Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam. 

Pojawił się u mnie pomysł wymiany CD Denona i BD Sony na jedno urzadzenie - BD1060. Podlaczyłbym to do Yamahy AS 701 po analogu. Blu ray Yamahy kosztuje ok 2400zl i z tego co widać to chyba konkretny sprzęt na dobrej kości  DAC BB 1795. Jak ten blu ray spisuje sie w odczycie płyt CD i BD wykorzystując własnie wyjscie analogowe?

Przyznam, że poza kolekcją CD mam sporo koncertów na BD i DVD. W tej chwili BD odczytuje na Sonówce i sygnał wypuszczam po coaxialu do wzmacniacza. BD Yamahy podłaczyłbym analogowo, wykorzystując jej DAC.

https://audioklan.pl/yamaha/produkt/yamaha-bd-a1060.html

Edytowano przez Whiplash
Napisano

To bardzo dobre urządzenie, sprawdzi się w roki tak odtwarzacza Blu-Ray, jak i dobrego odtwarzacza CD. Wbudowany przetwornik jest wysokiej klasy, jakość dźwięku na wyjściach analogowych jest naprawdę dobry.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy oraz indywidualne wyceny. Właśnie wjeżdża do nas nowa dostawa BD-A1060.

Napisano (edytowany)

Tylko, że z tego co czytam w materiałach yamahy nie ma ona wbudowanego Youtube'a a w moim przypadku jest to konieczność - TV mam na tyle stary, że YT usunięto. Dziwne to i szkoda bo poprzednik miał serwisy sieciowe w sobie a obecny już nie. Czyli temat uważam za zamkniety..

Edytowano przez Whiplash
Napisano

Niestety ale YouTube nie jest najlepszym rozwiązaniem do słuchania muzyki. Do odtwarzania muzyki z YT wystarczy tak na prawdę moduł bluetooth. Jeśli zależy Ci na jakości dźwięku to Yamaha na pewno w tej kwestii ma sporo do powiedzenia. 

Napisano
5 godzin temu, S4Home napisał:

To urządzenie raczej do dobrego odsłuchu. Muzycznego. Dlatego nie ma takiego serwisu jak YT. Bo to oni do stereo ani do multikanałowego.

Pomyśl może o Pioneerze? Albo Panasonicu?

4 godziny temu, Q21 napisał:

Niestety ale YouTube nie jest najlepszym rozwiązaniem do słuchania muzyki. Do odtwarzania muzyki z YT wystarczy tak na prawdę moduł bluetooth. Jeśli zależy Ci na jakości dźwięku to Yamaha na pewno w tej kwestii ma sporo do powiedzenia. 

Ale ja nie słucham muzyki z YT tylko oglądam koncerty, które coraz czesciej udostepniaja artysci na swoich kanałach. W telewizorze nie mam YT, mam go w Blu Ray Sony, jesli go sprzedam i kupie Yamahe bez YT to pozbawie się możliwości oglądania czegokolwiek. 

Tak jak mowiłem na poczatku, chciałem yamahe ze wzgledu na to, że w jednej skrzynce miałbym dobre CD, BD i DVD + youtube. Jezeli YT w yamaszce nie ma to zakup dla mnie na chwile obecna odpada, bo coraz cześciej z tego YT się korzysta. Wykonawcy przestali wydawać swoje koncerty na BD a zaczeli umieszczac je na YT.

Napisano
22 godziny temu, Daniel09 napisał:

Przepraszam że się wtrącam w temat @Whiplash ale jeżeli można dopytać Branży odnośnie różnic w jakości  dzwięku na analogu między CD700  , a BD-A1060  . Który model ,, wygrywa ,, . Jeszcze jedno czy BD-S681 bardzo odstaje od A 1060 ? 

CDS 700 nie pamiętam względem 1060. Ale 681 gra gorzej od obu.

18 godzin temu, Whiplash napisał:

Ale ja nie słucham muzyki z YT tylko oglądam koncerty, które coraz czesciej udostepniaja artysci na swoich kanałach. W telewizorze nie mam YT, mam go w Blu Ray Sony, jesli go sprzedam i kupie Yamahe bez YT to pozbawie się możliwości oglądania czegokolwiek. 

Tak jak mowiłem na poczatku, chciałem yamahe ze wzgledu na to, że w jednej skrzynce miałbym dobre CD, BD i DVD + youtube. Jezeli YT w yamaszce nie ma to zakup dla mnie na chwile obecna odpada, bo coraz cześciej z tego YT się korzysta. Wykonawcy przestali wydawać swoje koncerty na BD a zaczeli umieszczac je na YT.

Ferguson Fbox ATV, Nvidia shield, takich odtwarzaczy jest pewnie jeszcze mase innych.

Nawet to podłączone pod amplituner z tyłu. nic nikt nie będzie widział: https://www.x-kom.pl/p/364244-odtwarzacz-multimedialny-google-chromecast-ultra-4k-black.html