Gość Napisano 6 listopada 2020 Udostępnij Napisano 6 listopada 2020 (edytowany) Tak myślę żeby przetestować serwer DLNA oczywiście na ile dzieciaki mi pozwolą, teraz zdalne nauczanie nie mogę głośniej słuchać muzyki ☹️ Czyli mogę liczyć że Tidal, Spotify na nim pójdzie? Edytowano 6 listopada 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 6 listopada 2020 Udostępnij Napisano 6 listopada 2020 Z serwera DLNA są pliki lokalne na nim. Takim serwer można postawić z zawartości komputera z nowymi Windows z użyciem Windows Media Playera. Z serwisów streamingowych Mconnect obsługuje Tidal i Qobuz i to tylko chyba w płatnych wersjach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 listopada 2020 Udostępnij Napisano 6 listopada 2020 Czyli coś jak Chromecast podobne działanie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 6 listopada 2020 Udostępnij Napisano 6 listopada 2020 Bardziej jak reszta stremerów sieciowych. Chromecast działa z różnymi programami która mają opcje przekierowania odtwarzania, a w tym programami serwisów streamingowych. Tu używasz programu do sterowania urządzenia i masz tylko takie opcja jakie daje ten program sterujący którym tu jest np. Mconnect. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 listopada 2020 Udostępnij Napisano 6 listopada 2020 To teraz jak działa serwer DLNA mianowicie przechowuje on treści multimedialne i wykorzystuje je bezprzewodowo w sieci. Jeżeli go aktywujemy serwer umożliwia wygodne przeglądanie całej kolekcji multimediów z wielu urządzeń. Możemy potem sobie przesyłać udostępniać różne pliki według własnych upodobań. Dobrze rozumuje? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 6 listopada 2020 Udostępnij Napisano 6 listopada 2020 Generalnie jeśli masz w sieci lokalnej pliki multimedialne na serwerze DLNA możesz je używać na urządzeniach które potrafią mieć do nich dostęp. Nie musisz podpinać pendraiwów do portu USB z plikami tylko np. taki BD moze je odtwarzać po sieci lokalnej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 listopada 2020 Udostępnij Napisano 6 listopada 2020 Coś na zasadzie chmury do której wrzucę sobie muzykę, zdjęcia poprostu wygodniej i bez zbędnego szukania nośników pamieci. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 6 listopada 2020 Udostępnij Napisano 6 listopada 2020 Mam model wyżej BDP 4500 i z netowych funkcji korzystałem póki co z Yotube i Netflixa. Ale generalnie widzę tego Sony w otoczeniu sieciowym, lecz nigdy nie przyszło mi do głowy by użyć go jako streamer przez DLNA. Z ciekawości jutro sprawdzę sobie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morszczuk74 Napisano 10 listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 listopada 2020 Czy można ze smartfona przez chromecast przesyłac na niego tidal i czy da radę napedzic emit 20 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 Dla Chromecasta najlepiej dopasowanym środowiskiem jest Android. Bez problemu można na niego przenosić strumienie z programów pod różnymi systemami operacyjnymi o ile te posiadają taką funkcję. Dlatego nie powinno być problemu z tym. Połączenie Chromecasta z tym wzmacniaczem również nie powinno stwarzać jakichkolwiek problemów, bez względu na jego rodzaj. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 To ja włożę kij w mrowisko. Czy w tym budżecie jest coś lepszego niż Q5 pro? Może jakiś inny smsl, albo topping, fx audio? Może coś z jeszcze lepszym stosunkiem jakości, możliwości do ceny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 O której cenie mówisz ? 370 PLN , czy 600 PLN ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 No tej niższej, wiadomo. Domyślam się, że pole manewru pewnie jest prawie żadne i w takiej kwocie bić się o 50zł chyba mija się z celem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 Dodam jeszcze, że priorytetem jest DAC na pokładzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 (edytowany) Czytając opinie w Internecie też go chwalą. Czy są lepsze od Q5? https://a.aliexpress.com/_BSl3wW Jeszcze FX Audio D802C PRO https://a.aliexpress.com/_BUlFLY Edytowano 11 listopada 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 Jaki Holender napędza nim nawet B&W 685s2 i sobie chwali. 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 Patrząc po filmikach z YT te małe wzmacniacze są podpinane pod różnej wielkości kolumny. Stosunek ceny do funkcjonalności i oferowanego dźwięku jest na bardzo przyzwoitym poziomie 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 (edytowany) Fx-audio D802C ma z tego co wiem dość złagodzona górę i wskazane jest do niego użyć kolumn o dość wyeksponowanym zakresem górnego skraju pasma. Do niego trzeba jeszcze kupić zasilacz. Alientek D8 jest lepiej wyposażony od Q5pro. Jest wyposażony w zasilacz 28V a nie 32V co dało by pełną moc o mocy 120W co nie pozwoli z pewnością na osiągnięcie deklarowanej mocy 80W na kanał. Raczej podobną do Q5pro. Oba te wzmacniacze mają analogowe impulsowe końcówki mocy. Edytowano 11 listopada 2020 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 Przed chwilą, MobyDick napisał: Oba te wzmacniacze mają analogowe impulsowe końcówki mocy. Obaj wyglądają bardzo podobnie kto od kogo ściągał design? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 Już wiele razy pisałem o tym że Alientek D8 tylko wygląda podobnie z zewnątrz. W środku to zupełnie inny wzmacniacz. Używają chyba po prostu tej samej obudowy. Płyta tylna D8 wygląda chyba tak jak w starym Q5, a otwór na przycisk w Q5 wykorzystano na gniazdo duży jack dla słuchawek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 (edytowany) Uważam że w cenie do 400 zł za tyle można kupić każdy z nich nic lepszego nowego się nie dostanie. Śmiało mogą konkurować z nowymi droższymi od siebie konstrukcjami do jakiej kwoty nie będę polemizował 😉 Wybrałem Q5 mi pasuje, ktoś inny weźmie FX AUDIO też będzie zadowolony poprostu. Edytowano 11 listopada 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javman Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 Czy ktoś z was wie może, czy można gdzieś w Polsce kupić Q5pro? Na ali express są oferty po ok 520zl, ale chyba cena nie zawiera cła. Sa tez oferty na allegro ale po 650zl i czas oczekiwania na paczke do 90 dni. Czyli pewnie ktos zamawia na ali i potem opycha w pl? Ewenatualnie czy ktoś z Krakowa tu jest i mógłby na odsłuch użyczyć? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 Na Ali jest taniej z początkiem grudnia przyślą 😉 https://a.aliexpress.com/_BSKHy8 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javman Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 hm, ale to cena bez cla zapewne, ale zaryzykuję chyba, zwlaszcza że revolut zwraca jeszcze dodatkowe 6% na zakupach w aliexpress Pytanie mam tylko dlaczego mi tej oferty nie wyszukało? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 To się dość często zdarza na aliexpress że dobre oferty nie pokazują się z wyszukiwarki. Często trzeba poszukać przeglądając podobne oferty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts