Cielik Napisano 19 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 19 czerwca 2020 Witam szanowne forum, Zwracam się o pomoc w doborze odpowiedniego wzmacniacza do kolumn Wharfedale 11.1. Calosc poki co bedzie podlaczona do PC gdzie beda ogladane Filmy jak i do gier i muzyki (Muzyka Dance ,Pop,lata 80te,radio). Narazie mam tylko 2 glosniki ale z czasem mam zamiar dokupic glosnik centralny lub subwofer i glosniki podlogowe. Dlatego szukam wzmacniacza jak Denon x1600h -na start 2.0 pozniej 5.2 lub inne opcje. Bardzo proszę o opinie(porady) czy to dobre polaczenie czy moze lepiej Yamaha lub inne opcje. Z góry dziękuję za wszelką pomoc. , Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 19 czerwca 2020 Szczerze to na chwilę obecną nie ma to znaczenia. To są tyły do kina domowego. jeśli w najbliższej przyszłości myślisz o kupieniu frontów do przodu i amplituner kina domowego to w tym momencie musisz się zastanowić jakie fronty będą i pod to będziemy dobierać amplituner. Jeżeli do kompletu seria 11 od wafli to polecam Yamahę 685. A jeśli coś innego, to co? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cielik Napisano 19 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 czerwca 2020 Elo, dzieki za szybka odpowiedz . mysle ze fronty to beda Wharfedale 11.4 lub jakies z firmy Canton. Co do Yamacha(y) 685-czytalem wszedzie dobre opinie ale ta cena he. Denon x1600-kolo 385Euro, a Yamaha-kolo 630Euro. jakies inne opcje,propozycje? Dzieki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 19 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 19 czerwca 2020 Yamaha Rx-v685 to akurat udany model stawiał bym na niego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cielik Napisano 19 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 czerwca 2020 no tak ale jak pisalem ta cena. Denon x1600h tez niby udany i tanszy. należałoby obydwa przetestowac i stwierdzic czy warto wydac wiecej Lub spytam inaczej co lepszego ma ta Yamacha?,w czym jest lepsza? Dzieki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cielik Napisano 21 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 czerwca 2020 a jakby tak zostac tylko przy stereo (2.0 lub 2.1) to jaki wzmacniacz polecacie do tych wafli ? Marantz PM5005-? Dzieki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 21 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2020 Kupowanie taniego amplitunera nie ma sensu. Ok, będzie jakieś wyposażenie, ale co z dźwiękiem? Nic z tego nie będzie. Kupno takiego amplitunera za 2,5-3 tys może realnie wypłynąć na zestaw głośników. Jeżeli chciałbym nie drogi i sprawdzony wzmacniacz, to rozważ NADa C326. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Mondalski Napisano 21 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2020 Do stereo, jeżeli źródłem jest PC, kup Topping MX3 Jak będziesz gotowy na kino (uzbierana górka PLN), zapytasz ponownie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2020 No to jeśli będzie jednak kino to Do Wafli polecam Yamahe 685. A do Cantona, Denona albo Marantza. Więc musisz się zastanowić. X1600 jest tańszy bo to dźwiękowy odpowiednik Yamahy 485. Ma tylko więcej kanałów. Jak 585. 685 czy też model X2600 graja lepiej. a jeśli chciałbyś zostać przy stereo to tak jak powiedziałem wcześniej. Bez różnicy bo te kolumny nie nadają się do stereo. Taki tani Topping czy SMSL to tania opcja na przeczekanie i dozbieranie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cielik Napisano 22 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 czerwca 2020 ok dzieki. na poczatku Sierpnia chcialem cos juz kupic xD,a czasem mi se wydaje ze z dnia na dzien wiem mniej niz wiecej 😅 Jak pisalem na poczatku plan byl kupic 2 glosniki (Wafle 11) i jakis wzmacniacz do tego(do 2k zl-.") i podlaczyc do kompa. Z czasem mialem dokupic reszte glosnikow(5.0,5.1) i podlaczyc juz wsysko do TV. Teraz w glowie to juz z 10 opcji mam 😂 . ok lece do roboty,dam znac jeszcze . Dzieki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cielik Napisano 22 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 czerwca 2020 siemka bo dluzszym zastanowieniu kupia se lepij alumy do auta i bydzie git xD ok a na powaznie to po rozmowach z plcia piekna w domu doszlismy do wniosku ze zostaniemy przy stereo (2.0 lub 2.1)i podlaczymy do tv a nie do pc( bo w 90 % do muzyki bedzie uzywane a w 10 % do filmow i TV). Muzyka ktorej sluchamy -wsumie wszystko oprocz muzyki klasycznej. Pozostaje teraz tylko kwestia jakie glosniki i wzmacniacz 😇-budzet do hmm okolo 3k lub max do 4 bez wiedzy plci pieknej w domu 😁 Macie jakies propozycje ? bo ja to uparty jakos na wafle jestem he 11.3 moze 11.4,moze crystal 4.3 he. Jestem otwarty na propozycje, kupie 2 zestawy i porownam. Dzieki z gory Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Mondalski Napisano 22 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2020 Jeżeli ampli nie będzie miał HDMI Arc, konieczne będzie używanie dodatkowego pilota (od ampli) do sterowania głośnością. Płci pięknej to się z pewnością nie spodoba Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cielik Napisano 22 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 czerwca 2020 😅 co myslice o combo Yamaha R-S202d lub Yamaha 303D z Wharfedale 11.3 lub 11.4 Thx Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2020 Crystal to bardzo słaba seria. Yamaha 202 i 303 też. Masz 4k to idż w Yamaha RN 602 + Melodika BL 40 MKIII / Indiana Line Tesi 561 Onkyo 8250 + STX Electrino 250 Zapraszam po wypożyczenie sprzetu do domu lub na odsłuch. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cielik Napisano 23 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 czerwca 2020 dzieki, zestawy jak z alegro Crystal slaba seria ok a -co z 11.3 i 11.4 co do YamahaRN 602 to ok napewno przetestuje co do glosnikow to jesszce poszukam i dlaczego Wharfedale 11.1 sie nie nadaja do stereo ? chetnie bym odsluchal ale z tarnowskich gor to daleko Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2020 No bo to monitor który został skonstruowany do tyłów kina domowego. Moim zdaniem 13 cm membrany ( a zaznaczmy że tyle nie ma przecież) to mało jeśli chodzi o generowanie niskich częstotliwości. Owszem mozna go stosowac jako zamiennik to monitorów przy mini wieży. Ale no wypada budować stereo po prostu na większych kolumnach. Zwłaszcza przy 20 m RN 602 możesz bez problemu wszędzie do nich sprawdzić w domu. My też możemy Ci go wypożyczyć przetestuj sam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cielik Napisano 25 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 czerwca 2020 Siemka , proponowany zestaw Stereo(przez ekspertow) R-N602 + DEBUT 2.0 B5.2 Jak dlamnie ok -do sprobowania. Pytanie Ten Elac az tyle se rozni od Wafli 11.1 ? chyba w polsce niezbyt popularne sa te Wharfedale. zna ktos moze sklep gdzie mozna by przesluchac na slasku? Dzieki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2020 Ja polecam ten zestaw ale z B6.2 i to dośc często. Jesteśmy w Oświecimiu wiec masz niedaleko. Zadzwoń wcześniej to sprzet będzie dla Ciebie przygotowany do odsłuchu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts