Robert Odrowąż Napisano 23 maja 2020 Udostępnij Napisano 23 maja 2020 Witajcie mam pytanko czym najlepiej podłączyć samo audio z komputera do amplitunera . Kabel Optyczny czy HDMI będe potrzebował 7,5 m kabla Amplituner denon avr-x1600h karta graficzna rtx 2070 lub optyczny na płycie głównej Ponoć optyczny ma mniejszą przepustowość Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STELVIO Napisano 23 maja 2020 Udostępnij Napisano 23 maja 2020 Hdmi. Bez dwóch zdań. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 23 maja 2020 Udostępnij Napisano 23 maja 2020 Nie ponoć tylko przez optyka pójdzie dd, dts i tyle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yahoo111 Napisano 23 maja 2020 Udostępnij Napisano 23 maja 2020 To prawda, że kabel optyczny ma mniejszą przepustowość. Ale ma też niebagatelną zaletę. Jest jednokierunkowy. Masz Windows? To podłączanie się z amplitunerem przez HDMI jest proszeniem się o kłopoty. Jeśli podłączasz się przez jedno HDMI do telewizora, a przez drugie do amplitunera, to ten przekaże przez HDMI EDID telewizora i komputer będzie próbował wysyłać obraz albo na amplituner, albo na telewizor. W dodatku, musisz mieć włączony amplituner przed włączeniem komputera, albo Windows nie rozpozna urządzenia dźwiękowego. Jeśli przesyłasz dźwięk maksymalnie 5.1, to rozważ, czy nie lepiej połączyć się kablem optycznym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pastol Napisano 23 maja 2020 Udostępnij Napisano 23 maja 2020 Kolega wyzej ma zdecydowanie racje. Borykalem sie z tym kilka lat, ale sie dalo. Troche klikania, resetowania kompa za kazdym razem. Chyba, ze Twoj TV ma eArc to juz po problemie, poniewaz wystarczy PC przez HDMI do TV, i z TV przez eArc do eArc do ampli. Ja tak zrobilem i mam kabel mniej i wygode. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts