michalde Napisano 22 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2020 To mój pierwszy post na tym forum, więc witam serdecznie wszystkich użytkowników Poszukuję do sypialni zestawu stereo do ok.2000zł. Głównie będzie używany do oglądania tv/youtube/netflix. Z muzyki słucham głównie rapu. Nie słucham głośno, więc celowałbym w monitory, również z tego względu, że zajmą mniej miejsca. Chodzą mi po głowie dwie konfiguracje. 1. Audio Pro A26 Podłączam po hdmi do tv plus mogę strumieniować muzykę z telefonu. 2. SMSL Q5 PRO plus jakieś monitory (np Monitor Audio Bronze 1 mam do kupienia za około 800zł) Podłączam po optyku do telewizora, oraz dodatkowo dokupuje chromecast audio i jakiś konwerter coaxial na optyk. Co byłoby lepszym rozwiązaniem? Pokój ma 18m2. Z góry dziękuję za odpowiedzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 22 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2020 Są plusy i minusy obu połączeń audio pro załatwia wszystko dodatkowo HDMI ułatwiające komunikację z tv. 2 połączenie wymaga większej ilości dodatków ale dźwięk będzie lepszy. Najlepiej przesłuchać obie konfiguracje i wtedy sam będziesz wiedział który była lepsza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Mondalski Napisano 22 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2020 A26, dzięki HDMI Arc, jest mega wygodne (sterujesz pilotem od TV), a ponadto ma WiFi, tak więc streaming wszystkich serwisów muzycznych. Do 2k PLN trudno będzie znaleźć konkurencyjny równie "wszystkomający" zestaw. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 22 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2020 Spójrz na zestaw Topping MX3 w połączeniu z Monitor Audio Bronze 2. To moim zdaniem najlepszy system w swoim budżecie. Zapraszam serdecznie na odsłuchy oraz indywidualne wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 22 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2020 3 godziny temu, Marek Mondalski napisał: A26, dzięki HDMI Arc, jest mega wygodne (sterujesz pilotem od TV), a ponadto ma WiFi, tak więc streaming wszystkich serwisów muzycznych. Do 2k PLN trudno będzie znaleźć konkurencyjny równie "wszystkomający" zestaw. Dokładnie jeżeli ktoś szuka aktywnego zestawu z funkcjami sieciowymi i możliwością podłączenia do tv w nie za dużym pomieszczeniu może się podobać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2020 Biorąc pod uwagę gdzie na łóżku będzie głowa a gdzie kolumny to myślicie że te aktywne produkty z 11 cm basowcem zapewnią go w odpowiedniej ilości w 18m pomieszczeniu i odległości do kolumn 4m? Bo ja wątpie. Jeśli zakup w ciemn oto z opcją zwrotu. Testowania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Mondalski Napisano 23 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2020 2 godziny temu, S4Home napisał: myślicie że te aktywne produkty z 11 cm basowcem zapewnią go w odpowiedniej ilości w 18m pomieszczeniu i odległości do kolumn 4m? Bo ja wątpie. Kino to nie tylko wybuchy i helikoptery Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2020 No tak kino to także romanse i komedie. Do tego wystarczy sounbar który pokaże klasę przy pierwszym uruchomieniu silnika w aucie, czy trzaśnięciu drzwiami. Po za tym dobieramy STEREO z tego co widzę w temacie. Jak ma być kino to zbudować je na 5.1 mikro głośniczkach i będzie tez lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Mondalski Napisano 24 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2020 1 godzinę temu, S4Home napisał: No tak kino to także romanse i komedie. Jest dużo więcej, zapewniam, ale miłośnik strzelanek nie musi o tym wiedzieć 1 godzinę temu, S4Home napisał: Po za tym dobieramy STEREO z tego co widzę w temacie. To trzymaj się stereo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts