Piotr Lysko Napisano 24 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2020 Witam wszystkich 🙂. Proszę o poradę. Mam Nad 356 razem JBL studio 230. Ogólnie jestem zadowolony z tego zestawu, ale ostatnio zacząłem się zastanawiać nad zakupem monitorów bardziej...hmm.. muzykalnych, szczegółowych, z większą sceną. Nie wiem jeszcze jak mam to opisać ale nie chodzi mi w muzyce o łupanie i cykanie. Tylko o coś więcej. Słuchałem ostatnio mission qx 2, psb imagine XB, b&w 607, elac debut by.2. . Żadne nie zagrały lepiej niż moje jbl-e. Zastanawiam się na jaki pułap musiałbym przejść żeby rzeczywiście poczuć różnicę. Myślę że mogę wydać do 3.5k za parę . Nowe bądź używki. Tylko za czym się rozglądać?🤔 . Podzieli się ktoś opinią?🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 24 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2020 (edytowany) Witamy ponownie Piotrze! Widze, ze zaczelo wciagac fajne granie i przyszedl czas na wymiane monitorow. Ja ze swojej strony moge polecic uzywane MA Silver 2 lub ich nastepce nowe MA Silver 100, ale uprzedzam basu bedzie sporo i gory tez nie bedzie brakowac. Sa to potezne monitory i tak tez graja, maja 20cm glosnik nisko-sredniotonowy a wzmacniacz ktory masz spokojnie je wysteruje. Koledzy pewnie cos dorzuca w tym budzecie, a tutaj w Naszym dziale "Gielda" masz oferte uzywek MA Silver 2. Edytowano 24 kwietnia 2020 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 24 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2020 43 minuty temu, Piotr Lysko napisał: Mam Nad 356 razem JBL studio 230 Że zapytam, NAD mudowanym czy bez ingerencji? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Lysko Napisano 24 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2020 41 minut temu, slaw0001 napisał: Że zapytam, NAD mudowanym czy bez ingerencji? Bez ingerencji. Sklepowy🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 24 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2020 Super były te Studio 230. Też je miło wspominam. Czego Ci brakuje w dźwięku albo co nie zagrało w tych słuchanych potem ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Lysko Napisano 24 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2020 16 minut temu, Tomasz S. napisał: Super były te Studio 230. Też je miło wspominam. Czego Ci brakuje w dźwięku albo co nie zagrało w tych słuchanych potem ? Najgorsze jest to że nie wiem za bardzo jak to opisać. Może rozdzielczości, przestrzenności. Niby nie jest źle, ale zawsze może być lepiej🙂 . A w tych z odsłuchu to nie było zaskoczenia na plus, mimo że wszystkie droższe od JBL. 1 godzinę temu, lysyrafal napisał: Witamy ponownie Piotrze! Widze, ze zaczelo wciagac fajne granie i przyszedl czas na wymiane monitorow. Ja ze swojej strony moge polecic uzywane MA Silver 2 lub ich nastepce nowe MA Silver 100, ale uprzedzam basu bedzie sporo i gory tez nie bedzie brakowac. Sa to potezne monitory i tak tez graja, maja 20cm glosnik nisko-sredniotonowy a wzmacniacz ktory masz spokojnie je wysteruje. Koledzy pewnie cos dorzuca w tym budzecie, a tutaj w naszym dziale "gielda" masz oferte uzywek MA Silver 2. Dziękuję i witam🙂. Rozważę. Tylko teraz bez odsłuchu już chyba nic nie kupię 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 24 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2020 (edytowany) 17 minut temu, Piotr Lysko napisał: Tylko teraz bez odsłuchu już chyba nic nie kupię Zdrowe podejscie. 2 godziny temu, Piotr Lysko napisał: ostatnio zacząłem się zastanawiać nad zakupem monitorów bardziej...hmm.. muzykalnych, szczegółowych, z większą sceną. Monitory prawie każde jakos tam "znikały" w pomieszczeniu. Moge polecić tannoy, kef, acoustic energy.... Ale jesli naprawde szukasz przestrzeni, sceny, 3d z stereo to bedziesz musial podniesc nieco budżet i "zaatakowac" np. audio physic tempo VI. Tam to sa "hektary" przestrzeni... Edytowano 24 kwietnia 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Lysko Napisano 24 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2020 21 minut temu, Chyba Miro 84 napisał: Zdrowe podejscie. Monitory prawie każde jakos tam "znikały" w pomieszczeniu. Moge polecić tannoy, kef, acoustic energy.... Ale jesli naprawde szukasz przestrzeni, sceny, 3d z stereo to bedziesz musial podniesc nieco budżet i "zaatakowac" np. audio physic tempo VI. Tam to sa "hektary" przestrzeni... Tych kolumn nie znam. Muszę sprawdzić. Dzięki🙂👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 24 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2020 (edytowany) 18 minut temu, Piotr Lysko napisał: Tych kolumn nie znam. Moze trafisz w dobrej cenie używane Edytowano 24 kwietnia 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 24 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2020 Każdy ma swoje ucho więc nie do końca wiadomo co Ci podejdzie. Z rzeczy, które słyszałem ostatnio i zrobiło na mnie bardzo dobre wrażenie to Triangle Esprit Comete EZ. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Lysko Napisano 24 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2020 33 minuty temu, Chyba Miro 84 napisał: Moze trafisz w dobrej cenie używane Oj nie. Tylko podstawki. Za mały pokój ( 20m2) 17 minut temu, Tomasz S. napisał: Każdy ma swoje ucho więc nie do końca wiadomo co Ci podejdzie. Z rzeczy, które słyszałem ostatnio i zrobiło na mnie bardzo dobre wrażenie to Triangle Esprit Comete EZ. Wpisuję na listę 👍🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 24 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2020 38 minut temu, Piotr Lysko napisał: Oj nie. Tylko podstawki. Za mały pokój ( 20m2) Mozesz spróbować moze sie wpasuja... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 24 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2020 2 minuty temu, Piotr Lysko napisał: Bez ingerencji. Sklepowy🙂 Proponuję rozważyć modyfikację. Koszta zaledwie 500 zł a efekty takie jak oczekujesz po zamianie kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Lysko Napisano 25 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2020 10 godzin temu, slaw0001 napisał: Proponuję rozważyć modyfikację. Koszta zaledwie 500 zł a efekty takie jak oczekujesz po zamianie kolumn. Wiesz to z własnego doświadczenia? Czytałem o tym ale jakoś nie mogę się przekonać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 25 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2020 Z własnego. Zmudyfikowałem go blisko rok temu gdy był jeszcze ze na gwarancji. Denerwowała mnie jego pewna jazgotliwość i taki bułowaty, zlewający sie bas. Zdecydowanie udało się to poprawic. To już jest inny wzmacnicz. Miałe go później okszje porównać do creek 50 i 100. Dopiero ten drugi mogłby stanowić alternatywę. Żadna wymiana kabli, podkładek itp. nie dała tyle co ta mudyfikacja. Gra to u mnie z kompaktowymi kolumnami sa saxo 40. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Pawlik Napisano 25 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2020 17 godzin temu, Piotr Lysko napisał: .....Mam Nad 356 .... ostatnio zacząłem się zastanawiać nad zakupem monitorów bardziej...hmm.. muzykalnych, szczegółowych, z większą sceną. Nie wiem jeszcze jak mam to opisać ale nie chodzi mi w muzyce o łupanie i cykanie. Ja aktualnie testuję Wharfedale Linton z tym samym wzmacniaczem. To duże kolumny podstawkowe, grające właśnie tak jak opisujesz, bardzo muzykalnie, szczegółowo, z dobrą stereofonią. Na pewno nie łupią i nie cykaja :) Jeszcze nie podjąłem decyzji ale jest spora szansa że zostaną. Tyle, że u mnie konkurują z podłogówkami a nie z monitorami (mam metraż ok.30m). Nie mam więc porównania tymi JBL które teraz masz. Tak czy inaczej polecam posłuchać. pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Lysko Napisano 25 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2020 36 minut temu, Paweł Pawlik napisał: Ja aktualnie testuję Wharfedale Linton z tym samym wzmacniaczem. To duże kolumny podstawkowe, grające właśnie tak jak opisujesz, bardzo muzykalnie, szczegółowo, z dobrą stereofonią. Na pewno nie łupią i nie cykaja Jeszcze nie podjąłem decyzji ale jest spora szansa że zostaną. Tyle, że u mnie konkurują z podłogówkami a nie z monitorami (mam metraż ok.30m). Nie mam więc porównania tymi JBL które teraz masz. Tak czy inaczej polecam posłuchać. pozdrawiam Oglądałem je ostatnio w necie . Ale mi wymiarowo bardziej pasowałby model denton 80. Ładne są. Pytanie jak grają. Zastanawiam się też nad kef q 350. Podobno mają fajną przestrzeń. Muszę gdzieś odsłuchać. 1 godzinę temu, slaw0001 napisał: Z własnego. Zmudyfikowałem go blisko rok temu gdy był jeszcze ze na gwarancji. Denerwowała mnie jego pewna jazgotliwość i taki bułowaty, zlewający sie bas. Zdecydowanie udało się to poprawic. To już jest inny wzmacnicz. Miałe go później okszje porównać do creek 50 i 100. Dopiero ten drugi mogłby stanowić alternatywę. Żadna wymiana kabli, podkładek itp. nie dała tyle co ta mudyfikacja. Gra to u mnie z kompaktowymi kolumnami sa saxo 40. A ten pan gdzie mieszka? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 25 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2020 4 minuty temu, Piotr Lysko napisał: ten pan gdzie mieszka? Okolice Polkowic Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Lysko Napisano 25 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2020 4 minuty temu, slaw0001 napisał: Okolice Polkowic Mam 3 godziny drogi. Może kiedyś się zdecyduję. Zobaczę. Dzięki za opinię 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 25 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2020 Można to kurierem też załatwic. Swoje usługi prezentuje na alle... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 25 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2020 23 godziny temu, Piotr Lysko napisał: Słuchałem ostatnio mission qx 2, psb imagine XB, b&w 607, elac debut by.2. . Z czym sluchales tych kolumn z Nad czy jeszcze z Yamaha? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Lysko Napisano 25 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2020 31 minut temu, lysyrafal napisał: Z czym sluchales tych kolumn z Nad czy jeszcze z Yamaha? Z Nad-em 356. W top hi fi w Kato. 2 minuty temu, Piotr Lysko napisał: Z Nad-em 356. W top hi fi w Kato. Zastanawiam się teraz nad kef q350, dynaudio emit 20, tannoy xt6. S4home ma je w ofercie chyba w niedługim czasie tam uderzę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 25 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2020 Dobry kierunek i MA Silver 100 tez ma w ofercie takze mozesz przesluchac rozne marki w jednym miejscu. Teraz moze byc problem z odsluchem chociaz zapytac mozna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts