekać. Powiem , szczerze dzisiaj po moich doświadczeniach jak bym miał zamówić u stolarza / oczywiście nie chcę generalizować , bo sam znam paru świetnych rzemieślników/ to wolałbym sam coś pokombinować i porzeźbić :) 

IMG_0972.JPG

Napisano

Właśnie budżet był niewielki, ale jak się okazuje chyba nie obędzie się bez odłożenia i zamówienia... W sumie droższe, dedykowane standy będą mi przypominały, ze dołożyłem do nich z pieniędzy oszczędzonych na alkoholu w czasie kwarantanny ;) Także prawdopodobnie jutro złożę zamówienie u pana Rogoza