Atlas1304 Napisano 18 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 18 czerwca 2020 Cześć. Może ktoś kto ma nad c368 opisać choć trochę brzmienie tego wzmacniacza?wiem że najlepiej jak sam posłucham ale może choć trochę się dowiem jak on brzmi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 19 czerwca 2020 Witaj, Opisów na necie i testów masz całą masę. https://audio.com.pl/testy/stereo/wzmacniacze-stereo/2790-nad-c368 https://www.stereolife.pl/archiwum/testy/wzmacniacze-i-amplitunery/3346-nad-c368 https://www.avtest.pl/wzmacniacze/item/657-nad-c368 Co więcej chcesz o nim wiedzieć. Także na forach raczej temat o tym wzmacniaczu jest wyczerpany. Trzeba poszukać. Jakie masz do tego kolumny? Słuchałeś jakieś Nada? Jakie brzmienie lubisz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 19 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 19 czerwca 2020 Cześć, Zgadza się, opisów na jego temat jest mnóstwo. Ciężko tutaj cokolwiek jeszcze dodać. Myślę, że łatwiej byłoby gdybyś napisał do jakich kolumn poszukujesz wzmacniacza i jakie masz oczekiwania co do niego? Istotne jest również pomieszczenie, jego metraż oraz preferencje brzmieniowe...? Pozdrawiam, Q21.r Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doman911 Napisano 25 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2022 Dnia 19.06.2020 o 10:17, Q21 napisał: Cześć, Zgadza się, opisów na jego temat jest mnóstwo. Ciężko tutaj cokolwiek jeszcze dodać. Myślę, że łatwiej byłoby gdybyś napisał do jakich kolumn poszukujesz wzmacniacza i jakie masz oczekiwania co do niego? Istotne jest również pomieszczenie, jego metraż oraz preferencje brzmieniowe...? Pozdrawiam, Q21. Cześć. Też biorę pod uwagę ten wzmacniacz. Pomieszczenie ma ok 25m2. Głośniki to JBL LX2005. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 25 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2022 Bardzo neutralny wzmacniacz, równo brzmiący z niezłym zapasem mocy. Ponieważ jest taki równy i bezpieczny, brakuje mu trochę charakteru. Charakter brzmienia będą kształtowały tutaj kolumny oraz drobne korekty za pomocą np. okablowania. W swoim budżecie wzmacniacz ten ma kilku konkurentów o bardziej określonym typie brzmienia np. Audiolab 6000, Cambridge CXA61/81, Atoll IN50/IN80 lub Cyrus One. Wszystko zależy od tego jakie brzmienie lubisz i co chcesz uzyskać. JBL dynamiki nie brakuje więc może warto pomyśleć o łagodniej i cieplej grającym Audiolabie ale jeśli lubisz mocne granie, Cambridge potrafi dać koncertowe doznania z dynamicznymi kolumnami. Na taki metraż mocy wystarczy każdemu wzmacniaczowi z wyżej wymienionych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doman911 Napisano 25 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2022 (edytowany) Dnia 19.06.2020 o 10:17, Q21 napisał: Cześć, Zgadza się, opisów na jego temat jest mnóstwo. Ciężko tutaj cokolwiek jeszcze dodać. Myślę, że łatwiej byłoby gdybyś napisał do jakich kolumn poszukujesz wzmacniacza i jakie masz oczekiwania co do niego? Istotne jest również pomieszczenie, jego metraż oraz preferencje brzmieniowe...? Pozdrawiam, Q21. Cześć. Też biorę pod uwagę ten wzmacniacz. Pomieszczenie ma ok 25m2. Głośniki to JBL LX2005. No to mam dylemat między Cambridge a Audiolab 😁 Głównie słucham Hiphopu i elektroniki. Edytowano 25 czerwca 2022 przez doman911 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 26 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2022 Dnia 25.06.2022 o 12:41, doman911 napisał: Cześć. Też biorę pod uwagę ten wzmacniacz. Pomieszczenie ma ok 25m2. Głośniki to JBL LX2005. No to mam dylemat między Cambridge a Audiolab 😁 Głównie słucham Hiphopu i elektroniki. Cześć Może dasz się zaprosić do jednego z naszych salonów Tophifi abyś mógł posłuchać Nada C368 z Twoim JBL-ami? Skąd jesteś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 27 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2022 Zapraszam na odsłuch w naszym salonie. Jeśli nie masz takiej możliwości to możemy wypożyczyć Ci Cambridge i Audiolaba. Sam ocenisz brzmienie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LML Napisano 27 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2022 Dnia 18.06.2020 o 22:14, Atlas1304 napisał: Cześć. Może ktoś kto ma nad c368 opisać choć trochę brzmienie tego wzmacniacza?wiem że najlepiej jak sam posłucham ale może choć trochę się dowiem jak on brzmi. Co dokładnie chcesz wiedzieć? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doman911 Napisano 28 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2022 17 godzin temu, Q21 napisał: Zapraszam na odsłuch w naszym salonie. Jeśli nie masz takiej możliwości to możemy wypożyczyć Ci Cambridge i Audiolaba. Sam ocenisz brzmienie Na jakiej zasadzie to wygląda ? Od razu zaznaczam, że nie mam kasy, żeby je oba na raz wziąć do siebie, jeśli jest to w formie kaucji o równowartości obu sprzętów 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 28 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2022 9 godzin temu, doman911 napisał: Na jakiej zasadzie to wygląda ? Od razu zaznaczam, że nie mam kasy, żeby je oba na raz wziąć do siebie, jeśli jest to w formie kaucji o równowartości obu sprzętów 😁 Tak to niestety działa, ustalamy cenę zakupową i wypożyczamy sprzęt do odsłuchu. Można oczywiście wypożyczyć najpierw jeden, a później drugi ale wiadomo, że nie zapamiętamy idealnie tego pierwszego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2022 Dnia 28.06.2022 o 06:52, doman911 napisał: Na jakiej zasadzie to wygląda ? Od razu zaznaczam, że nie mam kasy, żeby je oba na raz wziąć do siebie, jeśli jest to w formie kaucji o równowartości obu sprzętów 😁 To poszukaj jakiegoś salonu w pobliżu miejsca zamieszkania i wtedy odsłuchaj takich modeli, bo rzeczywiście będzie to najlepsze z możliwych rozwiązanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts