Jakub Niedzielski Napisano 1 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2020 Witam, Stoję przed zakupem amplitunera. Moj budżet to około 1500zł. I teraz moje pytanie: Nowy Pioneer VSX-534 Czy stara Yamaha RX-A810 Kompletnie się na tym nie znam, wydaje się że Yamaha to parę klas wyżej sprzęt, ale czy aby na pewno ten most nie zostaje zacierany przez nowsze technologie ? Czy biorąc Yamaha odczuję znacznie lepsze Audio? czy lepiej nie ryzykować starego sprzętu który będzie mógł zaraz paść? Dzięki! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 1 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2020 Z czym ma grać ten amplituner? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Niedzielski Napisano 1 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 1 czerwca 2020 Początkowo tylko Stereo, rozbudowywane później do 3.1 i moze 5.1 Budżet na stereo póki co podobny jak na ampli. Jak nie znajde nic fajnego używane to wjadę w ELAC DEBUT 2.0 B5.2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 1 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2020 (edytowany) Pioneera niestety nie słyszałem, słyszałem natomiast najnowsze wcielenie tej Yamahy, czyli wersję 880. Tyłka nie urywa chociaż to już seria avantage. Pytanie tylko jak wypadnie ten starszy model w porównaniu z nowym Pioneerem z niższej półki. No i kolejne pytanie - jak długo chcesz grać na tych 2 kolumnach, bo często okazuje się, że do rozbudowy konfiguracji nigdy nie dochodzi 🙂. Edytowano 1 czerwca 2020 przez seba3002 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Niedzielski Napisano 1 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 1 czerwca 2020 Central dojdzie na pewno. Reszta zalezy Czy takie kable będą ok?https://sklep.rms.pl/melodika-mdsc2520-kabel-glosnikowy-ofc-4n-2x2-5mm2-o-dlugosci-2m-2sz Nie wiedziałem, że samo okablowanie to taki koszt... Coś tańszego by się sprawdziło, czy nie warto ryzykować? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 1 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2020 Ale co Ty chcesz łączyć tymi kablami? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Niedzielski Napisano 1 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 1 czerwca 2020 ?? Ampli z glośnikami, albo mam mocne braki albo nie zrozumiałem pytania Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 2 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 2 czerwca 2020 Ale ta melodika to nie jest kabel głośnikowy. To jest interkonekt, służący np do połączenia źródła dźwięku ze wzmacniaczem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 2 czerwca 2020 nie ma czegoś takiego jak 3.1 to mit sprzedażowy. Albo rozbudowujesz do 5.1 czasem albo idż w stereo. Jakiej wielkości masz pomieszczenie? Że myślisz o tych B5? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad Kulwicki Napisano 2 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 2 czerwca 2020 (edytowany) 1 godzinę temu, seba3002 napisał: Ale ta melodika to nie jest kabel głośnikowy. To jest interkonekt, służący np do połączenia źródła dźwięku ze wzmacniaczem. Interkonekt to wyskoczył na stronie o błędzie 404 - jest jakiś babol w URLu pewnie. Link miał być do tych kabli:https://m.sklep.rms.pl/melodika-mdsc2520-kabel-glosnikowy-ofc-4n-2x2-5mm2-o-dlugosci-2m-2szt @Jakub Niedzielski Konfekcjonowane kable są sporo droższe, jak chcesz przyoszczędzić, to kup na metry i podłącz do zacisków gołe kable - będzie działać równie dobrze, po prostu mniejsza wygoda w odpinaniu/podpinaniu. Edytowano 2 czerwca 2020 przez Konrad Kulwicki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Niedzielski Napisano 2 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 czerwca 2020 Pokój jest dość nietypowy bo otwarty, ale odsłuch ma być dobry na odcinku 2.5mx4.5m. Tam co jest na niebiesko jedynka zaznaczona będzie ekran. Myślałem tez o klipsch r-51m, osobiście ich jeszcze nie słyszałem, ale po opiniach będą dla mnie za 'piskliwe'. 3.1 vs 2.0 to mit? Dzięki środkowemu filmy nie zyskają? Tak czy siak, 5.1 jest w planie, tylko nie na raz ze względu na budżet @Konrad Kulwicki Dzięki, tak zrobię. Myślałem, że to będzie większa zamota, ale powinienem sobie poradzić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 2 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 2 czerwca 2020 Kup jakieś pioneera lx od 56 do 59, 76-79. A 3.1 jak najbardziej możesz zrobić, też fajnie gra. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Niedzielski Napisano 2 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 czerwca 2020 (edytowany) Czy KEF Q350 będą znacznie lepszym wyborem od ELAC DEBUT 2.0 B5.2 ? I ostatnia opcja która rozważam to : Q ACOUSTICS QA 3020i Edytowano 2 czerwca 2020 przez Jakub Niedzielski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2020 Moim zdaniem powinieneś mieć większe monitory i klipsch 51 i elac B5 to małe kolumny. Q350 będzie nieco lepiej. Ale może b6.2 albo monitor audio silver 100? I szczerze jeśli wybierzesz mniejsze monitory to zakup wyższego lepiej brzmiącego amplitunera wniesie tu za mało poprawy. Pomyśl o dwóch małych subach w zamian za to. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Niedzielski Napisano 4 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 czerwca 2020 Zostało zamówione: Q ACOUSTICS QA 3020i Denon AVR-X1500H Kolejnym celem będzie poprawa akustyki/Zakrycie okien poprzez zawieszenie zasłony akustycznej na prawej ścianie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts