Michał Bielecki Napisano 13 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2020 Witam. Miałem amplituner HK 3490 oraz CD HD980. Sprzedałem ten zestaw. Na razie wziąłem od córki z pokoju Denon Ceol N9 i go używam. Dodam że mam kolumny podłogowe Dali Ikon6 Mk2. Ale przyszłościowo być może je zmienię, na razie na nich szarpę. Chcę kupić jakiś zestaw lub all-in-one. Czy ktoś słuchał, coś wie na temat Advance lub Nada. Czytałem to co jest w necie (w Polsce i zagranicą) i oba mają dobre opinie. Co zagra lepiej. Nie za bardzo mam możliwość odsłuchów. Pozdrawiam Michał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 14 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2020 Jeśli szukasz naprawdę dobre all-in-one, szczególnie że masz dobre, ale wymagające kolumny, wybór Advance Paris MyConnect 150 będzie prawdopodobnie najlepszą opcją pod względem jakości dźwięku. To bardzo porządny wzmacniacz, producent zwrócił ogromną uwagę właśnie na jakość. W bezpośrednim porównaniu z NAD pod względem jakości dźwięku moim zdaniem francuskie urządzenie będzie wyraźnie lepsze. Z mojej strony do listy dołożyłbym bardzo dobry system Naim Atom HDMI. Ewentualnie chyba najlepszy all-in-one na rynku Moon Ace. Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz oczywiście indywidualne wyceny. Mamy wszystkie powyższe urządzenia w naszym salonie, wszystko możesz w komfortowych warunkach posłuchać i porównać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 14 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2020 Wydając tyle kasy warto by było przesłuchać to co chce się kupić oprócz samego dźwięku zwróć uwagę na aplikację sterująca danym urządzeniem. Advance nie słuchałem ale między m10 a naim odniosłem podobne wrażenie jak Felix, zatem są plusy i minusy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Bielecki Napisano 14 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 czerwca 2020 Dzięki za przydatne informacje. Prawdopodobnie zostanę przy wyborze albo NAIM Atol lub Advance MyConnect 150. Muszę poszukać gdzie najbliżej mogę ich posłuchać i dopiero się zdecyduję co wybrać. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 14 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2020 Oczywiście że trzeba posłuchać i przetestować aplikacje, dlatego serdecznie zapraszam do na na prezentacje, mamy wszystkie urządzenia fizycznie dostępne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2020 Witaj, Nie będzie lepsze. Niestety musimy tak mówić bo NADa M10 nie możemy ani my ani koledzy mieć w ofercie. Ale to lepsze urządzenie od Myconnect 150. Tutaj jako dobrą alternatywę podał bym Naim Atom. On będzie dobrze pasował pod Ikon 6 MKII. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts