Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Cześć,

Chciałbym zrobić prezent swoim rodzicom i kupić im zestaw kina domowego do salonu. Zakładam, że głównym jego zastosowaniem będzie oglądanie filmów (głównie dekoder, czasami Netflix z Chromecasta). Do tej pory nie mieli nic do odtwarzania muzyki, ale możliwe że będą też za jego pomocą jej słuchali. Jeżeli tak to będzie to w 90% Rocka. Pokój ma kształt prostokąta, o powierzchni około 25 mkw.. Dodatkowym kryterium będzie kolor głośników - ze względu na wystrój najlepiej sprawdziły by się brązowe. Na zestaw chciałbym przeznaczyć maksymalnie 5000zł. Po wstępnym researchu wybrałem amplituner i będzie to najprawdopodobniej Yamaha 685. Nie mam jednak pojęcia jakie wybrać kolumny i subwoofer. Czy mógłbym was prosić o pomoc?

W załączniku przesyłam schemat pokoju.

Salon.png

Edytowano przez gomis
Dodanie informacji
Napisano

W tej cenie standardowy wybór:

Yamaha 685 + Taga 606V3, Polk T531, Quadral 6500 LE + Magnat Sub 302A.

Takich samych tematów jest od groma.

Jeśli u Ciebie ustawienie jest sztandarowe, nie masz z nim problemu to nie ma za bardzo o czym więcej tutaj rozmawiać.

Przepraszam od razu autora wątku bo brzmi to strasznie, nie chcą pomóc czy co? Ale uwierz że takie tematy o kino do 5k są 2-3 w tygodniu. 

:)

Oczywiscie chętnie wycenie i odpowiem na pytania