gomis Napisano 6 czerwca 2020 Napisano 6 czerwca 2020 (edytowany) Cześć, Chciałbym zrobić prezent swoim rodzicom i kupić im zestaw kina domowego do salonu. Zakładam, że głównym jego zastosowaniem będzie oglądanie filmów (głównie dekoder, czasami Netflix z Chromecasta). Do tej pory nie mieli nic do odtwarzania muzyki, ale możliwe że będą też za jego pomocą jej słuchali. Jeżeli tak to będzie to w 90% Rocka. Pokój ma kształt prostokąta, o powierzchni około 25 mkw.. Dodatkowym kryterium będzie kolor głośników - ze względu na wystrój najlepiej sprawdziły by się brązowe. Na zestaw chciałbym przeznaczyć maksymalnie 5000zł. Po wstępnym researchu wybrałem amplituner i będzie to najprawdopodobniej Yamaha 685. Nie mam jednak pojęcia jakie wybrać kolumny i subwoofer. Czy mógłbym was prosić o pomoc? W załączniku przesyłam schemat pokoju. Edytowano 6 czerwca 2020 przez gomis Dodanie informacji Odpisz, cytując
Kubad Napisano 6 czerwca 2020 Napisano 6 czerwca 2020 Sam amplituner zjada połowę budżetu możesz mieć problem ze znalezieniem za 2,5 kompletu kolumn i suba. Niedrogi set możesz zrobić na indiana line nota 550x,740x,240x. Odpisz, cytując
gomis Napisano 6 czerwca 2020 Autor Napisano 6 czerwca 2020 Nie upieram się przy niej, jeżeli warto kupić coś tańszego a w zamian lepsze głośniki, to też jest to dobre rozwiązanie Odpisz, cytując
Q21 Napisano 6 czerwca 2020 Napisano 6 czerwca 2020 W podanym budżecie proponuję zestaw Yamaha RX-V485 z Polk Audio T531, ewentualnie możemy zastąpić kolumny na Pylon Audio Pearl 25 Set oraz całość wspomóc mocnym, energicznym subwooferem Klipsch R-12SW. Zapraszam na odsłuchy oraz oczywiście indywidualne wyceny. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 8 czerwca 2020 Napisano 8 czerwca 2020 W tej cenie standardowy wybór: Yamaha 685 + Taga 606V3, Polk T531, Quadral 6500 LE + Magnat Sub 302A. Takich samych tematów jest od groma. Jeśli u Ciebie ustawienie jest sztandarowe, nie masz z nim problemu to nie ma za bardzo o czym więcej tutaj rozmawiać. Przepraszam od razu autora wątku bo brzmi to strasznie, nie chcą pomóc czy co? Ale uwierz że takie tematy o kino do 5k są 2-3 w tygodniu. Oczywiscie chętnie wycenie i odpowiem na pytania Odpisz, cytując
Recommended Posts